MACD B Osma Indicator For Meta Trader 4Table Of Contents:

  1. MACD B Osma Indicator For Meta Trader 4
  2. Kelebihan dan Kekurangan menggunakan MACD B Osma Indicator For Meta Trader 4

Penunjuk MACD B Osma Untuk Meta Trader 4 adalah penunjuk bahawa fungsi utamanya kepada peniaga adalah untuk mengesan perbezaan di antara tindakan harga. Penunjuk ini dibina di atas 2 penunjuk terbaik yang tersedia kepada peniaga untuk mengesan perbezaan, yang dengan sendiri boleh mengesan perbezaan dengan cemerlang dan telah digunakan untuk tempoh yang berpanjangan oleh peniaga divergensi. Oleh itu, penunjuk ini boleh dianggap sebagai raja penyimpangan. Beberapa faedah dapat diperoleh dengan mudah menggunakan penunjuk unik ini. Beberapa manfaat ini akan digariskan dan dibincangkan di bawah.

FREE MACD B osMA Indicator

Download the FREE MACD B osMA Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Kelebihan dan Kekurangan menggunakan MACD B Osma Indicator For Meta Trader 4

Salah satu kelebihan utama dan jelas pertama yang patut disebut adalah bahawa penunjuk ini dengan sempurna mengesan perbezaan yang terjadi dalam tindakan harga. Ia mempunyai keupayaan yang sangat berbeza untuk mengesan perbezaan dan membantu peniaga dalam memahami pembalikan bahawa penyimpangan ini membawa dan menawarkan mereka peluang untuk berdagang pembalikan tersebut dalam tindakan harga. Ini bermakna bahawa penunjuk ini boleh digunakan secara perlahan oleh mana-mana pedagang yang berdagang pada mana-mana mata wang pada mana-mana pasangan mata wang atau aset dagangan untuk mengesan perbezaan di dalam pasangan mata wang atau aset perdagangan.

Satu lagi kelebihan tambahan adalah bahawa MACD B Osma Indicator For Meta Trader 4 adalah penunjuk yang sangat stabil dan cekap. 2 indikator yang dibina di atas telah dikenal pasti untuk tempoh yang lama telah menjadi indikator yang sangat stabil yang sudah dapat mengesan perbezaan dengan sangat baik. Oleh itu, penunjuk ini juga sangat baik untuk mencari perbezaan di antara harga dan mungkin akan bertindak balas dengan lebih pantas dan lebih dipercayai daripada apa-apa penunjuk perbezaan di pasaran sekarang.

Indicator MACD B Osma Untuk Meta Trader 4 digunakan untuk melihat pembalikan harga. Ini bererti bahawa peniaga yang berdagang dengan belian dan trend harga pudar secara aktif boleh menggunakan penunjuk ini untuk memburu mata dalam mata wang dan aset dagangan di mana mata wang atau aset perdagangan akan dibalikkan. Ini boleh membolehkan peniaga melihat beberapa peluang setiap hari dagangan di mana harga mata wang atau aset dagangan akan berbalik dan dapat memanfaatkan mereka dengan cepat. Oleh itu, ini dapat meningkatkan prestasi peniaga dengan menggunakan penunjuk lain untuk meramalkan perbezaan kerana peniaga mengetahui bahawa dia menggunakan salah satu petunjuk penyelewengan terbaik di luar sana.

Isyarat yang dihasilkan oleh MACD B Osma Indicator Untuk Meta Trader 4 adalah berdasarkan puncak dan palung tindakan harga dan juga pada puncak dan palung penunjuk itu sendiri. Ini bermakna bahawa isyarat perbezaan oleh penunjuk dihasilkan apabila terdapat perbezaan di antara puncak penunjuk dan puncak harga atau sekali terdapat perbezaan antara palung atau penunjuk dan palung harga. Dengan cara ini, seorang peniaga perlu lebih mengetahui tentang langkah-langkah yang berlaku di puncak dan palung penunjuk kerana ini sering menandakan hujung trend.

Dagangan menggunakan MACD B Osma Indicator Untuk Meta Trader 4 juga boleh digabungkan dengan peniaga tindakan harga tulen yang boleh menggabungkan indikator ketika mereka membuat keputusan untuk sama-sama membeli atau menjual pemecahan garis trend atau julat. Kebenarannya adalah bahawa kebanyakan masa di dalam carta harga, harga sering meninggalkan petunjuk di belakang apa yang akan dilakukan seterusnya, di mana ia akan menjejaskan seterusnya dan di mana ia akan pergi seterusnya. Peniaga hanya berlaku untuk mengetahui kebanyakan petunjuk ini lewat selepas tindakan harga sudah selesai berkembang.

Sekiranya peniaga boleh lebih mengetahui tentang apa yang dilakukan oleh carta pada hari dagangan, dia akan mendapati bahawa terdapat masa-masa tertentu di pasaran apabila harga hanya memberi isyarat jenis kristal, jelas bagi peniaga yang sedang menonton secara aktif. Isyarat jenis ini boleh didagangkan dengan selamat kerana ia menghasilkan hasil yang sangat baik juga, walaupun mereka memerlukan peniaga untuk menjaga perhatiannya dilatih pada carta untuk majoriti hari perdagangan kerana tidak ada yang pasti apabila mana-mana bergerak ini kemungkinan berlaku dan hanya pedagang yang sedar dan sabar menunggu di pasaran akan mendapat manfaat langsung dari langkah tersebut.

Jenis isyarat terbaik yang dihasilkan daripada MACD B Osma Indicator Untuk Meta Trader 4 sering dihasilkan apabila penunjuk digunakan pada jangka masa yang lebih tinggi, lebih stabil seperti jangka masa 1 Jam dan ke atas. Ini boleh membantu peniaga untuk mengelakkan kenaikan harga dan bergerak palsu yang benar-benar boleh mengganggu peniaga-peniaga pada jangka masa yang lebih rendah. Apabila seorang peniaga terbiasa dengan kebolehpercayaan isyarat yang dihasilkan oleh penunjuk ini pada jangka masa yang lebih tinggi, peniaga kemudian tidak mahu kembali menggunakan penunjuk pada masa yang lebih kecil.

Hasil backtested menunjukkan bahawa langkah-langkah yang dihasilkan oleh perdagangan divergensi secara purata lebih baik daripada langkah-langkah yang diperoleh oleh pengikut trend. Ini menunjukkan cara yang panjang untuk menunjukkan bahawa dengan penunjuk ini, peniaga boleh membuat banyak keuntungan dalam pasaran berbanding dengan apabila peniaga hanya mengikuti isyarat pada pasaran yang sedang berkembang sejak pasaran mencapai kira-kira 72% masa dan trend hanya kira-kira 28% dari masa dan perdagangan yang paling keraguan biasanya mendapat di hujung trend apabila tindakan harga semua haus dan pasaran adalah hampir atau hampir berkisar.

Akhir sekali, perdagangan menggunakan MACD B Osma Indicator Untuk Meta Trader 4 benar-benar boleh menjadi sangat menguntungkan bagi peniaga kerana dia boleh menggunakan penunjuk untuk melihat pembalikan harga dan trend baru yang bermula sebagai hasil pembalikan dalam harga tanpa mengira tahap kemahiran dan kemampuan analisis teknikal. Ini hanya bermakna bahawa mana-mana peniaga sama sekali boleh dengan cepat meletakkan penunjuk itu pada sembang mereka dan dengan serta-merta mula melihat peluang berlainan apabila mereka muncul pada hari perdagangan.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.