Program AIGrid System Expert Advisor For MT4

Program AIGrid System Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4
 2. Het Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
 3. Het Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
 4. Het Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering

 

Het Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 is een grid-handelssysteem voor MetaTrader4 dat een eenvoudige benadering van geldbeheer gebruikt. Het maakt gebruik van statische positiebepaling in plaats van de martingaalstijl. Het betreedt de markt met lopende orders, dat wil zeggen: koop stop- en verkooplimietorders boven de marktprijs en verkoop stop- en kooplimietorders onder de marktprijs.

Dit type handelsstrategie is gebaseerd op het principe van mean reversion om geld te verdienen en opnames te overleven. Dit komt doordat het handelssysteem gebruik maakt van take profit maar niet van stop loss. Met deze benadering van handelsbeheer zal het handelssysteem een gestaag stijgende balanscurve laten zien, wat betekent dat er een consistente winst aan de rekening wordt toegevoegd, en een gestaag afnemende aandelencurve, wat een aanhoudende opname betekent.

De opname zal verdwijnen zodra de markt terugkeert naar het gemiddelde en een volledige omkering maakt. Als het alleen een retracement maakt, kan de opname doorgaan tenzij de gebruiker tussenbeide komt en hier en daar wat verliezen accepteert. Zoals uit testen blijkt, kan de robot geld verdienen voor de handelaar, maar de winstgevendheid is laag. Op een gegeven moment moeten verliezende transacties worden geliquideerd en moet de gerealiseerde nettowinst worden bepaald. Gebruikers moeten een manier vinden om de opname aan te pakken om een meer winstgevende handelsstrategie te zien.


FREE Program AIGrid System EA

Download the FREE Program AIGrid System Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Het Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
De Program AIGrid System Expert Advisor laat vijf koopstop- en verkooplimietorders boven de prijs vallen en vijf verkoopstop- en kooplimietorders onder de prijs op het moment dat deze op een grafiek worden uitgevoerd. Deze bestellingen worden per paar geleverd. Elk paar stop- en verkooplimietorders voor kopen heeft dezelfde prijs, en elk paar stop- en kooplimietorders voor verkopen heeft dezelfde prijs. Zoals gedefinieerd in Inputs, is de afstand tussen orders 20 pips, en elke order heeft een take-profit van 50 pips maar geen stop loss.

Als een complex handelssysteem biedt het AI Grid een breed scala aan variabelen in Inputs waarmee de gebruiker kan werken in zijn zoektocht naar winstgevendheid. De belangrijkste variabelen worden geëxtraheerd en hieronder weergegeven om de leercurve van gebruikers te verminderen:


 • MagicNumberGrid = 10001 - De robot geeft dit nummer aan elke transactie voor gemakkelijke identificatie.

 • Lots = 0,01 - Elke bestelling heeft een lotgrootte van 0,01.

 • ConsiderSpread = false - Aangezien deze waarde false is, zal de robot de spread niet bekijken tijdens het zoeken naar en invoeren van transacties.

 • GridSize = 20 - De afstand tussen bestellingen is 20 pips.

 • BaseTakeProfit = 50 - Elke bestelling wordt geleverd met een take-profit van 50 pips.

 • Slippage = 2.5 - Dit is de maximale slip die is toegestaan voor handelsinvoer.

 • GridSteps = 10 - Deze parameter geeft de deskundige adviseur opdracht om 10 bestellingen boven de prijs en 10 bestellingen onder de prijs te plaatsen. Aangezien bestellingen per paar komen, zijn er 5 paar bestellingen boven en onder de prijs. Elk paar bestaat uit stop- en limietorders.

 • StopLoss = 0 - De standaardinstelling is geen stop loss voor alle bestellingen, tenzij de gebruiker hier een positief getal in pips instelt.

 • wantLongs = true - Deze parameter betekent dat er koopstop- en kooplimietorders zullen zijn.

 • wantShorts = true - Deze parameter betekent dat er verkoopstop- en verkooplimietorders zullen zijn.

 • wantBreakout = true - Deze parameter betekent dat er een koopstop boven de prijs en een verkoopstop onder de prijs zal zijn.

 • wantCounter = true - Deze parameter betekent dat er een kooplimiet onder de prijs en een verkooplimiet boven de prijs zal zijn.


Wanneer een paar orders wordt omgezet in marktorders, wordt een ander paar orders geopend en toegevoegd aan het laatste paar orders om de getriggerde transacties te vervangen. Omdat elk paar orders een vergelijkbare prijs heeft, is het mogelijk om elke ordertandem tegelijkertijd te activeren. Wanneer een transactiehits winst oplevert, neemt een andere order zijn plaats in, waarbij te allen tijde 20 lopende orders op de kaart staan.

Sommige informatie wordt weergegeven op de hoofdgrafiek om de handelaar te helpen de tijd bij te houden. Rechtsonder in het hoofdvenster kan de gebruiker de huidige datum en tijd aan de makelaarzijde zien, evenals de dag van de week. De dagtelling is gelijk aan hoe de klantterminal de dagen van de week nummert (maandag 1, dinsdag 2, woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5).Het Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Aangezien de Program AIGrid System Expert Advisor geen stop loss aan elke order toewijst, worden marktorders alleen gesloten door de take-profit, wat resulteert in transacties die de hele tijd met winst worden afgesloten. Hierdoor lopen de balanslijn en de equitylijn in het tabblad Grafiek van de strategietester meestal uiteen. Terwijl de balanslijn omhoog gaat, wat betekent dat de winst wordt toegevoegd aan het rekeningsaldo, daalt de vermogenslijn, wat betekent dat de drawdown toeneemt. Vanwege de toenemende negatieve winst heeft het geld dat aan de rekening wordt toegevoegd niet veel waarde totdat de hangende transacties zijn afgehandeld.

Als de prijs in één richting blijft bewegen en de transacties zich blijven opstapelen, kan de opname gevaarlijke niveaus bereiken die het account niet kan vasthouden. Om dit handelssysteem op de lange termijn te laten slagen, moet de markt terugkeren naar het gemiddelde of moet de gebruiker ingrijpen om oude transacties met verlies te laten verdwijnen. De laatste actie is nodig als de markt slechts een minimale terugtrekking maakt en in de oorspronkelijke richting blijft bewegen.Het Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering


Om te bepalen of de AIGrid-systeemexpertadviseur van het programma winst kan genereren voor de handelaar, werden er gedurende vijf maanden historische gegevens in EURUSD 15-minutengrafiek getest en werd 10.000 kapitaal gebruikt. Aan het einde van het testen verdiende de robot wat geld, dus je kunt zeggen dat het winstgevend is. De winstgevendheid was echter laag. De nettowinst over de testperiode was vier procent, resulterend in een maandelijkse winst van 0,8 procent. Dit toont aan dat het investeringsrendement erg laag is.

In het testrapport was de opname ongeveer negen procent, wat acceptabel is, en het winstpercentage was ongeveer 85 procent, wat hoog is. Het winstpercentage heeft hier echter geen waarde, omdat transacties winst hebben gemaakt maar geen stop-loss. Terwijl de 85 procent winnende transacties werden gesloten door de take-profit, werden de andere 15 procent verliezende transacties aan het einde van het testen door de tester gesloten.

Als iemand bekend is met MQL4-codering, kan hij gemakkelijk zien dat dit programma oud is. Dit kan worden achterhaald wanneer men de code in de MetaEditor opent en het programma compileert. Sommige verklaringen zijn echter verwijderd of bijgewerkt om waarschuwingen in de toolbox te verwijderen. Het lijkt erop dat het programma meer functies bevat dan je in de bovenstaande lijst kunt zien. Deze functies zijn echter standaard uitgeschakeld. De gebruiker wil deze functies misschien verkennen en kijken of ze kunnen helpen de handelsprestaties te verbeteren. Deze functies zijn gerelateerd aan het betreden en verlaten van de handel. Ze verwijzen naar technische indicatoren zoals voortschrijdend gemiddelde, parabolische stop en achteruit, en voortschrijdend gemiddelde convergentie en divergentie.

De gebruiker moet begrijpen dat de meeste handelssystemen op één voorwaarde werken (trending of variërend) maar niet beide. Het lijkt erop dat dit handelssysteem is ontworpen voor verschillende markten. Hoewel markten zowel trendmatige als variërende tendensen in verschillende mate vertonen, hebben sommige markten de neiging om meer te variëren dan ze trendmatig zijn en gedragen andere markten zich op een tegenovergestelde manier. Daarom moeten handelaren bepalen welke markten de variërende persoonlijkheid hebben en dit handelssysteem op die markten toepassen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door enkele grafieken op de MT4 te scannen en terug te gaan door de horizontale schaal (of tijd).


 

FREE Program AIGrid System EA

Download the FREE Program AIGrid System Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.