Trgovanje s indikatorom vodoravnih linija mreže na MT4

Ako ste već neko vrijeme trgovali, onda su šanse da dobro znate kako se cijena ponaša kada se približi određenoj cijeni. Na primjer, na robnim tržištima postoji velika buzz stvorena kada cijena dosegne ključnu razinu.

Na naftnim tržištima, otkrit ćete da novinska izvješća često stvaraju hipoteku kada cijene nafte prekinu prag od 50 dolara, ili kada cijene zlata dosegnu 1300 dolara ili razine cijena od 1200 dolara. To su samo okrugli brojevi.

FREE Horizontal Grid Lines Indicator

Download the FREE Horizontal Grid Lines Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

 

Okrugli brojevi su ključne razine cijena koje se smatraju psihološkom barijerom. Ovisno o tome gdje se cijena trguje, okrugli brojevi su ključne razine cijena gdje se obično naručuju kupovne i prodajne narudžbe.

No, okrugli brojevi nisu ograničeni samo na razine cijena kao što su 50, ili 1300. Čak i na tržištima valuta, otkrit ćete da se razina cijena poput 1.1000, 0.8000 i tako dalje ponašaju na isti način.

Imajući na umu važnost okruglih brojeva, bilo bi korisno dobiti indikator koji bi mogao automatski navesti te razine. Iako je ovo jedan od načina da se koriste horizontalne linije kako bi se to smjestilo na okruglim brojevima, može biti pomalo zamorno.

Ako tražite brzo rješenje, onda je pokazatelj horizontalne linije za MT4 trgovačku platformu održiva alternativa.

Konfiguriranje i instaliranje MT4 vodoravnog indikatora linije mreže

Pokazatelj vodoravne crte mreže prilagođen je pokazatelj za MT4 platformu. Možete preuzeti indikator iz ovog članka i instalirati ga na MT4-ove mape pokazatelja. Ponovno pokrenite MT4 terminal i povucite i ispustite ovaj indikator na kartu po vašem izboru.

Prikazat će vam se konfiguracijski prozor kao što je prikazano u nastavku.


MT4 Vodoravni pokazatelj linije mreže

Kao što možete vidjeti iz gornjih postavki indikatora, prilagodbe su vrlo jednostavne.

Veličina mreže u točkama: Koristeći ovu postavku, možete konfigurirati broj točaka nakon kojih će se crtati linija horizontalne mreže. Na primjer, ako to postavite na 100 točaka u valutnom paru, to je razlika od oko 10 pipa. To znači da ćete za svakih 10 pipsa vidjeti nacrtanu crtu mreže.

Boja rešetke: Boje mreže, iako prikazuju dvije različite razine, ne rade. Možete promijeniti postavke boje i automatski će obojiti linije mreže na temelju boje koju odaberete.

Stil i širina mreže: Možete postaviti stil i širinu linije mreže koja vam omogućuje da prilagodite indikator i da odgovara stilu postojećeg predloška karte.

Tjedna: Ova postavka je također suvišna, nakon što odaberete veličinu mreže, indikator će iscrtati te vrijednosti u svim vremenskim okvirima.

Pokaži oznaku : Ako postavite ovo na istinu, omogućit ćete pokazivač vodoravne crte mreže i prikazati oznaku. Naljepnica jednostavno prikazuje veličinu mreže koju ste odabrali.

Konfiguracija naljepnice mreže: Možete konfigurirati postavke fonta naljepnice koja se prikazuje na grafikonu. Možete promijeniti boju i veličinu fonta oznake koja se može prikazati u postavkama grafikona ako omogućite prethodne postavke Prikaži oznaku.

Konfiguracija prikaza naljepnice: Konačne tri postavke omogućuju vam da konfigurirate oznaku na kojem dijelu grafikona bi se trebala pojaviti. Oznaku možete postaviti na desnu, lijevu stranu grafikona i koristiti postavke desno / dolje, možete je premjestiti na prikladno mjesto na karti gdje ne ometa postojeće postavke i pokazatelje karte.

Nakon što instalirate MT4 vodoravni indikator linije mreže, ovako izgleda.


MT4 Vodoravni pokazatelj linije mreže

Iz gornjeg grafikona možete vidjeti kako je ovaj indikator jednostavan. Omogućuje vam brzo dodavanje linija mreže svaki x broj pipa ili točaka na grafikonu. Ove mrežne linije ne morate pojedinačno postaviti pomoću alata za horizontalno crtanje MT4.

Kako se koristi indikator MT4 vodoravne mreže?

Trgovanje okruglim brojevima ili čistim razinama cijena koje završavaju nulama samo je strategija. Neki trgovci umjesto da uđu u trgovinu po neparnim brojevima preferiraju postaviti svoje narudžbe na ove vrijednosti okruglog broja.

To je osobito vidljivo na robnim CFD tržištima. Okrugli brojevi stoga postaju ključne razine podrške i otpora. Oni se koriste kao ulazne, izlazne razine u trgovini. Ovisno o vremenskom okviru koji trgujete, horizontalne linije mreže ostaju konstantne.

Neki trgovci bi mogli smatrati da su vodoravne linije malo prenatrpane. Prema tome, ovo je indikator koji ne bi svima odgovarao. Ona također ovisi o vrsti tržišta koje su trgovanje i vaše trgovanje stil.

Indikator se može primijeniti na bilo koji grafikon i nakon što je vrijednost pipa postavljena, indikatori ostaju nepromijenjeni tijekom svih ostalih vremenskih okvira. To trgovcima omogućuje dosljedan pogled na tržišta. Preporučljivo je da onemogućite zadanu pozadinu grafikona MT4, tako da koristite samo te vodoravne linije mreže.

Budući da okrugli brojevi obično igraju važnu ulogu, često ih se promatra kao cijenu magneta. Ako pažljivo promatrate cjenovnu akciju, primijetit ćete da cijena teži lebdenju oko okruglih brojeva prije postavljanja sljedeće noge u smjeru.

Također možete podesiti svoje trgovanje na takav način da automatski prilagodite područja podrške i otpora na manje vrijednosti okruglog broja kako biste dobili čišći pogled na tržišta.

Nakon gore navedenog, pokazatelj vodoravne linije mreže za MT4 platformu je jednostavno kozmetički pokazatelj. To vam ne daje nikakvu veliku prednost na tržištima. Dakle, ovo je alat prikladniji da vam pruži perspektivu tržišta nego bilo što drugo. Dobar dio je da možete koristiti indikator vodoravne linije mreže kao alat koji može upotpuniti vašu postojeću strategiju trgovanja.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!