Petunjuk EndOfBar Untuk MT4

Indikator EndOfBar Untuk MT4 merupakan penunjuk yang dibina berdasarkan platform charting Meta Trader 4 dan untuk semua peniaga yang berbeza yang menggunakan platform dalam analisis teknikal hari ke hari dari beberapa aset dagangan atau pasangan mata wang yang berlainan, dalam carta mereka beberapa jangka masa yang berlainan dalam beberapa aset perdagangan terpilih atau kegemaran atau pasangan mata wang dan dalam proses pengambilan hari ke hari yang aktif mereka pada hari dagangan.

Penunjuk ini sangat kukuh dan boleh berfungsi dengan sangat cekap. Ia boleh membantu peniaga mengetahui sama ada lilin semasa dalam mana-mana jangka masa yang terdapat di platform Meta Trader 4 akan berakhir.

Mana-mana peniaga yang bekerja dengan platform dagangan MT4, tanpa mengira gaya dagangan mereka dan atau jangka masa pilihannya, dapat dengan mudah bekerja dengan Indikator EndOfBar Untuk MT4. Beberapa kelebihan dagangan menggunakan penunjuk digariskan dan dibincangkan secara meluas di bawah.

FREE EndOfBar Indicator

Download the FREE EndOfBar Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

 

Beberapa Kelebihan dan Kekurangan Utama menggunakan Indikator EndOfBar Untuk MT4

Salah satu kelebihan utama menggunakan Indikator EndOfBar Untuk MT4 adalah bahawa peniaga boleh dengan mudah memperoleh masa tutup setiap satu jangka masa yang tersedia untuk Trader yang menggunakan platform Meta Trader 4 charting.

Ini bermakna bahawa apabila penunjuk itu dilampirkan kepada carta peniaga apa-apa pada setiap jangka masa yang sedang dilakukan peniaga, dia akan dapat mengenal pasti masa yang tepat hingga ke saat yang tepat apabila semua jangka waktu di Meta Trader 4 platform carta akan ditutup.

Ini akan membolehkan pedagang menggunakan penunjuk untuk dapat mengesan pergerakan semua lilin semasa yang terbentuk di carta masing-masing. Dengan cara ini, peniaga juga akan dapat mengetahui dengan tepat apabila lilin baru bermula atau bermula pada setiap jangka masa ini.

Ini sangat penting untuk pedagang kerana beberapa sebab. Salah satu sebab pertama mengapa peniaga harus melihat ini sebagai sangat penting adalah bahawa kebanyakan masa dalam platform charting Meta Trader 4 dan banyak platform perdagangan dan carta lain yang tersedia untuk pedagang, trend baru selalu diketahui bermula dengan lilin.

Oleh itu, jika seorang peniaga dapat mengesan apabila lilin baru ini bermula, dia juga dapat dengan mudah mengesan jika lilin baru membawa trend baru dengannya pada mana-mana jangka waktu yang pedagang ingin memantau.

Satu lagi sebab mengapa ini sangat penting kepada peniaga adalah bahawa ia akan membolehkan dia dapat melihat apabila lilin seterusnya bermula pada semua jangka masa dari hanya satu carta dan sekilas.

Ini adalah mudah bagi peniaga untuk dapat melihat semua lilin yang dekat dengan satu pandangan semata-mata kerana cara maklumat yang dipaparkan kepada peniaga adalah sangat mudah dan diatur dengan betul agar peniaga dapat dengan mudah mengasimilasikan maklumat yang sangat dengan mudah tanpa perlu bergerak dari satu carta kepada yang lain atau mempunyai beberapa carta terbuka pada masa yang sama pada platform dagangannya.

Ini juga akan pergi jauh untuk membantu meringankan tekanan pada pihak peniaga kerana dia tidak perlu melihat beberapa jangka masa untuk mengetahui dengan tepat apabila lilin semasa sepatutnya ditutup pada semua jangka masa yang berbeza . Dengan cara ini, sangat mudah dan mungkin pedagang tetap teratur dan bekerja dengan lebih cekap pada hari perdagangan.

Satu lagi sebab yang sangat penting mengapa menggunakan EndOfBar Indicator For MT4 sangat penting adalah kerana ia membantu peniaga untuk lebih bersedia untuk bergerak harga yang sangat tajam yang biasanya berlaku apabila semua atau sebahagian besar jangka waktu ditutup bersama.

Biasanya, apabila semua lilin semasa pada banyak jangka masa dagangan ditutup pada masa yang sama, biasanya terdapat langkah harga yang tajam atau jurang harga dalam arah tertentu.

Berbekalkan maklumat ini, apabila seorang peniaga berada dalam perdagangan dan waktu untuk menutup beberapa jangka waktu hampir di sana, pedagang kemudian dapat mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk memastikan kedudukan perdagangan dan atau perdagangannya aman dari pancang harga sedemikian.

Langkah perlindungan ini boleh dilakukan untuk pedagang untuk meletakkan pesanan stop loss pelindung yang sangat dekat dengan kedudukan perdagangannya sekiranya harga berjalan terhadap keuntungannya atau juga boleh sama sekali melepaskan sebahagian dari seluruh bahagian perdagangannya jawatan sekiranya dia tidak selesa dengan kenaikan harga ketika mereka sedang dalam perdagangan.

Peniaga juga boleh menggunakan penunjuk ini untuk memastikan bahawa dagangannya diletakkan pada masa-masa apabila dia yakin bahawa dia dapat dengan berkesan mengelakkan kenaikan harga kerana kebanyakan lilin atau semua lilin timeframe ditutup pada masa yang sama. Menggunakan Indikator EndOfBar Untuk MT4 juga boleh memberi manfaat kepada para pedagang yang strateginya bergantung pada waktu penutupan lilin pada jangka masa yang mereka berdagang.

Ini bermakna bahawa pedagang yang isyaratnya hanya boleh diambil apabila lilin semasa ditutup untuk mengelakkan penunjuk daripada mengecat semula isyaratnya akan mendapat manfaat daripada menggunakan penunjuk itu. Ini biasanya kerana penunjuk ini dibina sedemikian rupa sehingga peniaga boleh menetapkan amaran sebelum penutupan mana-mana lilin pada mana-mana jangka masa.

Dengan cara ini, apabila bunyi waspada, peniaga kemudiannya boleh dengan mudah dan cepat memeriksa isyarat perdagangannya pada mana-mana carta peniaga untuk melihat apakah sebarang isyarat telah dihasilkan supaya apabila lilin kemudian ditutup, pedagang akan segera mengambil isyarat.

Ini juga akan menjadikan peniaga lebih teratur dan mengurangkan tekanan untuk sentiasa menonton carta dagangan pada hari dagangan.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!