Ekstremni RSI indikator za MT4Table Of Contents:

  1. Ekstremni RSI indikator za MT4
  2. Neki od parametara ekstremnog RSI pokazatelja za MT4
  3. Neke od prednosti korištenja Extreme RSI indikatora za MT4
  4. Neki od nedostataka upotrebe ekstremnog RSI indikatora za MT4

Ekstremni pokazatelj RSI za MT4 varijanta je pokazatelja relativne snage koji automatski može ispisati signale za kupnju i prodaju na bilo kojem valutnom paru ili grafikonu imovine na Meta Trader 4 na koji se primjenjuje.

FREE Extreme RSI Indicator

Download the FREE Extreme RSI Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Neki od parametara ekstremnog RSI pokazatelja za MT4

RSIPeriod: Ekstremni RSI pokazatelj za MT4 ima samo jedan parametar - RSIPeriod. RSIPeriod parametar trgovac može koristiti kako bi prilagodio osjetljivost indikatora na cijenu. Ovaj parametar trgovac također može koristiti ili za povećanje ili smanjenje frekvencije signala za kupovinu ili prodaju, koje pokazatelj može proizvesti na grafikonu valutnog para na koji je priključen.

Neke od prednosti korištenja Extreme RSI indikatora za MT4

Pričvršćivanje ekstremnog RSI indikatora Za MT4 na valutni par trgovca ili trgovačke karte prisutne na platformi Meta Trader 4 ili kao dodatni pokazatelj već postojećem sustavu ili kao samostalni alat za pretraživanje tržišta za postavke trgovanja može ponuditi trgovcu puno različitih prednosti.

Glavna prednost korištenja Extreme RSI indikatora za MT4 je u tome što on može lako pomoći trgovcu da uoči potencijalne krajnje cijene u svojim trgovačkim kartama. Ove ekstremne cijene su bodovi u trgovinskim kartama gdje je pokazatelj utvrdio da tržište može preokrenuti. Oni također mogu označavati cjenovnu zonu u kojoj je možda prethodni zamah cijena završio i gdje bi mogao započeti novi zamah cijena.

Trgovac koji ima ekstremni RSI indikator za MT4 priključen na svoje grafikone ne bi trebao tražiti ta područja potencijalnih ekstremnih cijena koje postoje u njegovim ljestvicama. To je zato što će indikator automatski ispisati strelicu usmjerenu prema gore ili strelice usmjerene prema dolje po tim cjenovnim točkama na ljestvicama trgovca.

Nakon što trgovac prepozna ove potencijalne ekstremne cijene, tada ih može koristiti kao usmjerene pristranosti za svoje ili njezino poslovanje. Trgovac ih također može koristiti kao aktivne signale za kupovinu i prodaju za svoj način trgovanja.

Ovi potencijalni krajnji rokovi mogu biti posebno korisni trgovcu čija metoda trgovanja uključuje gledanje cijena u više vremenskih okvira istog valutnog para ili trgovačke imovine prije nego što trgovac donese odluku da li će biti kupac ili prodavač na tom tržištu. Takav trgovac lako može koristiti ekstremni RSI indikator za MT4 na višoj vremenskoj shemi kako bi identificirao potencijalni cjenovni ekstrem u tom vremenskom okviru i zatim se spustio na niži vremenski okvir. Na donjem vremenskom okviru trgovac može tražiti trgovinske postavke u novom smjeru potencijalnog krajnjeg cijene.

Još jedna vrlo važna prednost korištenja Extreme RSI indikatora za MT4 je u tome što on može pomoći trgovcu da pravilno upravlja svojim postojećim trgovinama. To znači da budući da je trgovac koji ima indikator pričvršćen na svoje trenutne karte mogao uočiti razdoblja na tržištu na kojima postoji velika vjerojatnost da se cijena vrati u novi smjer, on ili ona mogu zatvoriti sve ili dio ionako profitabilne pozicije nakon što Extreme RSI indikator za MT4 ispiše novu strelicu u suprotnom smjeru od svog trgovanja.

Na ovaj bi način trgovac mogao osigurati da je većina njegovih profitabilnih transakcija zatvorena u zaradi jer će on ili ona lako moći otkriti kada se cijena počne kretati prema trgovačkoj poziciji pomoću pokazatelja.

Ekstremni RSI pokazatelj za MT4 može također biti koristan trgovcu jer mu može pomoći da odabere isti smjer u nekoliko više vremenskih okvira. To podrazumijeva da ako trgovačke metode uključuju da trgovac treba osigurati da je smjer trenda isti na nekoliko različitih vremenskih okvira istog valutnog para prije nego što donese odluku o trgovanju, trgovac može lako koristiti pokazatelj kako bi postigao ovaj.

Jedan od načina na koji trgovac to može postići je ako trgovac uspije uočiti strelice koje su usmjerene u istom smjeru na svim tim različitim vremenskim okvirima njegovog ili njezinog valutnog para ili trgovačke imovine. Ako trgovac to može učiniti, on ili ona moći će imati isti smjer za sve te valutne parove i može tada voditi trgovinu pristrano prema ovom novom smjeru. To bi općenito pomoglo povećati točnost bilo koje metode trgovanja.

Neki od nedostataka upotrebe ekstremnog RSI indikatora za MT4

Korištenje ekstremnog RSI pokazatelja Za MT4 zahtijeva da trgovac mora imati čvrstu strategiju upravljanja rizikom. Pravila ove strategije upravljanja rizikom koja koristi trgovac moraju jasno navesti točan iznos dolara, veličinu partije ili postotak trgovačkog kapitala koji bi on ili ona riskirali u svakoj uzastopnoj trgovini. Ova strategija mora također uključivati gdje trgovac mora ostaviti gubitak i što učiniti u takvoj situaciji.

To je zato što Extreme RSI indikator za MT4 može proizvesti puno signala koji ne funkcioniraju savršeno. Indikator obično proizvodi puno tih lažnih signala, jer je indeks relativne jakosti čiji je indikator varijanta izgrađen da bude vrlo osjetljiv na cijenu.

Stoga, ako trgovac koristi ekstremni RSI indikator za MT4, mora imati ne samo jaku strategiju, već i biti spreman i sposoban držati se ove strategije upravljanja rizikom kako bi bio profitabilan. Jedan od razloga zašto trgovac možda ne može primijeniti strategiju upravljanja rizikom, na primjer, koja koristi samo 1% po trgovini na vrlo malom trgovačkom računu, mogu biti ograničenja brokera za minimalnu potrebnu veličinu partije po trgovini. Stoga se strategija upravljanja rizikom također mora graditi na razini računa trgovca.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.