Darvas Box Theory Explained

Darvas Box Theory är ett unikt sätt att handla marknaderna. Det är en av de mest använda handelsstrategierna på aktiemarknaderna idag och omfattar både daghandlare och swinghandlare.

Namnet Darvas box kommer från det faktum att det utvecklades av en näringsidkare och en investerare, Nicolas Darvas . Du kanske undrar varför folk använder Darvas-rutan. Jo, det här beror på det faktum att Nicholas Darvas lyckades göra en förmögenhet, handla med sin egen designade metod för att analysera marknaderna.

FREE Darvas Box Indicator

Download the FREE Darvas Box Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

 

Nicholas Darvas sköt till berömmelse efter att han skrev sin bok, " Hur jag gjorde $ 2.000.000 på aktiemarknaden. " I boken redogjorde Darvas hur han kunde tjäna så mycket pengar genom att använda sin handelsmetod för att använda lådor.

Härifrån blev denna handelsform känd som Darvas Box-metoden .

Darvas Box-metoden för handel är en kombination av både teknisk analys och grundläggande analys. I sin resa till att göra hans två miljoner kombinerade Darvas noggrant de två huvudområdena när det gäller finansmarknaderna.

Darvas fokuserade främst på att använda volym tillsammans med priset för att bedöma säkerheten och att göra potentiellt lönsamma affärer. För att uttrycka det i enkla termer använder Darvas 52 veckors höga och låga volymer, snarare än pris.

Om du slår på CNBC eller Bloomberg hittar du personer som pratar om lager som gör 52 veckor höga eller låga. Men Darvas fokuserade istället på volym, nått 52 veckor högt eller lågt. Detta gör metoden att handla med Darvas-lådor väldigt unik.

Darvas Box Theory

Darvas Box Theory tillämpade på Starbucks stock chart (SBUX)

Som du kan föreställa dig, fokuserade Darvas på volymen i ett försök att mäta momentumet i aktiekursen. Detta var en av anledningarna till att han kunde tjäna pengar så snabbt. Många investerare hamnar ofta med aktier som ger mindre avkastning men tar mycket tid. Med Darvas var det motsatsen. Hans metod fokuserade på aktier med fart som tenderar att ge högre avkastning på kort tid.

Men det finns naturligtvis risker med denna typ av handel. Momentum aktier kan ge dig vinster mycket snabbt, men de kan också radera dina vinster lika snabbt också. Men Darvas kunde hantera sin risk genom att använda teknisk analys.

Du kan se den starka sambandet mellan grundläggande analys och teknisk analys och hur du kan bygga en robust handelsstrategi när du använder dessa två studier.

Vem är Nicolas Darvas?

Historien om Nicolas Darvas är en av inspiration och en succeshistoria av många anledningar. Det som gör Nicolas Darvas och hans handelsstrategi så allmänt accepterad är det faktum att nästan alla kan relatera till honom.

I sin bok avslöjar Darvas hur han inte hade någon förkunskap om marknaderna. Hans trovärdighet byggdes efter att han intervjuades av tidningen Magazine där han sa att pengarna han gjorde på aktiemarknaden kom trots hans brist på kunskap om marknaderna eller insiderinformationen. I själva verket hade Darvas inga anslutningar till Wall Street.

Det här gör Darvas historia att sticka ut. Nicolas förvaltar också sin egen webbplats, www.darvas.com, där han skisserar i detalj om sitt arbete och ger också en glimt av hans bakgrund.

Enligt källor direkt från hans hemsida var Darvas en professionell dansare. Han säger att han reste runt om i världen med sin halvsyster och de grundade sitt dansföretag på 1950-talet. Under tiden började Darvas besatthet med marknaderna växa. Han blev rolig och fascinerad hur marknaderna fungerade och den interna dynamiken i vad rörde priserna.

Som ett resultat började Darvas lära sig hur man handlar. Han började genom att läsa ett antal böcker över en tidsperiod. Efter detta fick han en del kunskaper och började också utveckla några handelsideer. Darvas började inledningsvis genom att investera i några lager vars priser hade ökat.

Övertid fortsatte han att arbeta med sin handelsstrategi tills han behärskar konsten att använda lådor. Vid den tiden kallade han det Box-systemet , som vi alla idag vet som Darvas-lådor.

En av de saker som stavar ut från Darvas framgång var att han kunde göra en enorm vinst vid en tidpunkt då elektronisk handel fortfarande var framträdande. Tillbaka i hans dagar hade Darvas inte tillgång till automatiserade kartläggningsverktyg eller avancerade tekniker som vi har blivit vana vid denna dag och ålder.

Darvas började sin satsning på marknaderna genom att investera 3 000 dollar i aktier. Inom 18 månader lyckades Darvas göra detta till en vinst på $ 2,450,000.00. I dagens tid uppgår det bara lite under tre miljoner i vinst.

Men många talar förstås bara om vinsten Darvas gjorde. I själva verket vid en tidpunkt i sin handelsresa, förlorade Darvas en $ 100.000 i en månad. Han blev uppenbart förödad av denna enorma förlust. Darvas tog en kort paus för att återhämta sig från sina förluster och kom tillbaka till marknaderna bättre förberedda.

Under sin resa perfekta Darvas ständigt sin boxteori.

Det är inte konstigt att handlare flockar till Darvas-boxteoriets handelsmetod i hopp om att de också kan göra vinst. Så, låt oss ta en titt på Darvas-boxteori.

Vad är Darvas Box-teorin?

Darvas Box-teorin är i grunden ett trendföljande system. Men i motsats till de flesta andra trender som följer efter strategier, förutser Darvas Box-teorin inte eller förutse ett marknadsförflytt. Tvärtom reagerar den bara på marknadsutvecklingen.

Det finns en signifikant skillnad mellan dessa två metoder. När du använder ett handelssystem som förutser ett marknadsförflyttning är risken att du kanske är fel eller rätt. Men du kan inte vara rätt hela tiden. Som du vet är marknaderna irrationella. Därför finns det tillfällen när du har rätt på pengarna, men det finns tillfällen då marknaderna visar att du är fel.

Att använda en reaktiv handelsmetod innebär att du som näringsidkare reagerar på prisåtgärden. Du tillåter i princip pris att göra vad det vill och sedan baserat på vilket pris som gör, handlar du i enlighet därmed.

Hur Darvas Box-teorin fungerar är att börja med att titta på aktier som har en stor handelsvolym. Darvas analyserade sedan dessa lager och köpte sedan aktierna när de steg till en 52-veckors hög.

Lådan som Darvas drog var en låda. Bokens övre ände var taket, vilket motsvarade 52 veckors höga. När priserna misslyckades med att bryta 52 veckors höga efter tre handelssessioner, blev det toppen av lådan.

När priset gick tillbaka från 52 veckors höga blev de resulterande nedgångarna golv i lådan. Således dras Darvas-rutan. Efter detta (vilket betyder att när Darvas-rutan är ritad) köpte Nicolas Darvas när priset återvänt tillbaka till 52-veckans höga och bröt sedan över den.

Alternativt skulle han korta när beståndet föll från den nedre delen av lådan, eftersom det indikerar att priset misslyckades med att bryta 52 veckors höga och istället föll genom golvet. Lager, när de når 52 veckor höga kommer ofta tillbaka med tung volym och momentum. Således kunde Darvas utnyttja farten till sin fördel och lyckades omvandla sin $ 3000 till miljoner.

Darvas Box teori regler

Reglerna för handel med Darvas-boxteorin är mycket enkla, som beskrivs nedan.

  • Leta efter aktier eller värdepapper som gör en ny 52-veckors hög
  • Filtrera sedan dessa aktier eller värdepapper som har återgått från 52 veckors höga tre dagar i följd
  • Den nya 52-veckors höga är toppen av lådan . Breakouten före den 52 veckors höga är låg
  • Efter det att lågen är bildad, bör priset inte bryta så lågt i minst tre dagar
  • Köp boxens utslag, det vill säga: beståndet bryter mot den nyligen bildade 52 veckors höga
  • Sälj om brytningen ligger längst ner i lådan

Darvas-rutan fungerar i princip som din handelsplan och du köper eller säljer automatiskt. För att göra detta rekommenderar Darvas att använda automatiska gränsvärden. Till exempel skulle du placera en köpgränsorder några punkter ovanför boxens utbrytning. Det rekommenderas också att sätta en försäljningsorder för att begränsa dina förluster om den sjönk under en viss tröskel i lådan.

När du ställer in de automatiska köp- och säljbeställningarna definierar du redan din risk. För målnivåerna tar Darvas-rutan en öppen avslutad position. Det betyder att när det finns en breakout från Darvas-rutan, fortsätter du helt enkelt att analysera aktien (priset och volymen).

Detta skulle resultera i att du skriver en annan Darvas-låda (ovanpå den tidigare) och fortsätter att analysera positionen och ställa in de automatiska stoppen och begränsa orderna. På så sätt kan du bygga upp dina positioner medan du kör fart.

Nedan visas ett annat lagerdiagram som använder Darvas-rutan. Nedanstående exempel på Darvas-boxen är baserat på reglerna om att ett lager slog ett 52 veckor långt och sedan återfinns i minst tre branscher. Vi beaktar också volymfaktorn.

Darvas Box-teorin med handelsregler

Du kommer att märka hur Darvas-rutan inte förutser prisförändringen, men låter dig bara reagera på prisförändringen. När momentet är starkt kommer marknaderna att ge dig möjlighet att dra nytta av dem när du fortsätter att rita Darvas-lådorna.

När momentumet svagas kan du förvänta sig att priset ska vända och så skulle du bli stoppad, men med vinst i handen.

Baserat på de filter som du använder för att skanna de bestånd som kvalificerar sig för Darvas-boxteori, kan du hantera flera affärer i taget. Men bli inte förskräckta för att skapa nya positioner.

En av de viktigaste faktorerna som bestämmer lönsamheten för Darvas-handelsmetoden är att fortsätta bygga upp fart från det lager som du redan handlar om. Detta ger dig chansen att bättre hantera din risk samtidigt som vinst på lagerets momentum.

Konstruera Darvas-rutan

Det första steget i konstruktionen är Darvas-rutan genom att skanna marknaderna för aktier som har gjort en 52-veckors hög. Du kan använda olika lager skanning verktyg som Finviz till exempel för att hitta sådana lager.

Du bör också vara uppmärksam på volymen av bestånden också. Nedan är ett exempel på lager screener baserat på Darvas regler med hög volym och lager på 52 veckor höga.

Darvas Box Theory Stock Scanner

Baserat på ovanstående skanner kan vi se att det finns ungefär nio bestånd som är kvalificerade för att bygga Darvas-rutan. Ovanstående skanner tar hänsyn till lager som ramlade en 52-veckors hög och gick tillbaka 3%, miniminivån till kvalitet för en Darvas-låda.

Du kan använda din egen kartplattform för att se hur dessa lager har utförts efter att ha träffat 52 veckors höga. Nedan är ett exempel på Cisco Systems (CSCO), där priset slog 52 veckor högt och har retreated i 2 dagar hittills vid skrivningstillfället.

Exempel på Cisco Systems (CSCO) med Darvas boxteori av 52 veckor höga

Ovanstående exempel är bara att visa som en illustration om hur du ska kombinera de grundläggande och tekniska begreppen som används i Darvas-rutan. På ett sätt visar Darvas-rutan trenden och också momentumet.

Som diskuteras tidigt i denna artikel är Darvas-metoden för handel en blandning av trend efter att det är reaktivt mot priset i stället för att förutsäga prisåtgärder. Men samtidigt är det en balans som att vara för reaktiv till priset betyder att du kommer att sakna en stor del av det momentum som ledde utbrottet.

Grundval för att välja lager för Darvax boxteori

I hans erfarenhet finjusterade Darvas också de lager som han skulle handla. Faktum är att Darvas följer principen att köpa kära, sälja dyrare.

Som ett filter väljer Darvas bara lager med ett lägsta pris på $ 30 eller mer. En av de saker som nämns är att Darvas inte valde billiga lager eller de som var mycket flyktiga. Ett sätt att tolka detta är genom att sätta en gräns för aktiens marknadsvärde.

I denna aspekt bör handlare välja lager som är stora kepsar åtminstone och de som är prissatta mellan $ 50 - $ 30. Tillbaka i mitten av 1950-talet hade Darvas en preferens för tekniska lager.

Teknologilager är kända för att bli ledda av momentum och ger stora val eftersom de kan ge dig stora avkastningar. Således kan du använda samma tillvägagångssätt och välja liknande tekniklager, men naturligtvis de som inte är mycket prissatta.

Riskhantering i Darvas-rutan

Riskhantering i Darvas-boxteori diskuteras inte allmänt. Men Darvas nämner själv att riskhantering är en viktig aspekt. Han betonar att man använder break-even-nivån när han handlar med Darvas-boxen.

För det första, för att beräkna breakeven nivån bör du redovisa transaktionskostnader och andra mäklaravgifter som ofta ignoreras. Det rekommenderas att du använder en minimumsnivå innan du tar bort risken från handeln.

Det finns också en stark tonvikt på det faktum att en framgångsrik handel är en blandning av god riskhantering och penninghantering. Darvas upprepar många gånger att handlare bör göra sina läxor med jämna mellanrum.

Detta inkluderar att undersöka grunden för beståndet innan man går in i handeln och även att undersöka lagren efter att handeln har flyttat till vinst. Det är också ganska viktigt att pyramidera dina affärer. Det innebär att plotta flera Darvas-lådor när beståndet fortsätter sin trend.

Du fortsätter att lägga till dina positioner medan du håller på med dina stopp. Naturligtvis rekommenderar Darvas att du noggrant ska analysera beståndet varje gång du lägger till positionen när lagret tillåter det.

Du kan se att det finns en hel del arbete involverat. Många handlare tror idag att de helt enkelt kan köpa Darvas-rutan och förvänta sig att bli rik. Men det här är inte alltid fallet.

Fungerar Darvas-rutan på valutamarknaden?

Det finns skräddarsydda Darvas-indikatorer utformade för valutamarknaden. Du hittar många Darvas-lådindikatorer för MT4-plattformen. Men det finns en grundläggande fel vid tillämpningen av denna strategi.

Om du observerar noga byggde Darvas sitt handelssystem för att arbeta med börserna. Stor vikt läggs på grunden för lagren som volymen och de 52 veckor höga.

Medan 52 veckors höga är något som kan ses även på valutamarknaden kommer frågan om volym. Forexmarknaderna handlas i disken. Därför finns det inget korrekt sätt att se den faktiska volymen. Volymen som du ser på en standard MT4 handelsplattform är inget annat än volymen inom mäklareens likviditetspool.

Det finns ingen som säger hur mycket den verkliga volymen är i forexmarknaderna. Således avvisar bristen på den här grundläggande parametern omedelbart fördelarna med att använda Darvas-rutan.

Å andra sidan är momentum en vanlig funktion när det gäller forexmarknaderna. Men igen, bristen på volym gör forex ett dåligt val av marknader för att genomföra Darvas-boxteori.

Med tanke på att handlarna alltid fascineras av ett handelssystem som har visat sig göra någon rik, finns det ingen brist på hur långt Darvas handelssystem har ändrats, till den punkt att handelsreglerna skiljer sig mycket från den ursprungliga Darvas-rutan handelsteori.

Darvas boxningsteori - Slutsats

Sammanfattningsvis är Darvas-boxteorin något av en fascination med handlare. Det beror till stor del på att Nicolas Darvas lyckades göra en stor förmögenhet på marknaderna på kort tid.

Många handlare tenderar att fokusera på detta faktum ensam men saknar läxorna och den forskning som ofta är obemärkt. Som nämnts förlorade Darvas närmare en $ 100.000 vid en tidpunkt. Detta visar att handelssystemet inte är den heliga graden utan snarare ett system som kräver mycket självdisciplin och övning och finjustering.

Med detta sagt är Darvas-boxteori ett komplett handelssystem som främst är byggt för börserna. Dessa dagar har Darvas-boxteorin också använts på andra marknader.

Kom ihåg att volymen är en av de viktigaste aspekterna vid användning av Darvas-boxteori. Därför är det bäst att tillämpa detta på börserna snarare än forex där volymer är tvivelaktiga och terminsmarknaderna som uppför sig väldigt olika jämfört med aktier.

Det finns också stor vikt vid riskhantering och disciplinering när det gäller handel med Darvas-rutan. Det här är något som många andra handelssystem saknar. För det mesta, när du stöter på ett handelssystem, kommer du att upptäcka att fokus endast ges på handelens inträde och utträde, men inte mycket tankar ges på risk- och penninghanteringsprinciperna.

I det här sammanhanget ger Darvas-rutan dig en fullständig inblick i den grundläggande analysen, den tekniska analysen, risk- och penninghanteringsaspekterna.

Efter att Darvas utformat sitt box trading system, har det inte varit någon annan som lyckades göra en sådan förmögenhet som Darvas gjorde. Detta kan delvis bero på det faktum att näringsidkare ofta brukar släppa saker som de tycker är irrelevanta eller helt enkelt ignorerar de grundläggande reglerna som beskrivs.

Olika diagramexemplar visar att Darvas-boxteorin verkligen fungerar. Men för att boxteori ska fungera för dig, måste du lägga in mycket arbete för att undersöka aktien och att vara tålamod när det gäller handel och hantering av risker.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!