Handelen met de Alligator-indicator


De alligatorindicator is een van de meest gebruikte handelsindicatoren, die ook als een handelssysteem op zichzelf fungeert. De alligatorindicator werd in 1995 ontwikkeld door Bill Williams. De naam komt omdat de indicator op de kaken van een alligator lijkt.

Traders noemen dit de Alligator-indicator of de Alligator van Williams .

De alligatorindicator bestaat uit drie lijnen die allemaal gebaseerd zijn op voortschrijdende gemiddelden. Het is een overlay op de prijskaart en traders noemen het als de kaken, tanden en de lippen van de alligator. Afhankelijk van welke formatie door de drie lijnen wordt gemaakt, geven traders de aanwezigheid van trend en de richting van de prijs weer.

FREE Alligator Indicator

Download the FREE Alligator Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

In tegenstelling tot de meeste andere indicatoren werkt de alligatorindicator op basis van de formaties die ook veel worden gebruikt in Elliott-golfanalyse en andere vormen van golfanalyse . Dit maakt het uniek omdat je een voortschrijdend gemiddelde bijvoorbeeld niet kunt gebruiken om de verschillende golven in een trend te meten.

Er zijn veel kenmerken van de alligatorindicator. Handelaars hebben bijvoorbeeld termen bedacht als een slapende alligator wanneer de drie lijnen met elkaar zijn verweven. Dit is niets anders dan een kruising van alle drie de regels in de indicator.

Echter, als de alligator slaapt, gaat het verhaal dat hij hongeriger wordt. Deze fase wordt weergegeven door de uitbreekfase van de indicator. Dus, zodra de alligator honger heeft, wordt de uitbreekfase gevormd. Dit is het moment waarop de drie regels uiteen gaan lopen. De afstand tussen de lijnen begint breder te worden.

Deze fase wordt ook gezien als een vluchtigheidsfase.

De vluchtigheidsfase begint meestal aan het begin van een op momentum gebaseerde brainstorming.

Zodra de uitbraak plaatsvindt en de trend is vastgesteld, wordt het gezien als een fase waarin de alligator begint te smullen. Terwijl de drie lijnen weer samenkomen, lijkt de alligator weer in slaap te vallen.

Nadat de alligator zijn vol heeft, gaat hij weer slapen, gesuggereerd door de convergentie van de drie lijnen van de alligatorindicator.

Hoewel het bovenstaande scenario misschien een beetje kinderachtig lijkt, beeldt het de manier af waarop de markten werken. Meestal vormen trends niet direct en moet er wat achtergrondwerk plaatsvinden. Zo vormen de fasen waarin de alligator slaapt en wakker wordt een goede metafoor voor de markten.

Sinds de alligatorindicator is ontwikkeld, wordt deze al op grote schaal door sommige handelaren gebruikt, omdat het een handelsysteem op zich wordt. Wanneer u een handelssysteem gebruikt, wordt meestal verwacht dat u andere hulpmiddelen gebruikt voor bevestiging.

Maar dit is niet het geval als het gaat om de alligatorindicator.

Bill Williams - De geest achter de alligatorindicator

Bill Williams is een bekende handelaar in de wereld van forex en futures en aandelen. Hij is ook een analist en heeft uitgebreid onderzoek verricht op de markten. Het belangrijkste punt van Williams was dat de markten onvoorspelbaar zijn. Dit vormde de basis voor zijn creatie van verschillende technische indicatoren.

Volgens Williams geloofde hij dat veel handelssystemen faalden omdat ze vertrouwen op de voorspelbaarheid van de trends . Hij beweert dat een goed handelssysteem een systeem is dat onwetendheid kan voorspellen.

Na het ontwerpen van talloze handelsindicatoren creëerde Williams de alligatorindicator die dezelfde filosofie weerspiegelt. Daarom zouden handelaren de alligatorindicator niet moeten zien als iets dat vergelijkbaar is met andere indicatoren.

Een van de belangrijkste dingen over Williams 'benadering van de markten was om de handel niet te ingewikkeld te maken. Zijn belangrijkste basis was dat de markten eenvoudig zijn. Maar om te slagen heeft een handelaar vaak de neiging om zijn handelssystemen te compliceren door een groot aantal indicatoren toe te voegen en zo een complex systeem te creëren.

Zoals u wellicht weet, heeft technische analyse alles te maken met het begrijpen van eerdere prijsacties om toekomstig prijsgedrag te voorspellen.

Als het gaat om Bill Williams, was het een tegendraadse aanpak. Williams 'visie op technische analyse was om naar het huidige gedrag van de markten te kijken. Dit is een van de dingen die treffend wordt weerspiegeld in zijn handelssysteem. Dit is ook een van de factoren die de alligatorindicator zo uniek maakt.

Het berekenen van de waarden van de alligatorindicator

De Alligator-indicator is eenvoudig (en merk deze eenvoud op, zoals vermeld in William's visie op de markten en met behulp van technische analyse).

Er zijn slechts drie hoofdlijnen met de Alligator-indicator.

  1. De kaken: De kaken van de alligator is een blauwe lijn die een voortschrijdend gemiddelde van 13 periodes is. Dit wordt verschoven met 8 maten naar de toekomst
  2. De tanden: De tanden van de alligator zijn een rode lijn die bestaat uit een voortschrijdend gemiddelde van 8 periodes en die met 5 stangen naar de toekomst worden verschoven
  3. De lippen: De lippen van de alligator is een groene lijn, een voortschrijdend gemiddelde met een looptijd van 5 perioden dat in de toekomst met 3 balken wordt verschoven.

U zult opmerken dat de alligatorindicator niets anders is dan een combinatie van drie verschillende afgevlakte voortschrijdende gemiddelden die elk hun eigen verschuiving naar de toekomstige perioden hebben.

Dit is een van de fundamentele verschillen met de Alligator-indicator in vergelijking met andere handelsindicatoren. Niet veel indicatoren verleggen de perioden naar de toekomst, wat enig inzicht zou kunnen geven in wat de prijs zal doen.

In de onderstaande grafiek ziet u de alligatorindicator die op een prijsgrafiek is toegepast.

{modal url = "images / articles / alligator-indicator / 01-Alligator-Indicator.png"} {/} Modale

Alligator Indicator Voorbeeld

Hoe werkt een alligator?

Zoals eerder vermeld, is de Alligator-indicator heel eenvoudig in de manier waarop deze is ontworpen. De indicator neemt in principe een bestaande indicator (het afgevlakte voortschrijdend gemiddelde) en gebruikt vervolgens een combinatie van verschillende terugblikperioden en verschillende verschuivingen naar de toekomst om de indicator als een compleet systeem te ontwerpen.

Soms gebruiken traders naast de Alligator-indicator ook een oscillator om de signalen nog beter te filteren. Enkele veelgebruikte oscillatoren zijn de Stochastics-oscillator of de CCI-index .

Het drie convergerende afgevlakte bewegende gemiddelde vormt in principe wanneer de markten een lage volatiliteit vertonen.

Een van de voordelen van het handelen met de Alligator-indicator is dat het handelaren in staat stelt trends zeer comfortabel vast te leggen. Het stelt je ook in staat om bij de trend te blijven. Men kan enige overeenkomst trekken tussen de manier waarop de Alligator-indicator en de Bollinger-bands werken.

Met de Bollinger-bands weet u bijvoorbeeld dat wanneer de banden inkrimpen, ze snel zullen uitbreiden en de prijzen uit de smalle trend komen. Met de Alligator wordt een soortgelijk concept gerealiseerd wanneer de Alligator slaapt.

Als gevolg hiervan, hoe langer de Alligator slaapt, hoe groter de kans dat er een uitbraak plaatsvindt die leidt tot een nieuwe trend.

De Alligator-indicator wordt ook gebruikt om de trending- en ranging-markten te begrijpen. Deze kunnen als volgt worden samengevat:

  1. Op verschillende markten slaapt de Alligator
  2. In trending markten wordt de Alligator wakker en feeds

Laten we, om deze concepten te begrijpen, eens naar enkele voorbeelden kijken.

De onderstaande grafiek toont de verschillende fasen in de markt. Het rechthoekvak geeft het gebied weer wanneer de markten variëren. Je kunt zien hoe nauw de drie verschillende lijnen met elkaar verbonden zijn. Dit markeert eenvoudig het gebied wanneer de Alligator-indicator slaapt.

{modal url = "images / articles / alligator-indicator / 02-Alligator-Indicator-fasen.png"} {/} Modale

Alligatorindicator en marktfasen

Dit gebeurt omdat prijzen vaak bewegen in een bereik dat zelden puistjes veroorzaakt. Het uiterlijk van deze zich uitstrekkende markten doet echter vermoeden dat de prijs zich voorbereidt op een soort trend die zal worden vastgesteld.

Vlak nadat de Alligator slaapt, kun je zien dat hij ontwaakt. Dit wordt gezien door de drie afgevlakte bewegende gemiddelden die divergeren. Merk op dat de Alligator de hele tijd feeds voedt met een sterke trend.

Nadat de prijzen de bovenkant van de uptrend hebben bereikt, kunt u zien dat ze onmiddellijk een andere richting inslaan. Hier, voor een korte periode, slaapt de Alligator maar wordt snel genoeg wakker om zich te voeden met de nieuwe neerwaartse trend die zich heeft gevormd.

Aan de hand van de bovenstaande illustratie kunnen we afleiden dat de Alligator-indicator handelaren toelaat zich voor te bereiden op de aankomende marktbewegingen. Naarmate de prijsactie stijgt om een van de drie voortschrijdend-gemiddelde lijnen te testen, kunt u verwachten dat de trend wordt gehandhaafd.

Handelstrends met de Alligator-indicator

De Alligator-indicator biedt handelaren de mogelijkheid om zowel de variërende als de trendmarkten te verhandelen. Het is echter meer aan te bevelen om de trends te verhandelen in plaats van de reeksen, omdat winsten gemakkelijk kunnen worden opgebouwd in een trending markt.

De variërende markten afgebeeld door de slapende Alligator suggereren perioden waarin handelaars de markten kunnen verlaten en vermijden onnodig risico te nemen.

Men kan natuurlijk andere aanvullende indicatoren gebruiken om de trends verder te filteren. U kunt de Alligator-indicator ook combineren met op prijsactie gebaseerde technieken, zoals trendlijnen en horizontale steun- en weerstandsniveaus.

De volgende grafiek illustreert hoe de Alligator-indicator met op prijsactie gebaseerde technieken moet worden gebruikt.

{modal url = "images / articles / alligator-indicator / 03-Alligator-Price-Action.png"} {/} Modale

De Alligator-indicator gebruiken met prijsactie

In de bovenstaande grafiek kunt u zien dat we zowel de horizontale steun- en weerstandsniveaus als trendlijnen hebben uitgezet op de grafiek. U kunt bijvoorbeeld zien wanneer de trendlijn wordt geplot, de prijs blijft hoger.

Dit wordt weergegeven door de verbredende afgevlakte voortschrijdende gemiddelden. Zolang de Alligator wakker is, wordt de trend vastgehouden. Maar zodra de prijs het einde van de trend nadert, kun je zien dat de Alligator begint te slapen.

Hierna doorbreekt de prijs de stijgende trendline en begint zich te ontwikkelen tot een neerwaartse trend.

Een ander voorbeeld uit de bovenstaande grafiek zijn de ondersteunings- en weerstandsniveaus. Nadat het ondersteuningsniveau is vastgesteld, kunt u bijvoorbeeld de sterke trend zien die de prijzen naar het volgende weerstandsniveau duwde.

Deze beweging, van de steun naar het verzetsgebied, was sterk en met de Alligator klaarwakker, kunt u extra vertrouwen krijgen dat de markten een sterke trend aanhouden.

De Alligator-indicator gebruiken op het MT4 handelsplatform

De Alligator-indicator of Williams Alligator is een van de standaard technische indicatoren die beschikbaar zijn op de meeste handels- en grafiekplatforms. Dit is ook beschikbaar op het MT4 handelsplatform dat veel wordt gebruikt.

Als u de indicator wilt gebruiken, gaat u gewoon naar het navigatiegedeelte en kiest u in de lijst met indicatoren Bill Williams en selecteert u de indicator Alligator.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de Alligator-indicator in uw prijsgrafiek op het MT4-handelsplatform.

{modal url = "images / articles / alligator-indicator / 04-Alligator-Indicator-MT4.png"} {/} Modale

Alligatorindicator op MT4 handelsplatform

U kunt de indicator in grote mate aanpassen, inclusief de mogelijkheid om de kleuren van de drie afgevlakte bewegende gemiddelden te wijzigen en ook de parameterinstellingen voor de indicator te wijzigen.

Terwijl je vrij bent om met de instellingen te experimenteren, mag je niet te ver afwijken van de standaardinstellingen en ook de verschuivings- of schakelinstellingen.

De Alligator-indicator geeft de trends in de markten weer voor het tijdsbestek waarop deze wordt toegepast. Daarom, wanneer u de tijdframes wijzigt, kunt u zien dat de Alligator-indicator automatisch verandert, afhankelijk van de prijsactie van het tijdsbestek dat u bekijkt.

Op deze manier kunt u gebruik maken van multi-time frame-analyse in het gebruik van de Alligator-indicator. Het kan een beetje ingewikkeld worden, maar deze meervoudige framewerkaanpak kan je helpen om de ingewikkelde details van de trends die worden gevormd te begrijpen. Hiermee kunt u ook uw invoerprijzen voor een transactie verfijnen.

Houd er bij het gebruik van de Alligator-indicator rekening mee geen overtollige indicatoren te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld voorkomen dat bewegende gemiddelden worden gebruikt, omdat dit de basis is voor de Alligator-indicator.

Evenzo zijn andere indicatoren die op de kaart zijn aangebracht, ook niet vereist. Je zou in plaats daarvan kunnen kijken naar verschillende oscillatoren of zelfs de Bollinger bandbreedte-oscillator die de stijgende en dalende volatiliteit in de prijs van de te analyseren beveiliging kan weergeven.

Handelen met de alligatorindicator - tot slot

Concluderend, de Alligator-indicator van Bill Williams is een van de eenvoudigste handelsindicatoren die ook als een technisch handelssysteem werkt. Het belangrijkste doel van de Alligator-indicator is om eenvoudig te kunnen blijven handelen.

In tegenstelling tot reguliere handelsindicatoren en technische analyseconcepten, is de Alligator-indicator in lijn met de visie van Williams op het begrijpen van de huidige prijsactie om toekomstige prijsacties te voorspellen.

Over het algemeen is de indicator gemakkelijk te begrijpen, zoals geïllustreerd in het bovenstaande artikel. Een aantal handelsstrategieën kan worden bedacht met behulp van de Alligator-indicator . Het is niet verrassend dat de indicator zo'n populair handelssysteem is bij handelaren.

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!