Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4

Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4
  2. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - vstopna merila
  3. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - merila izstopa
  4. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - prostor za izboljšave Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4

 

Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 je tako preprost sistem trgovanja, kot se sliši že njegovo ime. Razvit je za uporabo v platformi MT4 in se lahko uporablja na trgovalnih računih s petmestnimi in trimestnimi tečaji za dolarske in jenske pare ter s cenami, izraženimi s štirimestnimi in dvomestnimi pari dolarjev in jenov, oz.

Kot že ime pove, ta robot v svojem algoritmu trgovanja uporablja indikator povprečnega resničnega obsega (ATR). Kot vsestransko orodje lahko ATR naredi veliko stvari za trgovce. Uporablja se lahko za vstop v trgovino in izstop iz trgovine, čeprav ne more določiti smeri trenda. Njegova primarna uporaba je zagotavljanje informacij o nestanovitnosti trga, ki lahko trgovcu pomagajo pri določanju časa vstopa v trgovino, opredelitvi tveganja pri vsaki trgovini in izstopu s trga, ko se pojavi potreba. V tem sistemu trgovanja se ATR uporablja za določanje stop-stop in prevzem dobička v trgovini.

Vsakemu uporabniku, ki ga zanima uporaba tega strokovnega svetovalca v trgovanju, svetujemo, da ga najprej uporabi na predstavitvenem računu. Po možnosti mora uporabnik nekaj časa razmisliti o zagonu robota v preizkuševalcu strategij. S tem dobite idejo, če robot deluje, kot je načrtovano, in poiščite nastavitve, ki delujejo. To je nujno, saj se kratka preizkusna vožnja ni izkazala dobro. Za ugotavljanje učinkovitosti tega sistema trgovanja je potrebno nadaljnje testiranje.


FREE Basic ATR based take and stop EA

Download the FREE Basic ATR based take and stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - vstopna merila
Strokovni svetovalec za vzrejanje in zaustavitev na osnovi ATR za MT4 ne opravi začetnih pregledov, preden išče vstop v trgovanje, in ne opravlja dolgotrajnih izračunov za pridobivanje podatkov in prikazovanje predmetov na grafikonu, ki bodo trgovcem usmerjali pri sprejemanju odločitev ali se bodo uporabljali pozneje. v trgovini. Ko pade na grafikon, strokovni svetovalec takoj pregleduje naročila v trgovalni skupini, da bi poiskal odprte posle s trenutnim simbolom. Če ga ni, se bo skliceval na tehnični kazalnik za vstop v trgovino.

Kako se ATR uporablja v tem sistemu trgovanja in njegove nastavitve so opisane spodaj:


  • Povprečno resnično območje (14. obdobje) - to je standardni indikator ATR, ki je priložen platformi MT4. Uporablja se za trenutni časovni okvir in trenutno svečo. Ko dobimo vrednost ATR, jo pomnožimo z 1,5, da dobimo razdaljo stop-stop in z 2,0, da dobimo razdaljo med dobičkom. Zaradi narave indikatorja ATR se razdalja stop-stop in take-profit razlikuje glede na trgovanje. Razdalja se povečuje in zmanjšuje, ko se volatilnost trga povečuje in zmanjšuje. Tako vedenje ATR-ja zagotavlja, da ima cena dovolj prostora za vožnjo v obe smeri, preden se trg odloči, v katero smer bo šel.


V tem strokovnem svetovalcu se ATR ne uporablja za določanje smeri trenda. Uporablja se samo za specifikacije stop loss in take profit. Pred začetkom trgovanja robot najprej preveri, ali je dovolj prostega roba za nove posle. V tem primeru se posel takoj izvede z velikostjo lota 0,01 (privzeta vrednost). Tip trgovine nastavi uporabnik v vnosih, robot pa bo opravil eno trgovanje naenkrat. Če je izbran nakup, se sklepa samo nakup, dokler se uporabnik ne odloči za prodajo. Če je izbrana prodaja, bo robot sklepal samo prodajne posle.

Po izvedbi trgovanja robot ne nastavi takoj stop-loss in prevzame stop-stop naloge. Ko je zahtevek za trgovanje uspešen, bo robot z vstopnico prilagodil stop-stop in prevzel dobiček. Za nakupni posel se stop izguba postavi pod trenutno ceno povpraševanja na razdalji 1,5-kratnika vrednosti ATR, dobiček prevzema pa nad trenutno ceno povpraševanja na razdalji dvakratnika ATR. Ta relativna razdalja stop loss in take profit je na splošno sprejemljiva in lestvico nekoliko nasmehne v prid nagradi pri vsaki trgovini.Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - merila izstopa


Strokovni svetovalec za sprejemanje in zaustavitev na osnovi ATR za MT4 ne upravlja aktivno tržnih naročil. Izid trgovinske zmage ali izgube temelji na ceni. Trgovanje zmaga, če cena doseže cilj prevzemanja dobička, trgovanje pa izgubi, če se cena dotakne cene stop stop. Glede na nestanovitnost trga se tveganje in korist za vsako trgovanje razlikujeta. Če je trg nestanoviten, je stop-loss postavljen precej daleč od vhodne cene, temu pa sledi tudi dobiček prevzema. Medtem pa se tveganje in korist zmanjšata, ko je trg miren.Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - prostor za izboljšave Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4


Strokovni svetovalec za vzetje in zaustavitev na osnovi ATR za MT4 še ni primeren za trgovanje v živo. Učinkovitosti robota v preizkuševalniku strategij še ni mogoče določiti. Čeprav včasih kaže pozitiven rezultat, se to zgodi, ko preizkuševalec prisilno zapre naročilo na koncu testiranja. Privzeto je omogočen parameter nakupa za vnos poslov. Med testiranjem je nakupna trgovina potekala za nedoločen čas zaradi programske napake in se je končala na pozitivnem ozemlju, saj je bila tržna cena nad preizkusno ceno med vrhuncem preizkusa.

To pomeni, da je kakršen koli rezultat, ki bi ga lahko dobili pri zagonu sistema trgovanja v testerju, nezanesljiv. Za odpravo težave je treba pregledati programsko kodo. Treba bi bilo uporabiti robustnejšo programsko rešitev, da bi zagotovili funkcije robota, kot je bilo predvideno kljub zastojem. Ker robot ne izvaja veliko funkcij, ga je mogoče programirati, da občasno preveri, ali ima odprta trgovina pravilne stop-stop in vrednosti dobička.

Ta strokovni svetovalec je preveč preprost v svoji zasnovi in je v tem primeru lahko slabo. Na primer, trgovec lahko naenkrat izbere samo eno smer za trgovanje. Če je izbrana določena smer, vendar se trg premika v nasprotni smeri, robot že na začetku ni pripravljen na uspeh. Kljub temu lahko trgovec kadar koli prilagodi smer trgovine. V tem primeru postane trgovalni sistem delno avtomatiziran.

Poleg tega uporaba samo ATR pri trgovanju ni dobra ideja, saj kazalnik ne določa trenda. Pove samo nedavno volatilnost. Imeti dobro strategijo upravljanja denarja morda ne bo dovolj za uspešno trgovanje s tem strokovnim svetovalcem. Zato lahko eno ali dve tehnični orodji, ki določata smer trenda, povečata zmogljivost tega robota. Primer tehničnega kazalnika, ki lahko ugotovi smer trenda, je drseče povprečje. Eno drseče povprečje je pogosto dovolj za določitev trenda. Pomembno je, da robot trgovanj ne sprejema naključno, tako da imajo trgovci večjo samozavest, če trgovalni sistem kaže nekaj pozitivnih rezultatov.

Vse doslej omenjeno pomeni, da je treba sistem trgovanja programsko izboljšati. Šele po tem je treba razmisliti o testiranju, po možnosti z optimizacijo. Ko začne robot prikazovati donosne rezultate v rezultatih testiranja, lahko te nastavitve tokrat znova zaženete brez optimizacije. S tem želimo preveriti, ali je rezultat optimizacije res pravilen. Pozneje se lahko opravi nadaljnje preskušanje.


 

FREE Basic ATR based take and stop EA

Download the FREE Basic ATR based take and stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.