Indikator pozitivnog indeksa volumena za MT4Table Of Contents:

  1. Indikator pozitivnog indeksa volumena za MT4
  2. Neke prednosti i nedostaci korištenja pokazatelja pozitivnog indeksa volumena za MT4
  3. Neke trgovačke ideje

Indikator pozitivnog indeksa volumena za MT4 je meta trgovac koji se temelji na pokazatelju koji radi analizom cjenovnog djelovanja i izradom kada se sadašnji volumen povećava na temelju analize, a zatim upozorava trgovca koji koristi pokazatelj na takve promjene. To pomaže trgovcu da bude svjestan trendova i ispravaka valutnog para ili trgovačke imovine na kojoj trgovac radi.

FREE Positive Volume Index Indicator

Download the FREE Positive Volume Index Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Neke prednosti i nedostaci korištenja pokazatelja pozitivnog indeksa volumena za MT4

Korištenje pokazatelja pozitivnog volumnog indeksa za MT4 čini trgovce vrlo svjesnima razvoja trendova na tržištu, bilo da se radi o obratu ili više privremenoj korekciji u cijeni. To može pomoći trgovcu da uhvati mnogo profitabilnih obrta jednostavno pomoću indikatora.

To je agresivan alat jer pokušava trgovca u novonastale trendove čim trend počne. Na taj način trgovac može sudjelovati u hvatanju novih trendova ili retracements u cijeni koja zapravo dovodi do profita brže od praćenja trenda jer tržišta reagiraju vrlo brzo da bi se neiskusni trgovac uplašio kako bi mogli brzo povući svoje pozicije za naprednijeg trgovca kako bi ih odabrali. gore.

Također, budući da Indikator pozitivnog indeksa volumena za MT4 vrlo brzo reagira na promjene u trendu, može pokušati dovesti trgovca u trend koji se još nije razvio prerano, ali to se ne događa često.

Tijekom razdoblja neaktivnosti na tržištima, profesionalci su obično vrlo zauzeti gomilanjem pozicija prije nego što pomaknu cijenu. Oni to čine vrlo pažljivo, tako da trgovac na malo ne prepoznaje što rade i ne pridruže se u pokretu. Tijekom tog perioda, indikator pozitivnog indeksa volumena za MT4 ispisuje vrlo ravnomjeran signal s obje njegove signalne linije.

Ovo kratko izjednačavanje obje pokazatelja pozitivnog volumnog indeksa za MT4-ove signalne linije može biti znak trgovcu da bude spreman kada cijena izbije iz uskog raspona jer to mogu biti profesionalci koji pokušavaju premjestiti cijenu u drugo područje i trgovac koji identificirani taj potez može imati koristi od toga bilo kupnjom ili prodajom prebacivanja iz tog raspona cijena uz navođenje pokazatelja pozitivnog indeksa volumena za MT4.

Signali proizvedeni pokazateljem pozitivnog indeksa volumena za MT4 obično su stabilni i mogu se trgovati kao samostalni sustav sve dok trgovac dopušta zatvaranje svake sesije prije nego što on ili ona preuzmu trgovinu. Na taj način signali su već prisutni nakon što je svijeća tog vremenskog okvira zatvorena i neće se preoblikovati kako bi trgovcu dala drugi potez na sljedećoj traci.

Struktura pokazatelja pozitivnog indeksa volumena za MT4 znači da grafikon trgovca ostaje uredan i uredan jer pokazatelj ostaje u svom zasebnom prozoru. To također znači da postoji dovoljno mjesta za trgovca da napravi svoju analizu cjenovnog djelovanja budući da pokazatelj ne blokira ili ometa cjenovno djelovanje.

Analiza provedena s pokazateljem pozitivnog indeksa volumena za MT4 u okruženju s više vremenskih okvira obično je daleko superiornije od pravedne analize na jednom grafikonu jer može drastično povećati razinu točnosti analize usklađivanjem trgovanja nižih vremenskih okvira u smjeru višeg vremenskog okvira. To onda može pomoći trgovac u borave daleko od obrta koji su protiv općeg smjera trenda.

Indikator pozitivnog indeksa volumena za MT4 također nudi trgovcu odličan ulazak u trendove kada trgovac koristi križanje svojih dviju signalnih linija u smjeru trenda kao ulazne signale. Omogućuje trgovcima da se dodaju na pozicije ako su već u trgovini na tom određenom valutnom paru ili trgovinskoj imovini ili samo preuzimaju nove pozicije.

Uočavanje razilaženja u cijenama vrlo je jednostavno kada se koristi pokazatelj pozitivnog volumnog indeksa za MT4, jer prirodno počinje mijenjati smjer kada se trend trenda počne mijenjati, što je također jedan od glavnih razloga što pomaže trgovcima da lako uhvate nove trendove. , Dakle, u uzlaznom trendu, na primjer, trgovci mogu paziti kada Indikator Pozitivnog Volumnog Indeksa za MT4-ove signalne pločice počne padati unatoč rastućim cijenama ili povećanju cijena.

To bi trebalo odmah privući pažnju trgovca kako bi se, kada se počne razvijati novi trend, trgovac može pridružiti trendu jednostavnim uzimanjem jednog od križanja pokazatelja pozitivnog indeksa volumena za signalne linije MT4 u smjeru novog trenda u nastajanju.

Općenitije, signalne linije mogu se koristiti za upozoravanje trgovca na nove trgovačke mogućnosti. Na primjer, u uzlaznom trendu, trgovac može uzeti križeve dviju signalnih linija prema gore kao signale za kupnju i u silaznom trendu, trgovci također mogu uzeti križeve dviju signalnih linija prema dolje kao signale za prodaju.

Još jedna pozitivna strana za korištenje pokazatelja pozitivnog indeksa za MT4 je da kada uspješno odvede trgovca u trgovinu, može pomoći trgovcu da zadrži trgovinu sve dok je trend na mjestu. Na taj način trgovac ne mora biti zabrinut zbog preuranjenog napuštanja trenda, jer kada signalne linije ukazuju da je trgovina završena, vrlo je vjerojatno da je snaga trenda iscrpljena. To može biti vrlo korisno za trgovce koji su često vrlo uplašeni i stoga prerano prekidaju svoju trgovinu jer se boje preokreta cijena i sada gube malu zaradu koju su ostvarili.
Povratni trgovci i trgovci koji vole izblijedjeti aktivne trendove mogu koristiti ovaj pokazatelj kako bi im omogućili da uđu u te trendove vrlo lako. To, međutim, zahtijeva određenu razinu stručnosti i vještina na tržištima jer početnici vrlo vjerojatno dobivaju velike gubitke.

Neke trgovačke ideje

Trgovci koji žele koristiti pokazatelj pozitivnog indeksa volumena za MT4 mogu najprije uočiti novi unos u viši vremenski okvir, a zatim se spustiti na niže vremenske okvire i uzeti samo križanje signalne linije u smjeru više križanja vremenskog okvira.

Još jedna trgovačka ideja koja treba paziti na stalna razdoblja u Indeksu pozitivnog indeksa volumena za MT4 i čekati da se akcija izvuče iz tih razdoblja i pridruži se trgovini u kojem god smjeru dolazi do prekida, koristeći vrh ili dno raspona kao stop loss.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.