Handelen met de indicator horizontale rasterlijnen op MT4

Als je al een tijdje handelt, dan is de kans groot dat je heel goed weet hoe de prijs zich gedraagt als het een bepaalde prijs benadert. Op de grondstoffenmarkten bijvoorbeeld, wordt er een grote buzz gecreëerd wanneer de prijs een sleutelniveau bereikt.

Op de oliemarkten zult u merken dat nieuwsberichten vaak een hype creëren wanneer de olieprijzen de drempel van $ 50, - of wanneer goudprijzen de prijzen van $ 1300 of $ 1200 bereiken, verbreken. Dit zijn niets anders dan ronde cijfers.

FREE Horizontal Grid Lines Indicator

Download the FREE Horizontal Grid Lines Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

 

Ronde getallen zijn belangrijke prijsniveaus die als een psychologische barrière worden gezien. Afhankelijk van waar de prijs wordt verhandeld, zijn de ronde nummers belangrijke prijsniveaus waarbij meestal koop- en verkooporders worden ingesteld.

Maar ronde cijfers zijn niet alleen beperkt tot prijsniveaus zoals 50 of 1300. Zelfs op de valutamarkten zult u merken dat het prijsniveau, zoals 1,1000, 0,8000 enzovoort, zich op dezelfde manier gedraagt.

Rekening houdend met het belang van de ronde cijfers, zou het de moeite waard zijn om een indicator te krijgen die automatisch deze niveaus zou kunnen uitzetten. Hoewel een manier om dit te doen is om de horizontale lijnen te gebruiken om deze op de ronde nummerniveaus te plaatsen, kan het een beetje vervelend worden.

Als u op zoek bent naar een snelle oplossing, dan is de indicator voor horizontale rasterlijnen voor het MT4-handelsplatform een haalbaar alternatief.

Configureren en installeren van de MT4 horizontale rasterlijnindicator

De horizontale rasterlijnindicator is een aangepaste indicator gebouwd voor het MT4-platform. U kunt de indicator van dit artikel downloaden en installeren in de indicatiemappen van uw MT4. Start uw MT4-terminal opnieuw op en sleep deze indicator naar de gewenste kaart.

U krijgt het configuratievenster te zien zoals hieronder getoond.


MT4 Horizontale rasterlijnindicator

Zoals u kunt zien aan de hand van de bovenstaande instellingen van de indicator, zijn de aanpassingen vrij eenvoudig.

Rastergrootte in punten: met deze instelling kunt u het aantal punten configureren waarna de horizontale rasterlijn moet worden geplot. Als u dit bijvoorbeeld instelt op 100 punten in een valutapaar, is dat ongeveer 10 pips verschil. Dit betekent dat u voor elke 10 pips de rasterlijn zult zien die wordt geplot.

Rasterkleuren: de rasterkleuren, hoewel ze op twee verschillende niveaus worden weergegeven, werken niet. U kunt de kleurinstellingen wijzigen en de rasterlijnen automatisch verven op basis van de kleur die u kiest.

Rastijl en -breedte: u kunt de lijnstijl en -breedte van het raster instellen waarmee u de indicator kunt aanpassen en kunt aanpassen aan de stijl van uw bestaande kaartsjabloon.

Weken: deze instelling is ook overbodig, wanneer u eenmaal de rastergrootte hebt geselecteerd, tekent de indicator deze waarden over alle tijdkaders.

Label tonen : door dit in te stellen op 'waar', schakelt u in dat de horizontale rasterlijnindicator het label weergeeft. Het label geeft eenvoudig de rastergrootte aan die u hebt geselecteerd.

Configuratie rasterlabels: u kunt de lettertype-instellingen configureren van het label dat op het diagram wordt weergegeven. U kunt de kleur en de lettergrootte van het label wijzigen dat kan worden weergegeven in de kaartinstellingen als u de vorige Show Label-instellingen inschakelt.

Configuratie van labelweergaven : met de laatste drie instellingen kunt u het label configureren op welk deel van de kaart het moet verschijnen. U kunt het label aan de rechterkant, linkerkant van het diagram plaatsen en met de instellingen rechts / omlaag kunt u het naar een geschikte plaats op de kaart verplaatsen waar het uw bestaande kaartinstellingen en indicatoren niet verstoort.

Nadat u de horizontale rasterlijnindicator van de MT4 hebt geïnstalleerd, ziet deze er zo uit.


MT4 Horizontale rasterlijnindicator

Uit de bovenstaande grafiek kunt u zien hoe eenvoudig deze indicator is. Hiermee kunt u snel de rasterlijnen toevoegen per x aantal pitten of punten op de kaart. U hoeft deze rasterlijnen niet individueel in te stellen met de horizontale lijntekentool van de MT4.

Hoe de MT4 Horizontal Grid-lijnindicator te gebruiken?

Handelen met ronde nummers of schone prijsniveaus die eindigen op nullen is een strategie op zich. Sommige traders geven er de voorkeur aan om hun orders in te stellen op deze ronde getalswaarden, in plaats van transacties bij oneven getallen in te voeren.

Dit is vooral duidelijk in de grondstoffen CFD-markten. De ronde getallen worden daarom belangrijke steun- en weerstandsniveaus. Deze worden gebruikt als entry-, exit-niveaus in een trade. Afhankelijk van het tijdframe dat u verhandelt, blijven de horizontale rasterlijnen constant.

Sommige handelaren vinden de horizontale rasterlijnen misschien een beetje te rommelig. Daarom is dit een indicator die niet iedereen kan aanspreken. Het hangt ook af van het type markt dat u verhandelt en ook van uw handelsstijl.

De indicator kan op elk diagram worden toegepast en zodra de pip-waarde is ingesteld, blijven de indicatoren constant over alle andere tijdframes. Dit biedt handelaren een consistent zicht op de markten. Het is raadzaam om de standaardkaartachtergrond van de MT4 uit te schakelen, zodat u alleen deze horizontale rasterlijnen gebruikt.

Omdat ronde nummers de neiging hebben om een belangrijke rol te spelen, worden ze vaak gezien als prijsmagneten. Als je voorzichtig met prijsacties omgaat, zul je merken dat die prijs de neiging heeft om rond de ronde nummers te zweven voordat je het volgende been in de juiste richting zet.

U kunt uw handel ook zo aanpassen dat u de steun- en weerstandszones automatisch aanpast aan kleinere ronde getalswaarden om een schoner zicht op de markten te krijgen.

Dit gezegd hebbende, is de horizontale rasterlijnindicator voor het MT4-platform eenvoudigweg een cosmetische indicator. Het geeft je geen grote voorsprong in de markten. Daarom is dit een hulpmiddel dat meer geschikt is om u het perspectief van de markten te bieden dan wat dan ook. Het goede deel is dat u de horizontale rasterlijnindicator kunt gebruiken als een hulpmiddel dat uw bestaande handelsstrategie kan aanvullen.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!