Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4

Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4
 2. De Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
 3. De Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
 4. De Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 is een eenvoudig geautomatiseerd handelssysteem voor MetaTrader4. Het kan worden gebruikt om elk deviezeninstrument te verhandelen en kan op elk tijdsbestek worden toegepast, maar het is specifiek ontworpen voor gebruik in de EURUSD-uurperiode. Of een handelaar nu een handelsaccount gebruikt van een makelaar met vier of vijf decimalen, de robot zal zonder problemen werken.

Het testen van de deskundige adviseur gedurende vijf maanden aan historische prijsgegevens leidt niet tot definitieve resultaten. De meeste statistieken zien er goed uit, maar het resultaat in termen van winst is iets negatiefs. Dit betekent dat de robot nog niet geschikt is voor gebruik bij live trading. Er is meer back-testing nodig om erachter te komen of de robot winst kan genereren of een handelsrekening kan verbreken. Doorsturen in een demo-account kan worden gebruikt, maar het zal even duren voordat iemand voldoende gegevens kan krijgen voor evaluatiedoeleinden.


FREE Support Resistance Trader EA

Download the FREE Support Resistance Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
De Support Resistance Trader Expert Advisor voor MetaTrader4 zoekt naar handelsinvoer wanneer er een nieuwe kaars is gevormd. Aan het begin van een nieuwe kaars, zal de robot de orders in de handelspool doorlopen om het aantal transacties in het huidige symbool te tellen. Als er geen is, zal het verwijzen naar de technische indicatoren om een signaal te krijgen voor handelsinvoer.

Wanneer de deskundige adviseur een nieuwe transactie opent, worden de stop loss en take profit ook ingevoerd. De standaard take-profit is 200 pips en de standaard stop loss is 125 pips, waardoor de risico-opbrengstverhouding groter is dan één in het voordeel van de beloning. Wanneer een transactie is geopend, stopt de robot met het zoeken naar nieuwe transacties. In plaats daarvan kijkt het naar de technische indicatoren voor een signaal om de transactie te sluiten.

Er zijn belangrijke parameters die de gebruiker moet begrijpen en correct moet instellen, zodat de deskundige adviseur zich gedraagt zoals hij bedoeld had. Deze parameters worden hieronder beschreven:


 • CloseTrade = true - Deze parameter kan waar of onwaar zijn. De standaardwaarde is waar. Indien waar, wordt een transactie gesloten als een tegengesteld signaal wordt gegenereerd. Als deze fout is, blijft de transactie open totdat deze de stop loss raakt of winst neemt of als deze met geweld wordt gesloten door de robot.

 • ProfitTypeClTrd = 1 - Deze parameter kan 0, 1 of 2 zijn. Als er één is, worden alleen winstgevende transacties door de robot gesloten wanneer een nieuw signaal binnenkomt. Als er nul is, worden alle transacties (winstgevend of niet) gesloten, maar als de waarde is twee, alleen een negatieve transactie wordt gesloten.

 • entryhour = 5 - Deze parameter kan in waarde variëren van 0 tot 23, wat overeenkomt met het aantal uren in een dag. Het markeert het begin van de handel voor de deskundige adviseur.

 • openhours = 20 - Deze parameter stelt de handelsduur in vanaf het beginuur. Bij het instellen van deze parameter moet naar het inloopuur worden verwezen.

 • Lots = 0,01 - Dit is de vaste lotgrootte van alle trades.

 • TakeProfit = 200 - Neem de winstwaarde in pips

 • StopLoss = 125 - Stop loss-waarde in pips

 • TrailingStop = 55 - Aantal gewonnen pips wanneer de trailing stop-functie in het spel komt


De deskundige adviseur maakt gebruik van meerdere technische indicatoren om signalen te genereren voor zowel trade entry als trade exit. Dezelfde set indicatoren zal worden gebruikt bij het openen en sluiten van transacties. De gebruikte instellingen en de gegenereerde signalen worden hieronder besproken:


 • Gemiddelde directionele bewegingsindex (periode 10, prijs sluiten) - Dit is niet de typische instelling voor ADX. In dit handelssysteem wordt alleen de waarde van de hoofdlijn gebruikt. De ADX-waarde moet groter zijn dan 24 om als geldig signaal te worden beschouwd.

 • Standaarddeviatie (periode 30, prijs hoog) - Deze instelling is niet standaard voor standaarddeviatie. De indicator wordt toegepast op de vorige kaars op het huidige tijdsbestek. Als de deviatiewaarde voor de vorige kaars kleiner is dan 1,38 en de deviatielijn voor de laatste twee kaarsen schuin omhoog liep, wordt dat beschouwd als een koopsignaal. Als de deviatie kleiner is dan 1,38 en de deviatielijn liep schuin omhoog voor de laatste twee kaarsen, wordt dat als een verkoopsignaal beschouwd. Hoewel de regel voor koop- en verkoopsignalen hetzelfde lijkt te zijn, is dit hoe het in de code is geschreven.

 • Bollinger-banden (periode 20, afwijking 2) - Dit is de standaardinstelling voor de Bollinger-banden. De robot is geïnteresseerd in de kloof tussen de bovenste en onderste banden voor de vorige kaars van het huidige tijdsbestek. Als de afstand tussen de banden groter is dan 25 en kleiner dan 70, wordt het Bollinger-bandsignaal gevalideerd.

 • Voortschrijdende gemiddelden (periode 7, eenvoudige modus, prijs hoog en laag) - Twee eenvoudige voortschrijdende gemiddelden (een toegepast op de hoge en een andere toegepast op de lage) worden gebruikt om een ander signaal te geven. Op de kaart zien de twee SMA's eruit als een kanaal dat prijsbewegingen bevat. De voortschrijdend gemiddelde waarden worden berekend voor de vorige kaars. Als 7 SMA hoog boven de weerstandswaarde ligt, wordt dat als koopsignaal genomen. Aan de andere kant, als 7 SMA laag onder de ondersteuningswaarde ligt, wordt een verkoopsignaal gegeven. De weerstandswaarde is de hoogste hoogste waarde van de laatste 90 kaarsen, terwijl de ondersteuningswaarde de laagste laagste waarde is van de laatste 90 kaarsen.


Alle bovenstaande technische indicatoren moeten overeenkomen, zodat een duidelijk signaal voor kopen of verkopen wordt gegenereerd. Dezelfde indicatoren zullen worden gebruikt om de openstaande transacties te sluiten als ze een ander signaal in de tegenovergestelde richting geven. Signalen voor binnenkomst en vertrek worden geproduceerd aan het begin van een nieuwe balk.De Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


De Support Resistance Trader Expert Advisor voor MT4 gebruikt drie complementaire methoden in handelsbeheer. De eerste methode is een passieve benadering, dat wil zeggen, de transactie laten sluiten door de stop loss of winst nemen. De tweede methode is een actieve benadering, maar deze is alleen van toepassing op winnende transacties. Als een transactie ten minste 55 pips wint, wordt zijn stop loss eerst naar break-even verplaatst en daarna continu gevolgd, zolang de markt in het voordeel van de transactie beweegt.

De derde methode die wordt gebruikt voor het verlaten van de handel zijn de technische indicatoren. Als er bijvoorbeeld een kooptransactie loopt en de indicatoren een verkoopsignaal geven aan het begin van een nieuwe kaars, wordt de transactie gedwongen gesloten en onmiddellijk vervangen door een verkooptransactie. De volgende transactie is altijd in de tegenovergestelde richting van de vorige transactie wanneer deze op deze manier wordt geopend. Gezien de eerder ingestelde parameter voor trade exit, zullen verliezende trades niet door de robot worden gesloten, zelfs niet als de indicatoren het signaal geven. Met deze opzet wordt een transactie alleen gesloten als deze winstgevend is of als de prijs het stop-loss bereikt.De Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering


De Support Resistance Trader Expert Advisor voor MT4 is een interessant handelssysteem vanwege de fascinerende resultaten in de strategietester. De robot werd achteraf getest met vijf maanden aan historische gegevens, maar leed slechts een minimaal verlies. Het winstpercentage was opmerkelijk (ongeveer 78 procent) en de maximale opname was minder dan één procent. Deze tests laten zien dat de robot mogelijk winstgevend kan worden als de omstandigheden goed zijn. Daarom is het een goed idee om de robot te testen in een ander symbool of tijdsbestek met verschillende combinaties van parameters. Dit kan bij voorkeur in de strategietester met optimalisatie of in een demo-account.


 

FREE Support Resistance Trader EA

Download the FREE Support Resistance Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.