TradePanel Expert Advisor For MT4

TradePanel Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. TradePanel Expert Advisor For MT4
 2. De TradePanel Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
 3. De TradePanel Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
 4. De TradePanel Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De TradePanel Expert Advisor For MT4 is een dashboard of paneel voor handmatige handel. De gebruiker kan het gebruiken voor handelsuitvoering en handelsbeheer. Als zodanig is het niet mogelijk om deze deskundige adviseur in de strategietester uit te voeren en transacties te verwachten op het tabblad Resultaten. De handelaar moet zelf transacties uitvoeren op basis van zijn eigen analyse. Het handelspaneel is een veelzijdige tool om te handelen in het MetaTrader4-platform. In dit artikel worden de functies van het handelspaneel beschreven en wordt uitgelegd hoe u deze handelstool kunt gebruiken.


FREE TradePanel EA

Download the FREE TradePanel Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De TradePanel Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
De gebruiker kan de TradePanel Expert Advisor toepassen op zijn symbool en tijdsbestek naar keuze. Wanneer het paneel aan een kaart is bevestigd, kan de gebruiker het tijdschema op elk gewenst moment wijzigen, maar hij kan het symbool waar de deskundige adviseur actief is, niet vervangen door een ander symbool. Het is echter mogelijk om meerdere exemplaren van deze deskundige adviseur in verschillende grafieken van dezelfde handelsaccount uit te voeren.

Als de gebruiker een ander symbool wil ruilen, kan hij gemakkelijk naar dat symbool overschakelen door op het deel van het paneel te klikken dat de naam van het huidige symbool bevat. Hierna moet de gebruiker het symbool rechtstreeks op het paneel typen en vervolgens op Enter drukken. Zodra dit is gebeurd, wordt de kaart gewijzigd in het symbool dat in het paneel is ingevoerd. Om de symboolwijziging succesvol te maken, moet de gebruiker de symboolnaam in hoofdletters invoeren. Voer bijvoorbeeld "USDCHF" in in plaats van "usdchf".

Het handelspaneel biedt de gebruiker veel nuttige informatie. Deze stukjes informatie en de handelsfuncties die beschikbaar zijn in het paneel worden hieronder vermeld:


 • Resterende kaars-tijd - Het aantal resterende uren, minuten en seconden voor de huidige kaars is iets onder de naam van het actieve symbool te zien. Deze waarde wordt bijgewerkt wanneer men van tijdsbestek verandert.

 • Gespreide hoeveelheid - De real-time spreidingswaarde wordt op het paneel weergegeven als een getal met een kleine letter p. Voor het USDCHF-symbool is de spread bijvoorbeeld 19p. Dit cijfer betekent 19 punten of 1,9 pips.

 • Huidige bied- en laatprijzen - De actuele bied- en laatprijzen worden ook weergegeven. Deze prijzen verschijnen als reële getallen met vijf cijfers voor dollarparen of drie cijfers voor yenparen, ervan uitgaande dat de handelsrekening is verbonden met een vijfcijferige of driecijferige broker. De vraagprijs wordt boven de biedprijs geplaatst.

 • Realtime aantal punten in punten - De gebruiker kan het aantal punten in realtime in punten in de rechterbovenhoek van het paneel zien. Zodra een vinkje is ontvangen, wordt het bedrag bewaard, toegevoegd en weergegeven op het paneel. Als het inkomende vinkje negatief is, wordt het opgeteld bij de ontvangen negatieve vinkjes. Als het inkomende vinkje positief is, wordt het opgeteld bij de positieve vinkjes. De negatieve vinkjes worden weergegeven samen met een rode pijl omlaag, terwijl de positieve vinkjes samen met een blauwe pijl omhoog worden weergegeven. Het totale aantal tikken voor negatieve en positieve resets wanneer de gebruiker van tijdsbestek verandert of wanneer de huidige kaars sluit.

 • Handelsvolume - Het handelsvolume of de lotgrootte is duidelijk op het paneel. De standaardwaarde voor de lotgrootte is 0,01. Om deze waarde stap voor stap te verhogen of te verlagen, kan de gebruiker klikken op de kleine pijl omhoog aan de rechterkant of de kleine pijl omlaag aan de linkerkant. De snelste methode is om de hoeveelheid van de partijgrootte rechtstreeks in het veld van de partijgrootte in te voeren.

 • Winst nemen in punten - Voordat een transactie wordt uitgevoerd, moet de handelaar, als hij een take-profitwaarde wil instellen, de take-profit definiëren in het veld take-profit. De take-profitwaarde die in dit veld moet worden ingevoerd, is echter niet de werkelijke take-profitprijs. De ingevoerde waarde moet in punten zijn, niet in pips of prijs. Bovendien moet de gebruiker zich bewust zijn van het stopniveau voor het verhandelde symbool. Als hij een waarde plaatst die lager is dan het stopniveau, wordt de take-profit niet geplaatst, hoewel de transactie wordt geïnitieerd. Om precies te begrijpen hoe dit wordt gedaan, wordt een voorbeeld gebruikt. Als het huidige symbool bijvoorbeeld EURNZD is, is het stopniveau 220 punten. Daarom moet de gebruiker een waarde invoeren die gelijk is aan of groter is dan 220 in het veld take-profit om de take-profit te accepteren. De gebruiker kan het stopniveau voor elk symbool in de handelsrekening bepalen door naar het menu Weergeven in het MetaTrader4-platform te gaan en vervolgens op Symbolen te klikken. Als alternatief kan de gebruiker de sneltoets CTRL + U gebruiken. Wanneer het venster Symbolen verschijnt, moet de gebruiker het gewenste symbool vinden, erop klikken en vervolgens op de knop Eigenschappen klikken. Het derde item in de lijst is het stopniveau uitgedrukt in punten.

 • Stop loss in punten - Het instellen van de stop loss volgt dezelfde logica en hetzelfde proces als besproken voor de take profit.

 • Verkoopoperatie - Een verkooptransactie kan worden uitgevoerd door op de knop Verkoop te klikken. Voor de zekerheid moet de handelaar eerst de lotgrootte controleren voordat hij op deze knop klikt. Als een specifieke stop loss en take profit waarden gewenst zijn, moet de gebruiker de juiste waarden invoeren in de relevante velden zoals hierboven uitgelegd. Anders worden de stop loss en take profit niet geplaatst.

 • Koophandeling - Een kooptransactie kan worden gestart door op de knop Kopen te klikken. Om veilig te zijn, moet de gebruiker ook eerst de lotgrootte controleren, evenals de take profit en stop loss-waarden, voordat hij op de knop klikt.

 • Transacties sluiten - Transacties die op het huidige symbool openstaan, kunnen worden gesloten met behulp van het handelspaneel. Er kunnen echter alleen marktorders worden gesloten, geen lopende orders, namelijk limiet- en stoporders. Er zijn eigenlijk vijf opties bij het sluiten van transacties. De gebruiker kan door de opties bladeren door op de actieve optie op het paneel net onder de symboolnaam te klikken. De optie die de gebruiker kan zien, is de actieve sluitoptie.


 1. Alles sluiten - Het handelspanel sluit alle marktorders op het huidige symbool, zelfs als de transacties handmatig worden uitgevoerd door de handelaar of geplaatst door een andere deskundige adviseur.

 2. Winst sluiten - Alleen de winnende transacties worden gesloten.

 3. Verlies sluiten - Alleen verliezende transacties worden gesloten.

 4. Laatste sluiten - De laatste transactie die in het huidige symbool is geopend, wordt gesloten.

 5. Gedeeltelijk sluiten - Dit is gelijk aan het sluiten van de laatste transactie.


De TradePanel Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


De TradePanel Expert Advisor heeft geen exit-criteria, aangezien transacties handmatig door de handelaar worden genomen en gesloten.De TradePanel Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering


Als hulpmiddel voor handmatige handel is de TradePanel Expert Advisor lichtgewicht omdat het platform niet vastloopt tijdens het uitvoeren van handelsactiviteiten. Het paneel is ook compact en neemt niet zoveel ruimte in op het hoofdkaartvenster. Op deze manier bedekt het paneel de kandelaars, lijnen of balken op de kaart niet.

Als er iets te verbeteren valt, is dat het stop loss-veld. Met vallen en opstaan is gebleken dat het instellen van het stop loss-bedrag in het juiste veld meer betrokken is dan het instellen van het take-profit-bedrag. Hoewel de gebruiker bij het instellen van de take-profit alleen rekening hoeft te houden met het stopniveau, moet de gebruiker bij het instellen van het stopverlies zowel het stopniveau als de huidige spread in overweging nemen. Zowel in punten moet de spread worden opgeteld bij het stopniveau, en het resultaat moet het bedrag zijn dat is ingevoerd in het stop loss-veld. Dit zal leiden tot een naadloze uitvoering van de transactie met de gewenste stop loss-waarde (zie bovenstaande afbeelding).


 

FREE TradePanel EA

Download the FREE TradePanel Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.