Uvod u MACD i indikator volumena za MT4Table Of Contents:

  1. Uvod u MACD i indikator volumena za MT4
  2. Ključni parametri
  3. Kako trgovati koristeći MACD i indikator volumena za MT4
  4. Poanta

MACD i indikator glasnoće za MT4 modificirana je verzija autentičnog MACD indikatora. MACD AKA. Kretanje prosječne konvergencije i divergencije višenamjenski je pokazatelj koji mjeri pretjerane kupce i pretresene uvjete na tržištu. Također pokazuje promjenu smjera, snage i zamaha. Putem ovog pokazatelja mnogo trgovaca generira pouzdane trgovinske signale. Imajući u vidu da ova modificirana inačica MACD pokazatelja čini sve to istovremeno i mjeri količinu temeljnog sredstva. MACD mjeri zamah dok slijedi trend.

FREE MACD and Volumes Indicator

Download the FREE MACD and Volumes Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Vrijednosti MACD indikatora generiraju se pretvaranjem EMA u oscilator. To se izvodi oduzimanjem 26 dana MA od 12 dana EMA, što nazivamo vrijednosnom linijom. Nakon toga, izračunavanje pomičnog prosjeka iz te razlike poznato je kao prosječna linija. MACD nula linija je primarna linija razdjelnika trenda. Kad cijene prijeđu nultu liniju, to znači da su kupci snažni, a kad idu ispod nulte linije, to ukazuje na dominaciju prodavača na tržištu. U ovom MACD i indikatoru glasnoće za MT4, histogramske trake predstavljaju trake glasnoće. Kada se histogram povećava, to znači da se volumen povećava. A kad se rešetke spuste, to znači da nema dovoljno glasnoće na tržištu.

Ključni parametri

Ovo su zadane postavke MACD i glasnoće indikatora za MT4 indikator. Preporučujemo vam da koristite ove postavke ako ste novi u ovom pokazatelju. Nakon što steknete neko iskustvo, pokušajte eksperimentirati s tim postavkama.

  • Brzo kretanje prosjek - 26 razdoblje
  • Prosjek usporenog kretanja - 12 razdoblja
  • Signalna linija - 9 razdoblje
  • Boje trake (glasnoća) - Promjena boja indikatorske trake kada se povećava količina krpelja u trakama

Kako trgovati koristeći MACD i indikator volumena za MT4

Na tržištu postoji puno MACD strategija trgovanja. Mnogi trgovci vjeruju da neke od tih strategija djeluju, a neke ne. Ali to nije istina. Činjenica je da će svaka strategija raditi u različitim tržišnim uvjetima. Obavezno testirajte strategiju prije primjene na tržištima uživo. Radeći to, znat ćete u kojim okolnostima to djeluje, a kada ne. U ovom ćemo članku dijeliti naš dobro dokazani MACD i pokazatelj glasnoće za MT4 trgovinsku strategiju. Dosta smo puta testirali ovu strategiju i ona djeluje vrlo dobro kad je tržište u trendu.

Primjer kupnje

Strategija je jednostavna. Kad MACD linije daju oštar preokret u pretprodatom području, pričekajte da prijeđu prosječnu crtu. Također, pogledajte povećavaju li se histogramske trake. Ako je odgovor da, možete smatrati da je trend bikovit i možete trgovati u trend.

U donjem grafikonu AUDJPY tržište je bilo u fazi konsolidacije. Liniji MACD-a održani su i na pretplaćenom području. To znači da je tržište u preliminarnom stanju i uskoro se očekuje signal trgovanja u smjeru kupnje. Na ovaj način možete očekivati trgovinu unaprijed koristeći MACD i indikator volumena za MT4. Nadalje, pogledajte opkoljenu regiju. Akcijska cijena prekida fazu konsolidacije, a MACD linije završile su prelazeći prosječnu crtu. Istodobno su se podigle šipke histograma. Ovo je jasan pokazatelj povećanja obujma kupovine, pa je stoga savršeno vrijeme za poduzimanje kupovine.

Korištenjem ove strategije naći ćete manje obrta jer je potrebno mnogo stvari da se usklade u jednom smjeru. Jedina mana ove strategije je ta što ona ne generira točne signale kada je tržište u fazi konsolidacije. Stoga obavezno koristite ovu strategiju samo u trendnim tržišnim uvjetima. Obavezno postavite zaustavni gubitak na najniži najniži iznos. Da biste rezervirali svoj profit, pogledajte suprotan signal. Djelomični profit možete rezervirati i kada MACD linije dosegnu područje prekoračenja. Budući da je trenutni trend kupovine slab, i može se preokrenuti u bilo kojem trenutku.

Primjer prodaje

Za prodaju, napravite suprotno od kupovine. Prvenstveno saznajte snažni trend prodaje na tržištu i pričekajte da MACD linije daju crossovers na području overbought. Kad MACD linije pređu prosječnu liniju, pogledajte hoće li se povećati volumen histograma. Ako je odgovor da, pravo je vrijeme za prodaju.

U donjem grafikonu AUDNZD, MACD linije su dale preokret u području preopterećenja. Ovo je preliminarni znak za pripremu za prodaju. Ovo je jedna od najboljih značajki MACD-a i indikatora glasnoće za MT4, koji nas upućuje na pripremu za trgovinu prije vremena. Na ovaj način možemo dobiti poštenu predstavu o tome kada je tržište spremno za eksploziju.

Na slici ispod, nakon što daje rane znakove prodaje, tržište nam konačno daje potpuni signal za postizanje prodaje. Odmah nakon što smo započeli prodaju, naša trgovina pala je gotovo 80+ pipsa u roku od nekoliko sati. Strpljenje je pravi ključ u ovoj strategiji. Kad tržište daje rane znakove, neki trgovci trguju bez pridržavanja osnovnih pravila. Time najčešće gube novac. Stoga smo vam uvijek preporučili da slijedite pravila i poštujete razine rizika. To će poboljšati točnost vaše trgovine.

Poanta

MACD i indikator glasnoće za MT4 jedan je od najpouzdanijih pokazatelja na tržištu. Ako ovaj indikator koristite na pravilan način, to će dramatično povećati vašu dobitnu stopu. Ovaj će vam pokazatelj pružiti više podataka od jednostavnog MACD-a, a ovi dodatni podaci pomoći će vam da imate širi pogled na tržište. Dodavanjem glasnoće izvornom MACD indikatoru, MACD i indikator glasnoće za MT4 postaje vodeći alat. Jer volumen dolazi na tržište, a tek onda se svijeće ispisuju. Nadamo se da ste dobro pročitali. Sretno trgovanje!

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.