Manual Hedging Expert Advisor For MT4

Manual Hedging Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Manual Hedging Expert Advisor For MT4
 2. De Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 - Entry Criteria
 3. De Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 - Exit Criteria
 4. De Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De Manual Hedging Expert Advisor For MT4 is meer een martingaalhandelssysteem dan een hedgingstrategie. Hoewel hedging wordt gebruikt om het kapitaal te beschermen in tijden van marktonzekerheid, zoals tijdens nieuwsgebeurtenissen met grote impact, wordt martingaal gebruikt om winst te verzekeren wanneer de markt een trendrichting heeft gekozen.

De robot wordt handmatige hedging genoemd omdat het de gebruiker is die handmatig de eerste transactie plaatst op basis van zijn marktanalyse. Als de richting van de handmatig geplaatste transactie verkeerd is, wordt de transactie geborgen door een andere transactie met een groter volume die in de andere richting wordt geplaatst.

Dit type handelsbeheer is bedoeld om verlies te voorkomen wanneer de handelaar de verkeerde oproep heeft gedaan. Deze strategie is effectief wanneer de markt volatiel of trendmatig is, ongeacht de richting. In verschillende markten kan de robot echter te veel transacties openen met toenemende volumes die de handelsaccount mogelijk niet aankan. Als de markt een tijdje varieert, is accountverwijdering mogelijk, tenzij er bescherming is.

Voordat iemand deze deskundige adviseur bij het handelen gebruikt, moet hij eerst zijn due diligence doen om erachter te komen of de robot werkt zoals bedoeld. De gebruiker moet ook de optimale take-profitwaarde en de hedgezone in pips bepalen voor de koop- en verkooporders die de meeste winst opleveren en veilig voor de rekening. De enige manier om dit te doen, is door de expert-adviseur enige tijd in een demo-account te laten werken. Zoals ontworpen, is het niet mogelijk om de strategietester te gebruiken om de winstgevendheid van deze deskundige adviseur te bepalen. De robot zou geen transacties openen tijdens het testen.


FREE Manual Hedging EA

Download the FREE Manual Hedging Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 - Entry Criteria
De Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 creëert drie knoppen wanneer het programma wordt geïnitialiseerd. Deze knoppen zijn de knoppen voor kopen, verkopen en sluiten, en ze verschijnen als grote vierkante vakken in de linkerbovenhoek van het hoofdvenster met een gouden achtergrond. Als u op de koopknop klikt, wordt de robot geactiveerd om een kooptransactie te openen, terwijl u op de verkoopknop drukt om een verkooptransactie te openen. Als er een of meer transacties op het huidige symbool staan, zou het klikken op de sluitknop de robot vragen om alle openstaande transacties te sluiten, te winnen of te verliezen.

Er zijn maar weinig parameters die de gebruiker kan aanpassen in Inputs. In een demo-account kan de gebruiker spelen met verschillende combinaties van instellingen die de beste resultaten zullen opleveren. Deze parameters worden hieronder vermeld en uitgelegd:


 • TakeProfit = 200 - Elke transactie die door deze robot wordt geopend, heeft een take-profit van 200 punten (of 20 pips).
 • Zone_Recovery_Area = 10 - Standaard is de haagzone 10 pips binnen het bereik.
 • Slippage = 3 - Deze waarde is in punten, niet in pips. Het is de maximale afwijking tussen de prijs die door de deskundige adviseur wordt gevraagd en de prijs die door de server wordt geretourneerd. Als deze afwijking gelijk is aan of kleiner is dan 3 punten, kan de betreffende transactie worden uitgevoerd.
 • Lots = 0,01 - Dit is de lotgrootte van de eerste transactie.
 • MaxTrade = 100 - Dit betekent dat de robot tot 100 transacties in het huidige symbool kan openen.
 • Vermenigvuldigen = 2 - De lotgrootte van de laatste transactie wordt vermenigvuldigd met deze factor om de volgende lotgrootte te krijgen.
 • EAMagicNumber = 8095 - Dit is het magische nummer dat aan elke transactie wordt toegewezen.


Er wordt in dit handelssysteem geen technische indicator gebruikt voor entry of exit. Als semi-geautomatiseerd handelssysteem wacht de robot op instructie van de gebruiker om het hedging-algoritme te starten. Dit gebeurt wanneer de handelaar op de koop- of verkoopknop klikt. Als de eerste transactie correct is en het take-profit-doel bereikt, begint de volgende cyclus. In dat geval werd slechts één transactie uitgevoerd.

Als de onderliggende markt trending is, is er een ander scenario dat kan gebeuren nadat de eerste transactie is uitgevoerd. Dit wordt gemakkelijker uitgelegd met een voorbeeld. Als de eerste transactie een koop is, kan de prijs dalen en buiten de hedgezone vallen.

Het standaardbereik van de hedgezone is 10 pips. Als de prijs 10 pips onder de invoerprijs voor kopen is gedaald, wordt een verkooptransactie geopend met tweemaal de lotgrootte als de eerste transactie. Als de neerwaartse trend sterk is, kan de prijs het stop-loss van de kooptransactie en de take-profit van de verkooptransactie raken. Als gevolg hiervan eindigt de handelscyclus in winst voor de handelaar, omdat de tweede transactie die winst bereikt, een groter volume heeft.

Zoals gedefinieerd in Inputs, heeft de eerste transactie die door de handelaar wordt geïnitieerd een lotgrootte van 0,01. Als de markt voor minimaal 10 pips de andere kant op gaat, wordt de tweede transactie door de robot geopend met een lotgrootte van 0,02. Als de tweede transactie het take-profit-doel niet bereikte en in plaats daarvan omkeerde en de prijs van de eerste transactie bereikte, wordt een derde transactie geopend met een lotgrootte van 0,04. De toevoeging van transacties en de vermenigvuldiging van lotgrootte gaan door totdat de markt uit consolidatie komt. Alle kooptransacties worden tegen dezelfde prijs geopend, terwijl alle verkooptransacties tegen dezelfde prijs worden genomen, 10 pips onder de invoerprijs voor kopen.De Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 - Exit Criteria


De Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 stelt dezelfde waarden in voor de stop loss en take profit van koop- en verkooptransacties. Standaard is de stop loss 20 pips en de take profit is 20 pips, hoewel alleen de take profit parameter is voorzien in Inputs. In theorie zou het stop-loss van kooptransacties hetzelfde moeten zijn als de take-profit van verkooptransacties en vice versa. Dit is echter niet het geval in dit handelssysteem. Zelfs als deze theorie wordt gerealiseerd, is er geen garantie dat alle koop- en verkooptransacties in één keer worden afgesloten. Dit komt gedeeltelijk doordat de spread voortdurend varieert, maar de belangrijkste reden is dat kooptransacties worden gesloten door de biedprijs en verkooptransacties worden gesloten door de laatprijs.De Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 - Ruimte voor verbetering


De effectiviteit van de Manual Hedging Expert Advisor voor MT4 kan niet eenvoudig worden beoordeeld, aangezien deze zich niet leent voor testen in de strategietester. Daarom moet de gebruiker veel kijktijd investeren om te leren hoe het algoritme werkt. Bij demo-handel wordt ontdekt dat als de verkoopknop wordt ingedrukt, de koopknop niet kan worden geactiveerd. Slechts één van de koop- of verkoopknoppen kan op elk moment actief zijn, tenzij de gebruiker op de knop Sluiten klikt en opnieuw begint met testen. Dit gedrag van de robot is begrijpelijk, aangezien de gebruiker alleen de eerste transactie kan starten.

Wanneer de gebruiker op de koop- of verkoopknop klikt, is die knop actief in elke handelscyclus. Als de gebruiker bijvoorbeeld de koopknop selecteert en denkt dat de markt bullish is, kan hij daarna de verkoopknop niet selecteren zonder eerst op de knop Sluiten te klikken en de huidige cyclus af te ronden. In dit geval is de eerste transactie in elke cyclus een kooptransactie. Het lijkt niet mogelijk om een knop te de-drukken nadat deze is ingedrukt. Deze kwestie kan worden opgelost met een codebeoordeling en -update.

Het zou beter zijn geweest als de gebruiker de mogelijkheid had gekregen om de deskundige adviseur in de strategietester te gebruiken. Dit zou de testfase vergemakkelijken, zodat de gebruiker kan controleren of het programma werkt zoals bedoeld en kan bepalen welke markten geschikt zijn voor gebruik.

 

FREE Manual Hedging EA

Download the FREE Manual Hedging Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.