Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4

Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4
 2. De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
 3. De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
 4. De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor voor MetaTrader4 is een eenvoudige maar zeer nuttige tool voor handmatig handelen. Met vallen en opstaan in een demo-account kan de gebruiker gemakkelijk achterhalen hoe de tool bij het handelen moet worden gebruikt. Als handmatige tradingtool werkt het programma niet in de strategietester. Het zal geen transacties openen, hoe hard de gebruiker ook zijn best doet. Dat komt simpelweg omdat het is ontworpen om door handelaren te worden gebruikt voor discretionaire handel.

Hoewel het geen geautomatiseerd handelssysteem is, is het programma toch een deskundige adviseur. Geen enkel ander type MQL4-programma kan zijn plaats innemen. Een technische indicator kan geen transacties uitvoeren op de handelsaccount, terwijl een script slechts één keer wordt uitgevoerd en wordt samengevouwen nadat het zijn bewerkingen heeft uitgevoerd, zoals het openen of sluiten van transacties. Een deskundige adviseur daarentegen blijft op de kaart en kan worden gebruikt om transacties te plaatsen wanneer de gebruiker maar wil.


FREE Manual Trading Lightweight Utility EA

Download the FREE Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
Wanneer de Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor voor het eerst op de grafiek wordt neergezet, krijgt de gebruiker een klein venster te zien met de handelsparameters die naar believen kunnen worden gewijzigd. Als de gebruiker niets verandert in Inputs, worden de initiële instellingen door de robot gebruikt. De betekenis van elke parameter wordt hieronder besproken:


 • LotSize = 1 - De standaard lotgrootte is 1,0, wat te hoog is voor elk type handelsaccount. De gebruiker wordt geadviseerd om deze waarde aan te passen om het risico bij elke transactie te verkleinen.

 • LotControl = false - De gebruiker kan deze parameter op true of false zetten. Indien false, zijn de knoppen voor de selectie van de lotgrootte verborgen in de interface. Wanneer dat klopt, worden de lotgrootte-knoppen voor kopen en verkopen weergegeven, zodat de gebruiker de lotgrootte rechtstreeks in het dashboard kan aanpassen.

 • TakeProfitPoints = 400 - Elke transactie, ongeacht het type (dwz markt-, stop- of limietorder), heeft een take-profitdoelstelling van 400 punten of 40 pips. De take-profit wordt ingesteld wanneer het handelsverzoek naar de handelsserver wordt verzonden.

 • StopLossPoints = 200 - Elke transactie, ongeacht het type, heeft een take-profitdoel van 200 punten of 20 pips. De stop loss wordt ingevoerd wanneer het handelsverzoek wordt verzonden.

 • LimitOrderPoints = 50 - Wanneer de handelaar een limietorder gebruikt om transacties te plaatsen, wordt de order geplaatst op een afstand van 50 punten of 5 pips van de huidige marktprijs. Voor een kooplimiet wordt de bestelling 5 pips onder de vraagprijs geplaatst. Voor verkooplimiet wordt de bestelling 5 pips boven de biedprijs geplaatst.

 • StopOrderPoints = 50 - Wanneer de handelaar er de voorkeur aan geeft om stoporders te gebruiken bij het invoeren van transacties, wordt de stoporder geplaatst op een afstand van 50 punten of 5 pips van de marktprijs. Voor een koopstop wordt de bestelling 5 pips boven de vraagprijs geplaatst. Voor verkoopstop wordt de bestelling 5 pips onder de biedprijs geplaatst.

 • magicNumber = 0 - Dit nummer is de belangrijkste identificatie van transacties die door de deskundige adviseur zijn geplaatst. Als de standaardwaarde nul wordt gebruikt, hebben orders die door de robot worden uitgevoerd geen magische nummers die lijken op handmatig geopende transacties. De gebruiker kan een positief of negatief getal als magisch getal gebruiken.


De deskundige adviseur geeft een coole en gebruiksvriendelijke interface weer op de hoofdkaart van het actieve symbool. De gebruiker moet zich ervan bewust zijn dat het programma alleen transacties op het huidige symbool kan uitvoeren. Aan de linkerkant van de interface bevindt zich een knop (één voor kopen en één voor verkopen) die de gebruiker kan schakelen naar E, L of S. Deze letters staan voor de drie soorten orders (E voor marktuitvoering, L voor limietorder en S voor stoporder).

Aan de rechterkant van de ordertype-knop staat de prijs (een voor kopen en een voor verkoop) die de marktprijs toont die het programma zal uitvoeren, afhankelijk van het type order dat is geselecteerd. Als de gebruiker E kiest (voor marktuitvoering), is de weergegeven prijs de vraagprijs voor koop en biedprijs voor verkoop. Als de gebruiker L kiest (voor limietorder), is de weergegeven prijs 5 pips onder de biedprijs voor een kooporder en 5 pips boven de vraagprijs voor een verkooporder. Als de gebruiker S instelt (voor stoporder), is de weergegeven prijs 5 pips boven de vraagprijs voor een kooporder en 5 pips onder de biedprijs voor een verkooporder.

De gebruiker kan de limiet- en stoporderprijzen ook rechtstreeks in het dashboard aanpassen wanneer de L- of S-knop wordt ingedrukt. Als u op de plusknop klikt, worden de stop- en limietorders met één pip verhoogd en door op de min-knop te klikken worden de limiet- en stoporders met één pip verlaagd. Het is niet mogelijk om de prijs voor marktorders aan te passen. Om een andere lotgrootte te gebruiken dan de standaardwaarde van 1,0, moet de gebruiker op L op het computertoetsenbord drukken. Als u deze actie uitvoert, verschijnen de knoppen voor de aanpassing van de partijgrootte in het dashboard. Om de lotgrootte aan te passen, kan de gebruiker ofwel rechtstreeks in het veld Lots typen (de snellere optie) of op de plus- of min-knop klikken (de langzamere optie).

Zodra alles is ingesteld, dat wil zeggen dat het hulpprogramma aan het gewenste symbool is gekoppeld, het juiste type bestelling is geselecteerd en de lotgrootte is aangepast aan de gewenste waarde, is de gebruiker klaar om op de knop Verkopen of Kopen te klikken om te verzenden het handelsverzoek naar de server. Normaal gesproken wordt het handelsverzoek zeer snel goedgekeurd en wordt de transactie vrijwel onmiddellijk uitgevoerd, op voorwaarde dat er op geen enkel moment in het proces een fout is opgetreden.De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor werkt alleen als een hulpmiddel voor het invoeren van transacties. Aangezien de interface geen knop bevat om transacties te sluiten, moet de transactie, nadat een transactie is uitgevoerd, handmatig door de handelaar worden beheerd, of de handelaar kan de transactie toestaan om ofwel de stop loss te raken of winst te nemen.De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering


De Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor is een eenvoudige maar interessante tradingtool. De interface ziet er goed uit en is met weinig oefening gemakkelijk te begrijpen. Bovendien neemt het dashboard niet zo veel ruimte in op de hoofdkaart. Een andere coole functie is dat het dashboard vrij overal op de grafiek kan worden verplaatst, waardoor het mogelijk is om orderniveaus of prijsacties af te dekken. Over het algemeen is het programma een nuttige aanvulling op de gereedschapskist van de handelaar.

Af en toe geeft het programma echter een foutmelding wanneer een poging wordt gedaan om transacties in te voeren. Dit doe je bijvoorbeeld bij het aanpassen van het magische getal. Handelsfouten komen ook voor in andere situaties. De code moet mogelijk worden herzien om deze fouten op te lossen, aangezien het programma in wezen is ontworpen als een hulpprogramma voor handelsinvoer. De fouten zullen het doel van het maken van de tool in de eerste plaats tenietdoen.

Een ander ding om te verbeteren is de standaard lotgrootte, die misschien te veel is voor een handelsaccount met beperkt kapitaal. Het uitvoeren van transacties met dit handelsvolume kan de handelsrekening in groot gevaar brengen. Dit zou geen probleem zijn als de gebruiker al bekend is met de interface, maar voor nieuwe gebruikers die niet goed thuis zijn in het gebruik van het MT4-platform, kan het moeilijk zijn om de lotgrootte aan te passen.


 

FREE Manual Trading Lightweight Utility EA

Download the FREE Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.