Trgovanje z indikatorjem preloma MT4Table Of Contents:

  1. Trgovanje z indikatorjem preloma MT4
  2. Kako trgovati z izbruhi?
  3. Indikator MT4 Breakout - kako ga uporabiti?
  4. Strategija borznega trgovanja z uporabo indikatorja razpada MT4
  5. Kazalnik razpoka MT4 - Zaključek

Trgovanje na trgih je eden od dveh glavnih načinov trgovanja. Druga vrsta trgovanja je trgovanje s trendi. Obe vrsti trgovanja imata enak skupni cilj. Vendar pa je način, na katerega se trguje, odvisen od obnašanja na trgu.

Kot morda že veste, se cene gibljejo v trendu le 20 odstotkov časa. Za preostalih 80 odstotkov se cena giblje vstran. Zato bi lahko trdili, da je boljši pristop k trgovanju razponov ali stranskih cenovnih ukrepov namesto trendov.

FREE BreakOut Indicator

Download the FREE BreakOut Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Toda tveganje trgovanja z izbruhi je enako visoko. Ko trgujete s trendom, se cene raztezajo z zagonom. Torej, naredijo le malo, da se ne povlečejo. To pomeni, da lahko trgovci, ki so uvrščeni v trend, uživajo ogromne dobičke.

Trgovanje s trendi prinaša značilno prednost, da lahko hitro pokrije tveganja in premakne trgovino, da doseže enakomeren padec. To daje trgovcem s trendi neupravičeno prednost. Možnost trgovanja s tveganji na trgih je nekaj razkošnega.

Po drugi strani pa se cene gibljejo, ali pa se gibljejo, ali pa se raztrgajo. V takih časih lahko trgi povzročijo, da trgovec verjame, da se bo cena gibala v eni smeri, samo da bi se obrnila.

Bočni razpon se zgodi zaradi faze akumulacije v ceni instrumenta. Ko se cene premikajo brez cilja, vendar znotraj meja, se nagibajo k kopičenju večih pozicij.

Ko se na ravni cen zbere dovolj pozicij, to vodi do povečanja cene, ki ni nič drugega kot preboj. Pojavi se preboj, ko se količina začne razvijati. Značilno je, da se zagon začne razvijati. V teku se je ta zagon sprožil v trend.

Če lahko pozorno opazujete, so trgovci, ki so na začetku postavljeni v fazo zlomov, bolj naklonjeni, ko se trend pojavlja. Ustrezno nadomestijo tveganje, ki ga prevzamejo. Biti zgodaj v trendu prinaša veliko prednosti za trgovce z razbijanjem.

Zato ni presenetljivo, da lahko trgovci, zlasti tisti, ki imajo trgovino na dan, uporabijo metodo trgovanja z razpadom kot način za zajemanje dobička. Zaradi hitrega naraščanja cen se lahko trgovina zlahka zaključi z dobičkom ali izgubo.

Že vrsto let trgovci iščejo načine in sredstva za iskanje popolne strategije trgovanja. Nekateri uporabljajo pasove nestanovitnosti, kot so pasovi Bollingerja, za trgovanje z izbruhi, kar vodi do nastanka trenda. Medtem ko drugi uporabljajo polja, da določijo horizontalne ravni cen, iz katerih lahko pride do preloma.

V trgovanju z izbruhi ni znanosti. V večini primerov lahko cene spremenijo dragoceni trend prav tako enostavno, kot se nadaljujejo tudi v trendu. Zato je pomembno razumeti izbruhe v kontekstu trenda. To bo pomagalo trgovcem, da se postavijo pred roko in se pripravijo na trend, ki bi se lahko pojavil.

Kako trgovati z izbruhi?

Tako kot obstaja več kot en način za zvijanje mačke, obstajajo različni pristopi k trgovanju z izbruhi. Ne glede na to, kateri pristop uporabljate, je treba razmisliti o nekaterih dejavnikih, ki bodo določili izid vaše trgovine.

Za začetek je dobro zgraditi tržni kontekst, preden načrtujemo trgovanje z razpadom. Ne pozabite, da je preboj faza akumulacije. Razen, če je smer razbitja močno vzpostavljena, je lahko težko trgovati s smerjo preloma.

Pogosto trgovci izgubijo denar, ker sledijo ceni. Znan tudi kot fakeout, se to zgodi, ko cena naredi trgovec v prepričanje, da se bodo premaknili v eno smer, samo da bi obrnili smer in ujeli te položaje.

Sčasoma se zgodi, da se te šibke pozicije zaprejo, odvisno od intenzivnosti obrata. To zapiranje pozicij prispeva k zagonu in vodi v nadaljnje povečanje zagona razpoka.

Najpogostejši način trgovanja z izbruhi je počakati na ponovitev preskusne ravni. Vendar pa je tu nekaj posebnih pomanjkljivosti. Prvič, cene se nikoli ne umaknejo na raven prebijanja. Torej, trgovci, ki čakajo na povlek na nivo zlomov, končajo na svojih rokah. To pomeni izgubljeno priložnost na trgih.

Ker se zlom pojavlja s tako močnim zagonom, lahko prevzamejo čustva in trgovec je prepričan v smer razpoka. To je odlična priložnost za ceno, da obrne smer in se umakne na nivo zlomov. Vidite lahko, da je trgovec v slabšem položaju. Odprte pozicije so prisiljene zapreti, kar vodi do izgub.

Zato je bistvenega pomena razumeti izbruhe v kontekstu splošne tržne strukture. Najboljši način za to je razumevanje trendov na trgu. V prvem spodnjem grafikonu je prikazan primer, kako je ob trendu prikazan kazalnik prekinitve za MT4 (z uporabo gibljivih povprečij).

Indikator MT4 Breakout - kako ga uporabiti?

Kazalnik razcepa MT4 je dokaj preprost indikator. Namesto, da boste morali narisati razpon razpok, bo indikator samodejno preslikal okenske luknje za vas. Določite lahko tudi časovno obdobje indikatorja.

Splošne nastavitve veljajo za indikator preloma, ki se začne od prve ure trgovanja. Nato lahko nastavite končno uro trgovanja. V tem časovnem okviru je indikator prekinitve prikazal visoko in nizko vrednost obdobja.

Namestitev indikatorja preloma je zelo preprosta. Prenesite datoteko in jo namestite v mapo kazalnikov vaše trgovalne platforme MT4. Nato odprite svoj trgovalni terminal in osvežite okno indikatorja. Ko na seznamu vidite indikator prekinitve, lahko indikator povlečete / spustite na želeno karto.

Spodaj so konfiguracijske nastavitve za indikator prekinitve MT4.


MT4 Konfiguracijsko okno - Indikator prekinitve

Zgornje okno za nastavitve prikazuje podrobnosti o tem, kako lahko prilagodite nastavitev indikatorja. Eden od pomanjkljivosti indikatorja prekinitve je, da je odvisen od časovnih sej.

To pomeni, da zgornjega indikatorja prekinitve ne morete uporabiti za načrtovanje prelomov v različnih obdobjih trenda. Namesto tega se ta indikator preloma uporablja za načrtovanje razpona med trgovalno sejo.

Prilagajanje vključuje tudi možnost barvnega kodiranja indikatorja, tako da postane bolj privlačno.

Ko indikator uporabite v grafikonih, je tako videti.


Kazalnik prebijanja MT4

Kot lahko vidite na zgornjem grafikonu, smo kazalnik prekinitve nastavili na začetni seji dneva na urnem grafikonu. V nadaljevanju smo določili tudi časovni okvir za kazalnik, ki ga prikazuje navpična črta, ki označuje začetek naslednjega trgovalnega zasedanja.

Ker cena izteče iz meja časovnih obdobij in razpona, lahko trgovci trgujejo po izboru. Kazalec lahko dopolni vsak sistem trgovanja. Pravzaprav lahko zgradite svoj lastni sistem trgovanja, ki temelji na zgoraj opisanem indikatorju prekinitve.

Strategija borznega trgovanja z uporabo indikatorja razpada MT4

Obstajajo različne strategije, ki jih lahko uporabite z indikatorjem prekinitve. Vendar je treba opozoriti, da je indikator prekinitve idealen, če uporabljate časovni okvir za eno uro .

Če preklopite na višji časovni okvir, kot je na primer obdobje štirih ur, obstaja velika verjetnost, da kazalnik ne bo deloval tako dobro. Nastavitve obdobja boste morali povečati. Po drugi strani pa lahko preklopite na nižji časovni okvir, kot je 15-minutni ali 30-minutni časovni okvir.

V tem razdelku opisujemo dokaj preprost način, kako uporabite indikator prekinitve. Najprej uporabimo indikator preloma in uporabimo tudi drsno povprečje za 20 obdobij (eksponentno). To vam bo omogočilo tudi merjenje trendov na trgih.

Ko se oba kazalnika uporabita v grafikonu, bi bilo tako videti.


MT4 Breakout strategija

V zgornjem grafikonu smo vključili eksponencialno drsno povprečje za 20 obdobij in indikator prekinitve. Enostaven način trgovanja s to nastavitvijo je pogled na razpon razpoka od prejšnjega dne.

Vidite lahko, da smo na grafikonu narisali črno vodoravno črto za prejšnjo sejo (drugo z leve). Po tej nizki vrednosti, potem počakamo, da cena preseže to raven. Upoštevajte, da hkrati pričakujemo, da bo cena nižja od drsečega povprečja.

Po razpadu pod nizko, čakamo, da se cena vrne na to raven. Naslednji dan lahko vidite, da se cena zniža in nato takoj sproži, da bi ponovno testirali to raven. Na takem ponovnem testiranju se ukvarjamo s kratkimi pozicijami.

Postaje so postavljene blizu prejšnjih višin, medtem ko je cilj nastavljen na spodnji razpon zloma naslednjega dne. Ko se posel sproži in cena se premakne v vaši smeri, je idealno, da premaknete svoje postanke, da se razbijejo.

Vidite lahko, da je začetno tveganje / nagrada nastavljeno približno 1: 1. Zato je bistveno, da svoje tveganje premaknete v breakeven, da ne bi pustili tveganja na mizi.

Ob upoštevanju zgornjega grafikona lahko vidite, da se cena sčasoma zniža in preizkusi prejšnjo nizko, da doseže prvi cilj. Del položaja lahko pustite odprt in sledite svojim postankom.

Sledenje postankov se lahko izvede s premikanjem zaustavitvene izgube na prejšnjo -1 dnevno višino. To bo zagotovilo, da ne boste še bolj tvegali, temveč tudi zaklenili nekaj dobička. Ta metoda je zelo enostavna za trgovanje v kratkem času in ko je trend močan.

Morda ne bo delovalo tako dobro, če bodo trgi v razponu. V naslednjem grafikonu imamo primer dolge pozicije, ki jo lahko uporabite z isto metodo.


MT4 Breakout strategija - primer dolge pozicije

V zgornjem grafikonu lahko vidite, da smo postavili vodoravno črto na prejšnji dan. Po izbruhu nad to stopnjo vidimo, da cena pade nazaj, da bi testirala visoko prejšnji dan.

To sproži vstop v trgovino. Ko se posel dvigne, boste opazili, da se cena začne premikati v smeri. Hitro premaknemo pozicijo, da se premaknemo, in medtem ko se prvi cilj dvigne, potem sledimo postankom, dokler trgi ne ustavijo trgovine.

Kazalec prekinjanja, kot je prikazan zgoraj, je enostaven za uporabo. Poleg uporabe drsečega povprečja lahko uporabite tudi tehnične oscilatorje ali druge kazalnike, ki vam lahko pomagajo pri boljši trgovini.

Prav tako lahko eksperimentirate z uporabo Bollingerjevih pasov ali drugih indikatorjev kanalov in ga uporabite skupaj z indikatorjem za prekinitev MT4.

Kazalnik razpoka MT4 - Zaključek

Za zaključek je indikator razpada MT4 tehnični indikator po meri, ki vam omogoča, da prilagodite nastavitve. Njegova primarna uporaba je, da nariše območje visokega in nizkega, ki se oblikujejo.

Odvisno od tega, ali je vaš posrednik GMT ali GMT + 2 ali GMT + 3, lahko prilagodite nastavitve indikatorja za prekinitev MT4. Ko so polja nastavljena, lahko počakate na cenovno akcijo, ki jo želite prekiniti.

Nivo prekinitve vam bo morda ponudil priložnosti za trgovanje. Priporočljivo je, da indikatorja prekinitve MT4 ne uporabljate ločeno, saj lahko povzroči napačne signale. Zato morate ta kazalnik uporabljati skupaj z drugimi tehničnimi kazalniki, ki lahko potrdijo cenovno dejanje za vas.

Ta preprost indikator trgovanja je idealno uporabljen samo za kratkoročno trgovanje. Najboljše je v časovnih okvirih od 1 ure do nižje. Za dnevne trgovce je to lahko uporabno orodje, saj jim pokaže potencialne možnosti trgovanja na podlagi dneva.

Če se kombiniramo z drugimi tehničnimi kazalniki, vam indikator preloma omogoča zajemanje nestanovitnosti, ki je skupna takim vzorcem na trgu.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.