TradePanel Expert Advisor For MT4

TradePanel Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. TradePanel Expert Advisor For MT4
 2. TradePanel Expert Advisor For MT4 - vstopna merila
 3. TradePanel Expert Advisor For MT4 - merila izstopa
 4. TradePanel Expert Advisor For MT4 - prostor za izboljšave

 

TradePanel Expert Advisor For MT4 je nadzorna plošča ali plošča za ročno trgovanje. Uporabnik ga lahko uporablja za izvajanje trgovine in upravljanje trgovine. Kot takega tega strokovnega svetovalca ni mogoče zagnati v preizkuševalcu strategij in pričakovati, da se bodo trgovanja videla na zavihku Rezultati. Trgovec mora sam sklepati posle na podlagi lastne analize. Trgovinska plošča je vsestransko orodje za trgovanje na platformi MetaTrader4. Ta članek opisuje funkcije trgovinske plošče in razlaga, kako uporabljati to orodje za trgovanje.


FREE TradePanel EA

Download the FREE TradePanel Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


TradePanel Expert Advisor For MT4 - vstopna merila
Uporabnik lahko za svojega izbranega simbola in časovni okvir uporabi strokovnega svetovalca TradePanel. Ko je plošča pritrjena na grafikon, lahko uporabnik kadar koli spremeni časovne okvire, vendar simbola, kjer deluje strokovni svetovalec, ne more zamenjati z drugim. Vendar je mogoče več primerkov tega strokovnega svetovalca zagnati na različnih grafikonih istega trgovalnega računa.

Če želi uporabnik zamenjati drug simbol, lahko nanj enostavno preklopi s klikom na del plošče, ki vsebuje ime trenutnega simbola. Po tem mora uporabnik vtipkati simbol neposredno na ploščo in nato pritisniti Enter. Ko je to storjeno, se grafikon spremeni v simbol, vnesen v ploščo. Za uspešno spremembo simbola mora uporabnik z velikimi črkami vnesti ime simbola. Na primer, namesto »usdchf« vnesite »USDCHF«.

Trgovinska plošča ponuja veliko uporabnih informacij za uporabnika. Ti podatki in funkcije trgovanja, ki so na voljo na plošči, so navedeni spodaj:


 • Preostali čas sveče - Število ur, minut in sekund, ki ostanejo za trenutno svečo, je razvidno malo pod imenom aktivnega simbola. Ta vrednost se posodobi, ko spremenite časovne okvire.

 • Znesek razmaza - Vrednost razmika v realnem času je na plošči prikazana kot številka z malo črko p. Na primer, za simbol USDCHF je razmik 19p. Ta številka pomeni 19 točk ali 1,9 točke.

 • Trenutne cene ponudb in povpraševanja - Prikazane so tudi dejanske cene ponudbe in povpraševanja. Te cene so prikazane kot realne številke s petimi števkami za dolarske pare ali trimestnimi za pare jenov, če je trgovalni račun povezan s petmestnim ali trimestnim posrednikom. Izklicna cena je postavljena nad ceno ponudbe.

 • Realnočasovni znesek oznak v točkah - uporabnik lahko v realnem času vidi znesek oznak v točkah v zgornjem desnem kotu plošče. Ko je kljukica sprejeta, se znesek zadrži, doda in prikaže na plošči. Če je dohodni kljuk negativen, se doda negativnim kljukicam. Če je dohodni kljuk pozitiven, se doda pozitivnim kljukicam. Negativni klopi so prikazani skupaj z rdečo puščico navzdol, medtem ko so pozitivni klopi prikazani skupaj z modro puščico navzgor. Skupno število kljukic za negativne in pozitivne ponastavi, ko uporabnik spremeni časovni okvir ali ko se trenutna sveča zapre.

 • Obseg trgovine - Obseg trgovine ali velikost lota je očiten na plošči. Privzeta vrednost velikosti lota je 0,01. Če želite to vrednost povečati ali zmanjšati za posamezen sklop naenkrat, lahko uporabnik klikne na majhno puščico navzgor v desno ali majhno puščico navzdol v levo. Najhitrejša metoda je vtipkati znesek velikosti lota neposredno v polje velikosti lota.

 • Vzemite dobiček v točkah - Če želi trgovec, preden začne trgovati, določiti vrednost prevzetega dobička, mora v polju prevzema določiti dobiček prevzema. Vrednost čistega dobička, ki se vnese v to polje, pa ni dejanska cena prevzetega dobička. Vnesena vrednost mora biti v točkah, ne pips ali cena. Poleg tega se mora uporabnik zavedati stopnje zaustavitve simbola, s katerim se trguje. Če postavi vrednost, ki je nižja od stopnje stop, dobiček iz dobička ne bo postavljen, čeprav se trgovanje začne. Za natančno razumevanje tega se bo uporabil primer. Če je na primer trenutni simbol EURNZD, je stopnja zaustavitve 220 točk. Zato mora uporabnik v polje prevzemanja dobička vnesti vrednost, ki je enaka ali večja od 220, da se sprejme prevzem dobička. Uporabnik lahko določi stopnjo zaustavitve za vsak simbol na trgovalnem računu tako, da se pomakne do menija Pogled na platformi MetaTrader4 in nato klikne na Simboli. Uporabnik lahko uporabi tudi bližnjico na tipkovnici CTRL + U. Ko se prikaže okno Simboli, mora uporabnik najti želeni simbol, ga klikniti in nato gumb Lastnosti. Tretja točka na seznamu je stopnja postankov, izražena v točkah.

 • Stop izguba v točkah - Nastavitev stop izgube sledi isti logiki in postopku, kot je bil opisan pri prevzemu dobička.

 • Operacija prodaje - prodajni posel je mogoče izvesti s klikom na gumb Prodaja. Da bi bil varen, mora trgovec najprej preveriti velikost partije, preden klikne ta gumb. Če želite določeno vrednost stop loss in take profit, mora uporabnik v ustrezna polja vnesti pravilne vrednosti, kot je razloženo zgoraj. V nasprotnem primeru se stop-stop in profitni dobiček ne postavita.

 • Operacija nakupa - nakupno transakcijo lahko sprožite s klikom na gumb Nakup. Da bi bil varen, mora uporabnik pred klikom gumba najprej preveriti tudi velikost lota ter vrednosti prevzetega in ustavljenega izgub.

 • Zapri trgovanje - Posli, odprti na trenutnem simbolu, je mogoče zapreti s trgovinsko ploščo. Vendar je mogoče zapreti samo tržna naročila, ne pa tudi čakajoča, in sicer omejena in ustavljena. Za zaključek poslov dejansko obstaja pet možnosti. Uporabnik lahko prečka med možnostmi s klikom na aktivno možnost na plošči tik pod imenom simbola. Uporabnik lahko vidi možnost aktivnega zapiranja.


 1. Zapri vse - trgovinska plošča bo zaprla vsa tržna naročila na trenutnem simbolu, tudi če trgovanje ročno izvaja trgovec ali ga postavi drug strokovnjak.

 2. Zapri dobiček - zaprta bodo samo zmagovalna posla.

 3. Zapri izgubo - zaprte bodo samo izgube.

 4. Close last - Zadnja trgovina, odprta s trenutnim simbolom, bo zaprta.

 5. Zapri delno - To je enakovredno zaključku zadnjega posla.


TradePanel Expert Advisor For MT4 - merila izstopa


Strokovni svetovalec TradePanel nima meril za izstop, saj trgovec trgovanja sprejema in zapira ročno.TradePanel Expert Advisor For MT4 - prostor za izboljšave


Strokovni svetovalec TradePanel je kot orodje za ročno trgovanje lahek, saj ne povzroča zamrznitve platforme pri izvajanju trgovinskih operacij. Poleg tega je plošča kompaktna in ne zavzame toliko prostora v glavnem oknu grafikona. Tako plošča ne pokriva svečnikov, črt ali palic na grafikonu.

Če je treba nekaj izboljšati, je to polje stop loss. S poskusi in napakami se ugotovi, da je določanje zneska stop-izgub v pravilnem polju bolj pomembno kot določanje zneska prevzetega dobička. Medtem ko mora uporabnik pri nastavljanju dobička dobička upoštevati samo stopnjo zaustavitve, nastavitev stop izgube zahteva, da uporabnik upošteva stopnjo zaustavitve in trenutni razmik. V točkah je treba razmik dodati na stop stop, rezultat pa mora biti znesek, vnesen v polje stop loss. To bo privedlo do nemotenega izvajanja posla z želeno vrednostjo stop-stop izgub (glej zgornjo sliko).


 

FREE TradePanel EA

Download the FREE TradePanel Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.