X Trader v3 Expert Advisor For MT4

X Trader v3 Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. X Trader v3 Expert Advisor For MT4
  2. De X Trader v3 Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
  3. De X Trader v3 Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
  4. De X Trader v3 Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De X Trader v3 Expert Advisor For MT4 is een eenvoudig algoritmisch handelssysteem voor het MT4-platform. De robot heeft zijn naam misschien te danken aan de methode die wordt gebruikt om handelssignalen te genereren, dat wil zeggen voortschrijdende gemiddelden. Deze deskundige adviseur is in feite een voortschrijdend gemiddeld crossover-systeem. Telkens wanneer een cross-over van de voortschrijdende gemiddelden plaatsvindt, wordt een transactie uitgevoerd als andere vereisten voor het betreden van de transactie worden bevestigd.

Dit handelssysteem is specifiek ontworpen voor het verhandelen van accounts waarvan de wisselkoersen worden weergegeven in vijf cijfers voor dollarparen en in drie decimalen voor yenparen. Om het te gebruiken in viercijferige en tweecijferige handelsinstrumenten, moet de gebruiker de waarden van het stopverlies handmatig aanpassen en winst nemen in Inputs. Anders kunnen er fouten worden geretourneerd als de robot trades probeert te openen en te wijzigen, of erger nog, de gebruiker kan geld verliezen.


FREE X Trader v3 EA

Download the FREE X Trader v3 Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De X Trader v3 Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
De X Trader v3 Expert Advisor voor MT4 gebruikt een handelsalgoritme dat een minimale hoeveelheid computerbronnen verbruikt. Het voert geen betrokken wiskundige berekeningen uit om gegevens te verkrijgen, noch toont het objecten op de kaart voor gebruik bij het genereren van handelsinvoer. De programmacode is eenvoudig en richt zich op het binnenkomen en verlaten van transacties.

Bij het zoeken naar handelsingang controleert de deskundige adviseur of aan vijf voorwaarden is voldaan. Als een van de voorwaarden niet waar is, zal de robot geen ruil accepteren. Twee van de vijf vereisten zijn logische voorwaarden die waar moeten zijn, en drie hebben betrekking op het handelssignaal dat wordt gegeven door de technische indicator, het handelsschema en het aantal openstaande transacties.

Eerst controleert de robot of er een signaal is voor een transactie en of er geen tegengesteld signaal is voor het sluiten van een transactie. Beide signalen voor het binnenkomen en verlaten worden gegeven door de voortschrijdende gemiddelden. De X-handelaar zal ook controleren of de parameters voor het invoeren van transacties die zijn aangegeven in Inputs (dwz AllowBuy en AllowSell) zijn ingesteld op true. Anders wordt er geen transactie uitgevoerd. Beide parameters zijn echter standaard ingeschakeld.

Vervolgens controleert de deskundige adviseur of er een open transactie van een bepaald type in het huidige symbool staat. Als er geen is, wordt de controle voortgezet. Vervolgens wordt de huidige servertijd geëvalueerd als deze binnen het gewenste handelsschema valt dat is ingesteld in Inputs. Anders wordt een handelsmogelijkheid gepasseerd. Standaard is de handelstijd op elk moment van de dag en elke dag van de week. De gebruiker is echter vrij om het handelsschema naar eigen inzicht te kiezen. Op deze manier is het mogelijk om de robot in specifieke markttijden of sessies te laten draaien.

Zodra aan de vier bovenstaande voorwaarden is voldaan, is de robot klaar om naar een handelsinvoer te zoeken. Dit wordt gedaan met behulp van de voortschrijdende gemiddelden. Hun instellingen en specifieke criteria voor het genereren van een handelssignaal worden hieronder besproken:


  • Voortschrijdend gemiddelde (periode 1, ploeg 0, methode eenvoudig, prijsmediaan)

  • Voortschrijdend gemiddelde (periode 16, ploeg 8, methode eenvoudig, prijsmediaan)


De bovenstaande instellingen voor het voortschrijdend gemiddelde zijn niet standaard. Als gevolg hiervan zien de voortschrijdende gemiddelden er compleet anders uit dan hun standaard tegenhangers. In dit handelssysteem wordt de cross-over van de twee voortschrijdende gemiddelden in het huidige tijdsbestek gebruikt als een koop- of verkoophandelssignaal. De crossover moet recent hebben plaatsgevonden om het signaal geldig te maken. De robot zal bepalen of dit het geval is door voortschrijdend gemiddelde waarden te krijgen voor drie kaarsen, beginnend bij de huidige tot de vorige twee kaarsen.

Voor een koopsignaal moet het snel bewegende gemiddelde (1) het langzaam voortschrijdende gemiddelde (16) in de vorige twee kaarsen hebben overschreden en moet het boven het langzaam voortschrijdende gemiddelde van de huidige kaars liggen. Aan de andere kant, voor een verkoopsignaal, moet de snelle SMA onder de langzame SMA zijn gepasseerd in de vorige twee kaarsen en onder de langzame SMA op de huidige kaars. Zodra aan dit laatste criterium is voldaan, neemt de robot een ruil.

Als er een kooptransactie is genomen, stopt de deskundige adviseur met het zoeken naar een andere kooptransactie. In plaats daarvan zal het op zoek gaan naar een verkooptransactie. Daarom is het mogelijk om op elk moment twee openstaande orders (kopen en verkopen) op het huidige symbool te hebben. Elke transactie heeft een lotgrootte van 0,10 zoals gedefinieerd in Inputs en zal geen stop loss hebben en winststoporders nemen op het moment dat de transactie wordt uitgevoerd. De robot wacht niet op het vormen van een nieuwe kaars voordat hij een transactie uitvoert. Het komt op elk moment in de handel wanneer de gelegenheid zich voordoet.De X Trader v3 Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Als er een open transactie is op het huidige symbool, zal de X Trader v3 Expert Advisor voor MT4 bij elk vinkje de waarden van voortschrijdende gemiddelden controleren om te zien of er een tegengesteld signaal is gegenereerd. Als dat het geval is, wordt de huidige handelswinst of -verlies gesloten. Dit komt omdat de parameter voor het sluiten van transacties op een omgekeerd signaal standaard is ingeschakeld. Als de huidige order een verkooptransactie is en een bullish signaal wordt gegeven door de indicatoren, wordt de verkooptransactie onmiddellijk beëindigd en zal de robot op zoek gaan naar een nieuwe handelsmogelijkheid. Het tegenovergestelde geldt voor een open koophandel.

Als er geen signaal is voor sluiting van de handel en er is een open transactie, zal de deskundige adviseur de stop loss aanpassen en winst nemen uit de transactie. De stop loss-prijs wordt vastgesteld op 100 pips van de handelsinvoerprijs, terwijl de take-profit 150 pips van de open handelsprijs is. Deze risico-opbrengstverhouding van 1,5 doet de schaal een beetje doorslaan ten gunste van de beloning.De X Trader v3 Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering


Het resultaat van het uitvoeren van de X Trader v3 Expert Advisor voor MT4 in de strategietester met de standaardinstellingen is momenteel onbevredigend. De aandelencurve daalde met bijna geen herstelperiodes en de rekening eindigde in een negatieve winst. Drawdown is hoog (ongeveer tien procent) en het winstpercentage is minder dan 25 procent. De winstfactor is kleiner dan één en de verwachte uitbetaling is negatief.

Uit het bovenstaande testresultaat blijkt dat de robot nog niet geschikt is voor live trading. Er moeten verschillende verbeteringen worden aangebracht om de prestaties van dit handelssysteem te verbeteren. Het lage winstpercentage geeft het idee dat de vereisten voor het betreden van de handel mogelijk niet optimaal zijn. Mogelijk zijn er bevestigingstools nodig om het slagingspercentage te verbeteren.

Een manier om het winstpercentage van de robot mogelijk te verbeteren, is door een oscillator te gebruiken die overbought en oversold meetwaarden geeft, zoals relatieve sterkte-index of stochastisch, en / of een andere indicator die marktmomentum laat zien, zoals momentumindicator of gemiddelde richtingsverplaatsingsindex.

In de strategietester blijkt dat het programma een trailing stop-functie heeft, aangezien handelsmodificatie door de robot bij verschillende gelegenheden wordt uitgevoerd. Dit is echter helemaal niet het geval en de gebruiker kan dit gemakkelijk realiseren door naar de stop loss te kijken en winstwaarden te nemen tijdens de aanpassing. Deze waarden veranderen helemaal niet, wat betekent dat de deskundige adviseur wat middelen heeft verspild bij het uitvoeren van een onnodige actie.

Nadat de expertadviseur programmatisch is gewijzigd, moet het testen gedurende een aanzienlijke hoeveelheid tijd worden uitgevoerd. Indien mogelijk worden parameters geoptimaliseerd om de beste combinaties te bepalen die de meeste winst opleveren met de minste opname. Dit is in wezen het doel van optimalisatie. Zodra de robot positieve resultaten begint te vertonen, moeten de instellingen opnieuw worden gebruikt bij het testen zonder optimalisatie om te zien of vergelijkbare resultaten worden bereikt. Daarna is het handelssysteem klaar om getest te worden in een demo-account.


 

FREE X Trader v3 EA

Download the FREE X Trader v3 Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.