Petunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4Table Of Contents:

  1. Petunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4
  2. Beberapa Kelebihan menggunakan Petunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4
  3. Idea Perdagangan Kemungkinan Tinggi

Dagangan sejak beberapa tahun kebelakangan ini telah menyaksikan beribu-ribu penunjuk oleh pemaju yang berlainan di seluruh dunia dengan harapan bahawa salah seorang daripada mereka akan dapat menjadi penjual suci suci. Walau bagaimanapun, walaupun usia mereka, beberapa petunjuk telah menonjol di kalangan semua yang lain kerana betapa stabil dan boleh dipercayai isyarat mereka.

Petunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4 dibina daripada 2 penunjuk yang paling boleh dipercayai dalam sejarah forex. Pada mulanya, MACD dan Ichimoku digunakan untuk perdagangan stok dan komoditi. Dalam masa yang lebih terkini, ramai peniaga kini menggunakannya di pasaran tukaran mata wang asing.

FREE MACD Ichimoku Indicator

Download the FREE MACD Ichimoku Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Beberapa Kelebihan menggunakan Petunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4

Salah satu sebab utama peniaga ingin melepaskan sistem perdagangan mereka yang sedia ada dan memilih satu atau menambah yang satu ini sebagai sebahagian daripada sistem perdagangan mereka adalah bahawa sistem ini sangat mudah difahami, sangat stabil dan boleh dipercayai. Ini kerana ia dibina dari dua petunjuk yang paling stabil dan boleh dipercayai di dunia.

Sebab lain siapa pun yang akan menggunakan Petunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4 ialah ia adalah penunjuk berdasarkan harga. Ringkasnya, ia dapat memberitahu pedagang di mana terdapat sokongan dan rintangan utama di pasaran. Sesiapa yang sebelum ini berdagang dengan Ichimoku hampir dapat memahami sistem ini kerana Ichimoku juga membantu pedagang mengenal pasti tahap sokongan utama dan tahap rintangan di pasaran.

Petunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4 juga dianggap sebagai penunjuk harga utama kerana ia menjurus kepada harga untuk mencuba dan meramalkan di mana harganya akan berada di masa hadapan yang tidak begitu jauh. Ini boleh membantu pedagang untuk menyelaraskan dagangannya sebelum dia berhenti atau melepaskan secara besar-besaran.

Salah satu ciri penunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4 ialah awan Kumo membentuk penunjuk Ichimoku. Ini awan sahaja mengandungi begitu banyak makna bagi mereka yang akan melaksanakan tugas yang sungguh-sungguh curam untuk cuba memahaminya. Lebar awan boleh memberitahu apabila momentum harga telah meningkat atau berkurang.

Apabila awan telah rata untuk tempoh masa yang panjang, pasaran baru sahaja membuat atau sedang mendekati titik sokongan atau titik rintangan utama. Juga, awan bergerak lebih awal daripada tindakan harga sekitar 26 tempoh untuk cuba meramal di mana harga berada dalam 26 sesi berikutnya. Oleh itu, jika pusing awan, kemungkinan harga akan berubah arah ke arah peralihan.

Juga, kebanyakan trafik, awan Ichimoku cenderung meratakan pada nisbah harga Fibonacci 50% yang mungkin bermaksud bahawa pada titik di mana awan itu masih rata, penarikan semula satu langkah terdahulu mungkin berakhir atau menjadi sangat lambat untuk pembalikan arah aliran dan trend .

Salah satu cara untuk mentafsirkan MACD Ichimoku Indicator Untuk MT4 adalah untuk melihat apabila garis merah dan biru menandakan harga silang Tenkan-Sen dan Kijun-Sen ke arah yang baru. ia menjadi peluang untuk segera melakukan perdagangan dalam arah yang baru. Apabila kedua-dua baris berada di atas awan, itu bermakna peniaga harus membeli. Apabila kedua-dua baris berada di bawah awan, itu bermakna peniaga harus menjual.

Satu perkara penting untuk diperhatikan jika peniaga akan menggunakan MACD Ichimoku Indicator For MT4 adalah bahawa twists awan biasanya menunjukkan unjuran masa depan bahawa harga boleh berbalik arah baru yang awan telah dipintal. Oleh itu, sekiranya awan berkeliaran ke atas, kemungkinan harga akan berbalik untuk trend menaik baru dan jika awan terbalik ke bawah, kemungkinan harga akan dibalik ke bawah ke arah awan.

Satu lagi perkara penting yang perlu diberi perhatian ialah MACD Ichimoku Indicator For MT4 boleh membantu seorang peniaga mengenal pasti apabila perbezaan wujud dalam harga dan apabila harganya tidak akan terus bergerak dalam arah tertentu untuk lebih lama lagi. Garis hijau yang dipanggil Chikou Span yang pada asalnya merupakan sebahagian daripada sistem perdagangan Ichimoku digunakan untuk mengenal pasti perbezaan ini.

Biasanya, tindakan harga dan garisan hijau cenderung bergerak bersama dalam arah yang sama. Apabila dalam aliran menurun misalnya, dan pedagang mendapati bahawa garis hijau telah mula bergerak ke atas tetapi harga terus menurun ke bawah, dan garisan hijau membuat harga yang lebih rendah apabila harga membuat harga yang rendah, ini adalah perbezaan dalam permainan. Ini hanya memberitahu peniaga bahawa harga mungkin tidak akan berterusan ke bawah untuk lebih lama dengan keyakinan.

Juga, apabila kedua-dua baris (iaitu, garis merah dan biru) menyeberang antara satu sama lain, trend baru mungkin bermula. Banyak peniaga mengambil salib ini membeli apabila garis merah melintasi biru dari bawah dan menjual apabila garis merah melintasi garisan biru dari atas.

Juga apabila menggunakan Penunjuk Ichimoku MACD Untuk MT4, awan rata untuk tempoh yang sangat lama menunjukkan bahawa tindakan harga mungkin terperangkap dalam julat dan ia tidak seharusnya didagangkan pada masa ini. Satu lagi helah awan ialah apabila awan menjadi kecil dan garisan merah, biru dan hijau mula berkumpul bersama, ini bermakna terdapat kemungkinan mampatan harga berlaku. Pemampatan harga biasanya berlaku sebelum bergerak sangat besar dalam harga mata wang atau aset dagangan.

Salah satu helah akhir berkaitan dengan garis merah dan biru dan peniaga akan melakukannya dengan baik untuk mengambil perhatian tentang hal ini. Apabila garis merah dan biru dikelompokkan dalam satu arah, harga kemungkinan besar bergerak pada kadar yang sangat pantas ke arah yang kedua-dua garis merah dan biru menunjuk pada masa yang sama.

Akhir sekali, MACD Ichimoku Indicator For MT4 dilengkapi dengan tingkap sendiri sehingga peniaga masih mempunyai ruang yang cukup untuk menjalankan analisis mereka sendiri dan membaca carta tanpa garisan dan warna yang mengganggu.

Idea Perdagangan Kemungkinan Tinggi

Satu corak perdagangan kebarangkalian yang sangat tinggi menggunakan MACD Ichimoku Indicator For MT4 adalah hanya untuk mengambil perdagangan di mana salib antara garisan merah dan biru berlaku dalam awan kerana ini mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi untuk bekerja kerana sokongan segera dan atau rintangan terus di atas garisan merah dan biru apabila bergerak maju memaksa mereka ke arah yang lain.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.