Συναλλαγές με τον δείκτη οριζόντιων γραμμών δικτύου στο MT4Table Of Contents:

  1. Συναλλαγές με τον δείκτη οριζόντιων γραμμών δικτύου στο MT4
  2. Ρύθμιση και εγκατάσταση της ένδειξης οριζόντιας γραμμής δικτύου MT4
  3. Πώς να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη οριζόντιας γραμμής δικτύου MT4;

Εάν έχετε κάνει εμπόριο για λίγο, τότε οι πιθανότητες είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά πώς συμπεριφέρεται η τιμή όταν προσεγγίζει ένα συγκεκριμένο σημείο τιμής. Για παράδειγμα, στις αγορές βασικών προϊόντων, δημιουργείται ένα μεγάλο buzz όταν η τιμή φτάσει σε ένα βασικό επίπεδο.

Στις αγορές πετρελαίου, θα διαπιστώσετε ότι οι ειδησεογραφικές εκθέσεις συχνά δημιουργούν μια διαφημιστική εκστρατεία όταν οι τιμές του πετρελαίου σπάσουν το όριο των 50,00 δολαρίων ή όταν οι τιμές του χρυσού φτάσουν στα επίπεδα των 1300 δολαρίων ή των 1200 δολαρίων. Αυτά δεν είναι παρά στρογγυλοί αριθμοί.

FREE Horizontal Grid Lines Indicator

Download the FREE Horizontal Grid Lines Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Οι στρογγυλοί αριθμοί είναι τα βασικά επίπεδα τιμών που θεωρούνται ψυχολογικό εμπόδιο. Ανάλογα με το πού διαπραγματεύεται η τιμή, οι στρογγυλοί αριθμοί είναι βασικά επίπεδα τιμών όπου οι εντολές αγοράς και πώλησης συνήθως καθορίζονται.

Αλλά οι αριθμοί στρογγυλής τράπεζας δεν περιορίζονται μόνο στα επίπεδα τιμών όπως τα 50 ή τα 1300. Ακόμη και στις αγορές συναλλάγματος, θα διαπιστώσετε ότι το επίπεδο τιμών όπως το 1.1000, το 0.8000 κλπ. Συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία των στρογγυλών αριθμών, θα ήταν χρήσιμο να λάβουμε έναν δείκτη ο οποίος θα μπορούσε να σχεδιάσει αυτομάτως αυτά τα επίπεδα. Ενώ ένας τρόπος για να προχωρήσουμε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τις οριζόντιες γραμμές για να τοποθετήσετε αυτές στα επίπεδα γύρο αριθμό, μπορεί να πάρει λίγο κουραστικό.

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη επιδιόρθωση, τότε ο δείκτης οριζόντιων γραμμών πλέγματος για την πλατφόρμα συναλλαγών MT4 είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Ρύθμιση και εγκατάσταση της ένδειξης οριζόντιας γραμμής δικτύου MT4

Ο δείκτης οριζόντιας γραμμής πλέγματος είναι ένας προσαρμοσμένος δείκτης που έχει κατασκευαστεί για την πλατφόρμα MT4. Μπορείτε να κατεβάσετε την ένδειξη από αυτό το άρθρο και να την εγκαταστήσετε στους φακέλους με τους δείκτες MT4. Επανεκκινήστε τον τερματικό MT4 και σύρετε και αποθέστε αυτόν τον δείκτη στο χάρτη της επιλογής σας.

Θα παρουσιαστεί με το παράθυρο διαμόρφωσης όπως φαίνεται παρακάτω.


MT4 Οριζόντια ένδειξη γραμμής πλέγματος

Όπως μπορείτε να δείτε από τις παραπάνω ρυθμίσεις της ένδειξης, οι προσαρμογές είναι αρκετά απλές.

Μέγεθος πλέγματος σε σημεία: Χρησιμοποιώντας αυτή τη ρύθμιση, μπορείτε να διαμορφώσετε τον αριθμό των σημείων μετά τον οποίο θα πρέπει να γραφεί η οριζόντια γραμμή πλέγματος. Για παράδειγμα, εάν το ρυθμίσετε σε 100 μονάδες σε ένα ζεύγος νομισμάτων, δηλαδή περίπου 10 διαφορές pips. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 10 pips, θα δείτε την γραμμική γραμμή που σχεδιάζεται.

Χρώματα πλέγματος: Τα χρώματα του πλέγματος, αν και εμφανίζουν δύο διαφορετικά επίπεδα, δεν λειτουργούν. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις χρωμάτων και αυτόματα θα χρωματίσει τις γραμμές πλέγματος με βάση το χρώμα που επιλέγετε.

Στυλ και πλάτος πλέγματος: Μπορείτε να ορίσετε το στυλ γραμμής και το πλάτος του πλέγματος που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την ένδειξη και να ταιριάζει με το στυλ του υπάρχοντος προτύπου γραφήματος.

Εβδομάδες: Αυτή η ρύθμιση είναι επίσης περιττή καθώς μόλις επιλέξετε το μέγεθος του πλέγματος, ο δείκτης παρουσιάζει αυτές τις τιμές σε όλα τα χρονικά πλαίσια.

Εμφάνιση ετικέτας : Ρυθμίζοντας αυτό το σε αληθές, θα ενεργοποιήσετε την οριζόντια ένδειξη γραμμής δικτύου εμφανίζει την ετικέτα. Η ετικέτα δείχνει απλά το μέγεθος του πλέγματος που έχετε επιλέξει.

Διαμόρφωση ετικέτας πλέγματος: Μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις γραμματοσειρών της ετικέτας που εμφανίζεται στο γράφημα. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα και το μέγεθος γραμματοσειράς της ετικέτας που μπορείτε να εμφανίσετε στις ρυθμίσεις γραφήματος εάν ενεργοποιήσετε τις προηγούμενες ρυθμίσεις ετικέτας Εμφάνιση.

Διαμόρφωση απεικόνισης ετικετών: Οι τελευταίες τρεις ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να διαμορφώσετε την ετικέτα σε ποιο μέρος του γραφήματος θα εμφανίζεται. Μπορείτε να τοποθετήσετε την ετικέτα δεξιά και αριστερά του γραφήματος και χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις δεξιά / κάτω, μπορείτε να την μετακινήσετε σε μια βολική θέση στο γράφημα όπου δεν παρεμβαίνει στις υπάρχουσες ρυθμίσεις και δείκτες χάρτη.

Αφού εγκαταστήσετε τον δείκτη οριζόντιας γραμμής δικτύου MT4, αυτό είναι το πώς φαίνεται.


MT4 Οριζόντια ένδειξη γραμμής πλέγματος

Από τον παραπάνω πίνακα μπορείτε να δείτε πόσο απλός είναι αυτός ο δείκτης. Σας επιτρέπει να προσθέσετε γρήγορα τις γραμμές του πλέγματος κάθε x αριθμό σπόρων ή σημείων στο διάγραμμα. Δεν χρειάζεται να ορίσετε ξεχωριστά αυτές τις γραμμές πλέγματος χρησιμοποιώντας το εργαλείο σχεδίασης γραμμών οριζόντιας γραμμής MT4.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη οριζόντιας γραμμής δικτύου MT4;

Η διαπραγμάτευση με στρογγυλοποιημένους αριθμούς ή καθαρά επίπεδα τιμών που τελειώνει σε μηδενικά είναι μια στρατηγική από μόνη της. Ορισμένοι έμποροι, αντί να εισάγουν συναλλαγές σε περιττούς αριθμούς, προτιμούν να ορίζουν τις παραγγελίες τους σε αυτές τις τιμές στρογγυλού αριθμού.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις αγορές εμπορευμάτων CFD. Επομένως, οι αριθμοί στρογγυλοποίησης αποτελούν βασικά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης. Αυτά χρησιμοποιούνται ως επίπεδα εισόδου, εξόδου σε ένα εμπόριο. Ανάλογα με το χρονικό πλαίσιο που εμπορεύεστε, οι οριζόντιες γραμμές του πλέγματος παραμένουν σταθερές.

Ορισμένοι έμποροι μπορεί να βρουν τις οριζόντιες γραμμές πλέγματος να είναι λίγο υπερβολικά γεμάτες. Ως εκ τούτου, αυτή η ένδειξη ενδέχεται να μην απευθύνεται σε όλους. Εξαρτάται επίσης από το είδος της αγοράς που εμπορεύεστε και το στυλ συναλλαγών σας.

Ο δείκτης μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε γράφημα και μόλις ρυθμιστεί η τιμή pip, οι δείκτες παραμένουν σταθεροί σε όλα τα άλλα χρονικά πλαίσια. Αυτό επιτρέπει στους εμπόρους μια συνεπή εικόνα των αγορών. Συνιστάται να απενεργοποιείτε το προεπιλεγμένο υπόβαθρο διαγράμματος MT4 έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε μόνο αυτές τις οριζόντιες γραμμές πλέγματος.

Επειδή οι στρογγυλοί αριθμοί τείνουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, συχνά θεωρούνται ως μαγνήτες τιμών. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τη δράση των τιμών, θα παρατηρήσετε ότι η τιμή τείνει να κυλήσει γύρω από τους αριθμούς στρογγυλής ρύθμισης, προτού θέσετε το επόμενο σκέλος προς την κατεύθυνση.

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τις συναλλαγές σας με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζετε αυτόματα τις περιοχές υποστήριξης και αντίστασης σε μικρότερες τιμές στρογγυλοποιημένων αριθμών για να έχετε μια καθαρότερη εικόνα των αγορών.

Έχοντας πει τα παραπάνω, ο δείκτης οριζόντιας γραμμής πλέγματος για την πλατφόρμα MT4 είναι απλώς ένας αισθητικός δείκτης. Δεν σας δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στις αγορές. Ως εκ τούτου, αυτό είναι ένα εργαλείο που είναι πιο κατάλληλο για να σας δώσει την προοπτική των αγορών από οτιδήποτε άλλο. Το καλό είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη οριζόντιας γραμμής πλέγματος ως εργαλείο που μπορεί να συμπληρώσει την υπάρχουσα στρατηγική συναλλαγών σας.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.