Petunjuk Fibonacci Auto Untuk MT4

Penunjuk Fibonacci Auto Untuk MT4 adalah penunjuk yang dibina di atas platform dagangan dan dagangan Meta Trader 4 dan juga untuk semua peniaga yang menggunakan platform charting dan trading untuk melakukan semua carta mereka dari jangka masa individu yang membentuk peniaga pasangan mata wang kegemaran atau dipilih, yang melakukan analisis teknikal mereka dan siapa yang menggunakan platform untuk membuat keputusan perdagangan pada hari dagangan.

Penunjuk ini sangat kukuh dan merupakan petunjuk utama kerana keupayaan ramalannya. Penunjuk Fibonacci Auto Untuk MT4 dibina berdasarkan prinsip Fibonacci dan penunjuk Zigzag dan ia dapat membantu peniaga mengenal pasti titik pembalikan yang mungkin untuk trend di pasaran.

Peniaga dengan mudah boleh menggunakan penunjuk untuk memperoleh banyak maklumat perdagangan semasa hari perdagangan. Beberapa pandangan dan kelebihan yang dimiliki oleh peniaga yang menggunakan penunjuk ini digariskan dan dibincangkan secara meluas seperti berikut.

FREE Auto Fibonacci Indicator

Download the FREE Auto Fibonacci Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

 

Beberapa Kelebihan dan Kekurangan Utama menggunakan Petunjuk Fibonacci Auto Untuk MT4

Salah satu kelebihan penting pertama menggunakan Petunjuk Fibonacci Auto Untuk MT4 kepada peniaga yang layak disebut ialah penunjuk ini boleh membantu peniaga mengenal pasti kawasan di pasaran di mana harga pasangan mata wang tertentu atau aset perdagangan paling banyak mungkin terbalik.

Ini bermakna bahawa peniaga yang melekatkan penunjuk kepada carta dagangannya akan dapat melihat kawasan harga di mana dia dapat dengan mudah menjangkakan harga akan terbalik.

Ini adalah mustahil kerana penunjuk ini dibina berdasarkan prinsip-prinsip Fibonacci yang diramalkan oleh sifat mereka dan yang telah digunakan oleh peniaga di seluruh dunia untuk mencuba dan meramalkan pergerakan pasaran pada mana-mana aset dagangan atau pasangan mata wang tertentu beberapa tahun.

Ini sangat penting untuk pedagang kerana beberapa sebab. Salah satu sebab mengapa ini sangat penting ialah ia dapat membantu peniaga melihat apa arah arah aliran yang baru menjelang masa sebelum arah baru itu keluar dan sebelum peniaga lain dapat memanfaatkannya.

Ini bermakna bahawa peniaga yang mempunyai penunjuk yang melekat pada carta perdagangannya dapat dengan mudah meramalkan lebih awal dari masa dan ke tahap yang tepat ketepatan yang tepat di mana harga di pasaran kemungkinan besar akan terbalik.

Ini kemudian akan membantu peniaga dapat memanfaatkan isyarat perdagangan yang timbul dalam arah baru ini sebelum peniaga-peniaga lain menyedarinya kerana dia telah mencadangkan perdagangan mereka ketika mereka menunggu pasaran akhirnya mencapai mata di mana dia boleh masuk ke dalam perdagangan.

Ini membantu mengekalkan pedagang sangat teratur kerana dia akan dapat bekerja melalui perdagangan sebelum isyarat muncul dan dapat memastikan bahawa mereka bersedia sepenuhnya untuk mengambil isyarat yang timbul dari perdagangan tersebut sebelum pasaran membuat peluang tersebut tersedia kepada peniaga dalam trend.

Ini juga akan membantu peniaga dengan mengurus risiko dagangannya kerana dia tidak akan tergesa-gesa untuk mengambil perdagangan supaya dia tidak dapat merancang untuk berapa banyak portfolio dagangan mereka yang mereka akan berisiko terhadap perdagangan tertentu sebelum perdagangan tertentu muncul.

Banyak peniaga yang kehilangan wang di pasaran berbuat demikian kerana mereka tidak mempunyai kesabaran dan kesediaan untuk menerapkan strategi risiko tertentu. Tanpa strategi risiko yang sesuai, ia hanya masa sebelum akaun pedagang mengalami kerugian perdagangan.

Ini kerana, jika peniaga tidak menetapkan garis panduan khusus untuk berapa banyak risiko yang mereka akan mengambil dari keseluruhan akaun dagangan mereka, peniaga pasti akan sampai ke titik di mana dia pasti akan berisiko terhadap perdagangan tertentu. Ini kerana seorang pedagang adalah manusia dan oleh itu terdedah kepada emosi semasa hari perdagangan.

Apabila seorang pedagang kemudian mendapat emosi semasa hari perdagangan, dia segera menjadi sangat rentan terhadap kesilapan perdagangan. Kesilapan sedemikian mungkin disebabkan oleh takut mengambil kedudukan perdagangan baru di pasaran kerana kerugian perdagangan terdahulu, atau cuba berdagang daripada perasaan perlu membalas dendam kerana kerugian.

Apapun perasaannya, apabila ada tindak balas emosional ke pasaran, peniaga segera menjadi rentan terhadap kesilapan perdagangan dan mudah kehilangan uang. Inilah sebab mengapa pedagang memerlukan strategi dagangan yang mantap.

Strategi sedemikian akan dapat membimbing peniaga apabila dia mengalami beberapa kerugian perdagangan. Banyak pedagang tidak menyedari bahawa salah satu perkara yang paling biasa di pasaran adalah kehilangan rentetan. Ini bermakna bahawa kebanyakan pasaran boleh dengan mudah bertindak dengan cara yang menyebabkan pedagang mengalami kerugian yang berterusan.

Oleh itu, seorang pedagang perlu memahami dan membina strategi dagangan dan perdagangan mereka supaya dapat menampung tempoh tersebut di pasaran. Suatu nasihat umum kepada peniaga adalah bahawa mereka tidak boleh mengambil risiko lebih daripada dua peratus daripada keseluruhan modal perdagangan mereka dalam perdagangan tunggal kerana pasar dapat dengan mudah mendorong pedagang menjadi rentetan kehilangan perdagangan.

Dengan cara itu, apabila pasaran membuat peniaga kehilangan banyak perdagangan, peniaga masih akan tahu bahawa dia selamat dan tidak kira apa yang berlaku, ia akan mengambil pedagang kira-kira 50 kehilangan perdagangan yang berbeza sebelum dia kehilangan keseluruhannya modal perdagangan.

Ini akan membantu peniaga untuk mengelakkan kehilangan akaun dagangan mereka dalam sedikit perdagangan dan akan membantu peniaga untuk tetap yakin kerana dia berdagang pada hari dagangan.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!