ZigZag Climber Expert Advisor For MT4

ZigZag Climber Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4
  2. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - vstopna merila
  3. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - merila za izhod
  4. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - prostor za izboljšave

 

Ni jasno, zakaj je ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 za ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 imenovan tako, kot ga je ustvaril ustvarjalec programa. Zdi se, da koda ne vsebuje informacij ali se sklicuje na cik-cak indikator, ki je na voljo na platformi MetaTrader4. V bistvu je ta strokovni svetovalec sistem trgovanja z varovanjem pred tveganji. Hkrati odpira posle nakupov in prodaj ter postavlja skoraj stopnje izgub in vrednosti dobička po skoraj enakih cenah. Posledično sta trgovanja zaprta hkrati, vendar ne ves čas.

Če pogledamo črto lastniškega kapitala v preizkuševalcu strategije, lahko vidimo, da se črta premika cikcak. Tako je verjetno tudi dobil ime strokovni svetovalec. Težava je v tem, da krivulja lastniškega kapitala cikcakka v smeri izgube in ne v smeri zmage, kar pomeni, da trgovalni račun sčasoma izgublja denar. Medtem ko je koda videti zapleteno in precej dolgotrajno, se zdi, da strokovni svetovalec ne opravlja pomembnih funkcij, razen odpiranja varovalnih poslov s trenutnim simbolom.


FREE ZigZag Climber EA

Download the FREE ZigZag Climber Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - vstopna merila
Strokovni svetovalec ZigZag Climber prikaže nekaj informacij v spodnjem levem delu glavnega grafikona, da uporabnika obvesti o trenutnem stanju robota in trenutnem razmahu. Stanje je bodisi zagnano bodisi ustavljeno. Glede širjenja so na voljo štiri vrste informacij. Namaz z največjo pisavo je v realnem času. Največji razpon je največji razmik, ki ga je robot zabeležil med svojim izvajanjem. Najnižji razmik je najnižji razpon doslej. Povprečni razmik je preprosto povprečna vrednost največjega in najmanjšega razmika.

Kljub navidezni prefinjenosti tega strokovnega svetovalca daje uporabniku zelo malo parametrov, na katerih lahko dela v vhodih. Spodaj je predstavljen samo eden, saj so drugi nerazumljivi. Ta parameter je čarobno število (glej spodaj).


  • MagicStart = 7306 - To je čarobno število, ki je določeno za vsako trgovanje.


Trgovinski sistem pri iskanju vnosa ne uporablja tehničnih kazalnikov. Kot strategija varovanja pred tveganjem ne potrebuje signala iz zunanjega vira za odpiranje poslov. V trenutku, ko strokovni svetovalec pade na grafikon, takoj odpre dva tržna naročila (eno nakupno in drugo prodajno). Zaradi tega se trgovanja zelo razlikujejo, pri čemer je nakupni promet postavljen nad prodajni.

Vsak posel ima velikost lota 0,01, kot je predpisal strokovni svetovalec, in uporabnik nima možnosti nadzora tega parametra. Oba posla imata stop-izgubo 100 pipov in dobiček prevzema 100 pipov. Ker se posli varujejo, zaustavitvena izguba ene trgovine skoraj sovpada z dobičkom iz prevzema druge trgovine. Oba posla se v realnem času odpreta skoraj istočasno. Robot ne čaka na novo svečo za izvedbo poslov.ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - merila za izhod


Strokovni svetovalec za plezanje ZigZag pasivno obravnava upravljanje trgovine. To pomeni, da trgu omogoča, da določi izid obeh poslov. Če tržna cena doseže stop-stop, je trgovina zaprta z izgubo. Če tržna cena doseže dobiček, se trgovina zaključi z dobičkom. Kot sistem varovanja pred tveganjem s stop izgubo in prevzemom dobička se trgovanja hkrati zaključita. Kadar ima ena trgovina dobiček, druga trgovina izgublja z različnimi zneski. Težava te strategije je v tem, da izgubljeni posel izgubi več denarja, kot zmagovalni posel dobi denar. To je opazno pri testiranju.

Ker je stop-izguba enega posla skoraj enaka ceni kot dobiček iz prevzema drugega posla, se trgovanje skoraj brez odlašanja skoraj istočasno zaključi. Oba posla se zapreta v eni sveči. Ker je ena trgovina nakup, druga pa prodaja, obstajajo trenutki, ko se obe trgovini ne zaključita hkrati, odvisno od razmika, ki se ves čas spreminja. Nakupni posel je zaprt s ponudbeno ceno, medtem ko je prodajni posel zaprt s prodajno ceno. Če se trenutni razmik razlikuje od razmika ob vstopu, obstaja velika verjetnost, da je ena trgovina zaprta, druga pa odprta.

Ko se prejšnji sklop poslov zaključi s stop izgubo in prevzame dobiček, se takoj izvede drugi niz poslov, ki nadomesti prejšnje posle. Razlika med časom zaključka prejšnjih poslov in časom odprtosti novih poslov je enaka nič. S tem sistemom trgovanja so trgovanja vedno na trgu, razen če uporabnik robota odstrani z grafikona.ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - prostor za izboljšave


Kot smo opazili pri testiranju, zmogljivost svetovalca za plezanje v cik-cak niha navzgor in navzdol, vendar je splošna smer usmerjena navzdol. Ko je robot tekel čez pet mesecev zgodovinskih podatkov o cenah, je robot odprl 46 poslov samo med testiranjem, kar je zelo malo. To je zaradi razmeroma visokega cilja 100 pipov. Pri tej vrsti strategije je bolje uporabiti nižje cilje, tako da lahko robot v določenem časovnem obdobju izvede in zapre več poslov. Več kot je poslov strokovnega svetovalca, več je možnosti za zaslužek.

Zaradi narave tega sistema trgovanja ga je najbolje preizkusiti na predstavitvenem računu in ne na preizkusu za nazaj, da ugotovite, ali lahko dolgoročno zasluži. Ni dvoma, ali algoritem deluje tako, kot je načrtovan, in to je edini dober rezultat, ki izhaja iz testiranja robota v preizkuševalcu strategije. Ker robot v realnem času preuči in primerja trenutno širitev in povprečno širjenje trenutnega simbola, morda ne bo mogoče ponoviti tega scenarija pri preskušanju.

Edini možni način zaslužka s tovrstnim sistemom trgovanja je uporaba koncepta prenosnih poslov. Koncept se lahko nadalje zmanjša na trgovanje z valutnimi pari s pozitivnimi zamenjavami. Pozitivna ali negativna zamenjava je posledica razlike v obrestnih merah med dvema valutama, ki sestavljata en valutni par. Če ima osnovna valuta višje obresti od valute ponudbe, bi nakup para omogočil trgovanju, da trgovcu ustvari dobiček samo tako, da nekaj časa zadrži trgovanje. Po drugi strani pa bi prodaja para sčasoma povzročila negativni dobiček.

Uporabnik mora za posel zamenjave najti pare s pozitivnimi zamenjavami. Vendar je to lahko dolgotrajen postopek, če ga izvedete ročno. V spletu obstajajo kazalniki po meri, ki lahko samodejno izvlečejo zamenjave trgovalnih instrumentov na trgovalnem računu tako za dolge kot za kratke strani, nato pa podatke prikažejo na enem grafikonu, da jih lahko vidi uporabnik. Naslednja stvar je, da robota spustite na tiste pare s pozitivnimi zamenjavami.

Najpomembnejše vprašanje, ki ga je treba obravnavati za donosnost tega sistema trgovanja, so relativni zneski dobička in izgube, ko se varujejo pred zaprtimi posli. Ena od možnih rešitev je nekoliko povečati ciljni dobiček, hkrati pa ohraniti znesek stop-izgub. Slaba stran tega je, da je mogoče, da cena doseže stop-izgubo ene trgovine in se nato obrne, ne da bi se dotaknila cilja prevzema dobička druge trgovine.


 

FREE ZigZag Climber EA

Download the FREE ZigZag Climber Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.