Δείκτης εσωτερικής γραμμής MTF

Η διαπραγμάτευση με μοντέλα με βάση τις τιμές που βασίζονται σε πρότυπα κηροπήγια είναι ένας καλός τρόπος για να κατανοήσετε το συναίσθημα πίσω από τις αγορές. Τα σχέδια με βάση τα κηροπήγια με βάση τις τιμές είναι προϊόν των ιαπωνικών διαγραμμάτων κεριών.

Table Of Contents:

  1. Δείκτης εσωτερικής γραμμής MTF
  2. Τι είναι το εσωτερικό μπαρ;
  3. Ποια είναι η ένδειξη της εσωτερικής γραμμής MTF;

Χρησιμοποιούμενη από την εποχή της ηλικίας, οι χάρτες κεριών είναι τόσο οπτικά ελκυστικοί όσο και βοηθούν τους εμπόρους να κατανοήσουν το συναίσθημα των αγορών. Πολλοί έμποροι συνδυάζουν μοντέλα που βασίζονται σε κηροπήγια στην ανάλυσή τους.

Αυτό τους δίνει το ιδιαίτερο πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να συνδυάσουν τόσο τις τεχνικές αναλύσεις όσο και τα πρότυπα κηροπήγια για τη μείωση του κινδύνου στις αγορές. Ο συνδυασμός των μεθόδων παρέχει επίσης μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εμπόρους στις αγορές όταν πραγματοποιούν συναλλαγές.

Μεταξύ των πολλών διαφορετικών τύπων σχεδίων που είναι διαθέσιμα, η εσωτερική μπάρα είναι ένα τέτοιο μοτίβο που είναι αρκετά ισχυρό.

FREE MTF Bars Indicator

Download the FREE MTF Bars Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Τι είναι το εσωτερικό μπαρ;

Το όνομα μέσα στο μπαρ προέρχεται από το γεγονός ότι μία από τις ράβδους ή τα κηροπήγια σχηματίζονται μέσα στην περιοχή της προηγούμενης συνεδρίασης. Στην ορολογία των κεριών, μια εσωτερική ράβδος είναι επίσης γνωστή ως μοτίβο harami . Αυτά ταξινομούνται στο βολικό harami ή στο bearish harami.

Όταν χρησιμοποιείτε το κανονικό διάγραμμα ράβδων, για παράδειγμα, το όνομα που δίνεται σε ένα τέτοιο μοτίβο ονομάζεται πρότυπο εσωτερικής ράβδου. Ένα εσωτερικό στυλ ράβδου σχηματίζεται όταν η τρέχουσα περίοδος είναι κατακλυσμένη ή παραμένει μέσα στα ψηλά και τα χαμηλά της προηγούμενης μπάρας.

Όσον αφορά το συναίσθημα της αγοράς, αυτό σημαίνει ότι η εμπορία είναι υποτονική. Το στενό εύρος που διατηρούν οι αγορές οδηγεί σε πιθανό ξεμπλοκάρισμα στο εγγύς μέλλον. Τα εσωτερικά μπαρ είναι ιδανικά διαμορφωμένα σχεδόν παντού.

Αλλά κερδίζουν πολύ μεγάλη σημασία αν η εσωτερική ράβδος σχηματίζεται κοντά σε ένα βασικό επίπεδο τιμών, όπως το επίπεδο υποστήριξης ή αντοχής. Η γενική ιδέα για την εμπορία του εσωτερικού μπαρ είναι να περιμένουμε να ξεσπάσει η τιμή από το εσωτερικό μπαρ (δηλαδή: η προηγούμενη μπάρα είναι υψηλή ή χαμηλή). Οι έμποροι στη συνέχεια παίρνουν μια θέση προς την κατεύθυνση της διείσδυσης της εσωτερικής ράβδου.

Ο όρος MTF αντιπροσωπεύει το πλαίσιο πολλαπλών χρονικών ορίων, το οποίο είναι μια μέθοδος όπου οι έμποροι συνδυάζουν την ανάλυση από ένα υψηλότερο χρονικό πλαίσιο και στη συνέχεια αναζητούν ένα χαμηλότερο χρονικό πλαίσιο στο χρόνο των συναλλαγών τους. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκο στην αρχή, αλλά επιτρέπει στους εμπόρους να εμπορεύονται με περισσότερη εμπιστοσύνη και συμβάλλει επίσης στη μείωση του κινδύνου στις αγορές.

Ποια είναι η ένδειξη της εσωτερικής γραμμής MTF;

Τον τελευταίο καιρό, οι έμποροι έχουν πειραματιστεί με το εσωτερικό μοτίβο ράβδων, οδηγώντας στη δημιουργία του δείκτη MTF εσωτερικής γραμμής για το MT4. Αυτός ο δείκτης επιτρέπει βασικά στους εμπόρους να χρησιμοποιούν την ένδειξη για να σχεδιάσουν την εσωτερική μπάρα από το υψηλότερο χρονικό πλαίσιο στο κατώτερο χρονικό πλαίσιο.

Για παράδειγμα, εάν δείτε μια εσωτερική μπάρα στο σχηματισμό ημερήσιου χάρτη, μπορείτε στη συνέχεια να μεταβείτε στις τέσσερις ώρες ή στο χρονοδιάγραμμα διαγραμμάτων μιας ώρας και να ανταλλάξετε ανάλογα. Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε τα οφέλη από τη χρήση μιας τέτοιας μεθόδου.

Αλλά επειδή η διαπραγμάτευση είναι αρκετά μοναδική από έναν έμπορο σε έναν άλλο, κάποιοι μπορεί να το φανεί χρήσιμο.

Για να χρησιμοποιήσετε την ενδεικτική λυχνία εσωτερικής γραμμής MT4, κάντε λήψη της ένδειξης και, στη συνέχεια, την εγκαταστήσετε στο τερματικό συναλλαγών MT4. Μόλις εγκατασταθεί ο δείκτης, κάντε επανεκκίνηση της πλατφόρμας συναλλαγών MT4 και σύρετε / αποθέστε τον δείκτη στο χάρτη της επιλογής σας.

Θα παρουσιαστεί με το παράθυρο διαμόρφωσης όπως φαίνεται παρακάτω.

Ενδεικτική λυχνία εσωτερικής γραμμής MTF Διαμόρφωση

Το παράθυρο διαμόρφωσης είναι σχετικά απλό. Τα παρακάτω δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμόρφωση της ενδεικτικής λίστας εσωτερικής γραμμής MTF.

TFup: Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε το υψηλότερο χρονικό διάστημα από το οποίο θέλετε να εμφανίζεται η ένδειξη εσωτερικής γραμμής στις τιμές. Η προεπιλογή είναι ρυθμισμένη στο 3. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε την ένδειξη H1 ή H4, η ένδειξη εσωτερικής γραμμής MTF θα εμφανίσει 3 χρονικά πλαίσια υψηλότερα. Με άλλα λόγια, θα ήταν μηνιαία για το εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο. Μπορείτε να ορίσετε σε αυτό το 2 ή ακόμα και 1 να δείχνει μόνο δύο ή μόνο ένα χρονικό διάστημα υψηλότερο από το γράφημα που χρησιμοποιείτε.

Μπαρ πίσω: Αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει να εμφανίσετε τον αριθμό των προηγούμενων γραμμών, ο δείκτης θα πρέπει να υπολογίζει τις εσωτερικές γραμμές για εσάς. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε αυτό σε μια υψηλότερη ρύθμιση, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να γεμίσει τα γραφήματα σας.

Στατιστικά: Η προεπιλογή είναι ψευδής. Ο ορισμός του σε αληθές θα δείξει κάποια στατιστικά στοιχεία των εσωτερικών ράβδων που σχηματίστηκαν προηγουμένως

UpCandleColor / DownCandleColor: Αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε το χρώμα των εσωτερικών ράβδων που σχηματίζονται. Βασικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα για να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης της ένδειξης όταν σχεδιάζει το μοτίβο κηροπήγου υψηλότερου χρονικού πλαισίου στο κατώτερο χρονικό πλαίσιο.

Πλάτος: Χρησιμοποιώντας το πλάτος μπορείτε να ελέγξετε το πλάτος των γραμμών που έχουν σχεδιαστεί.

Συμπλήρωση: Η διαμόρφωση πλήρωσης σας επιτρέπει να σχεδιάσετε τα κουτιά με γεμάτο χρώμα ή όχι. Πρόκειται αποκλειστικά για προσωπική επιλογή και δεν έχει καμία επίπτωση στην απόδοση του δείκτη.

Αφού εισαγάγετε τις προτιμώμενες προσαρμογές σας, ο δείκτης εσωτερικής γραμμής MTF υποδιαιρεί τις λεπτομέρειες όπως παρακάτω.

Ενδεικτική λυχνία εσωτερικής μπάρας MTF στο MT4

Όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα, μπορείτε να δείτε ότι η ένδειξη εσωτερικής γραμμής MT4 καταρτίζει την ενέργεια τιμής της ημερήσιας χρονικής στιγμής στα κατώτερα χρονικά διαγράμματα. Αυτό δεν σας δίνει αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα στις αγορές.

Ωστόσο, οι αρχάριοι θα βρουν τον δείκτη MTF για κάποια χρήση, καθώς τους επιτρέπει να δουν πώς ξετυλίγεται η δράση των τιμών στο χαμηλότερο χρονικό διάγραμμα με βάση το τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο.

Με βάση τα πρότυπα των κηροπήγια που ο δείκτης εσωτερικής γραμμής MTF σχηματίζει, οι έμποροι μπορούν να ανταλλάξουν με βάση τις τιμές των μεθόδων δράσης εξετάζοντας τα μοτίβα τόσο στο ημερήσιο χρονοδιάγραμμα χαρτών όσο και στο χαμηλότερο χρονικό πλαίσιο του χάρτη που χρησιμοποιούν για διαπραγμάτευση.

Μπορείτε να συνδυάσετε την ενδεικτική λυχνία MTF εσωτερικής γραμμής με οποιοδήποτε υπάρχον σύστημα συναλλαγών. Το εργαλείο παρέχει απλά μια εύκολη προσέγγιση στους εμπόρους που θέλουν να ξεκινήσουν με τις διαπραγματεύσεις πολλαπλών χρονικών πλαισίων και τις πράξεις διαπραγμάτευσης των τιμών.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.