Pengenalan Kepada MACD Dan Penunjuk Jilid Untuk MT4Table Of Contents:

  1. Pengenalan Kepada MACD Dan Penunjuk Jilid Untuk MT4
  2. Parameter Utama
  3. Cara Perdagangan Menggunakan MACD Dan Penunjuk Jilid Untuk MT4
  4. Pokoknya

Penunjuk MACD dan isipadu untuk MT4 adalah versi diubahsuai penunjuk MACD asli. MACD AKA. Pertukaran Rata-Rata Penumpuan dan Perbezaan ialah penunjuk pelbagai guna yang mengukur keadaan overbought dan oversold dalam pasaran. Ia juga menunjukkan perubahan arah, kekuatan, dan momentum. Dengan menggunakan penunjuk ini sahaja, banyak peniaga menghasilkan isyarat dagangan yang boleh dipercayai. Sedangkan, versi modifikasi penunjuk MACD ini melakukan semua itu sambil mengukur jumlah aset asas. MACD mengukur momentum semasa mengikuti trend.

FREE MACD and Volumes Indicator

Download the FREE MACD and Volumes Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Nilai penunjuk MACD dijana dengan menukar EMA ke pengayun. Ini dilakukan dengan menolak 26 hari MA dengan 12 hari EMA, yang kami panggil baris nilai. Selepas itu, mengira purata bergerak dari perbezaan tersebut dikenali sebagai garis purata. Talian sifar MACD adalah garis pemisah trend utama. Apabila harga berada di atas garis sifar, ini bermakna pembeli kukuh, dan ketika ia berada di bawah garis sifar, ia menunjukkan dominasi penjual di pasaran. Dalam MACD dan penunjuk volum untuk MT4, bar histogram mewakili bar Kelantangan. Apabila bar histogram meningkat, ia bermakna jumlahnya meningkat. Dan apabila bar turun, ia bermakna tidak terdapat jumlah yang cukup di pasaran.

Parameter Utama

Ini adalah tetapan lalai penunjuk MACD dan isipadu untuk penunjuk MT4. Kami mengesyorkan anda menggunakan tetapan ini jika anda baru kepada penunjuk ini. Sebaik sahaja anda mendapat pengalaman, cuba bereksperimen dengan tetapan ini.

  • Purata Pergerakan Cepat - 26 tempoh
  • Slow Moving Average - 12 tempoh
  • Talian Isyarat - 9 tempoh
  • Bar Warna (Volum) - Tukar warna bar penunjuk apabila jumlah tanda di bar meningkat

Cara Perdagangan Menggunakan MACD Dan Penunjuk Jilid Untuk MT4

Terdapat banyak strategi perdagangan MACD yang ada di pasaran. Ramai pedagang percaya beberapa strategi ini berfungsi, dan ada yang tidak. Tetapi itu tidak benar. Faktanya ialah setiap strategi akan bekerja dalam keadaan pasaran yang berlainan. Pastikan untuk menguji semula strategi anda sebelum memasukannya ke pasaran langsung. Dengan melakukan ini, anda akan mengetahui keadaannya dan bila tidak. Dalam artikel ini, kami akan berkongsi penunjuk MACD dan volum terbukti dengan baik untuk strategi dagangan MT4. Kami telah mengulangi strategi ini cukup banyak kali, dan ia berfungsi dengan baik apabila pasaran sedang berjalan.

Beli Contoh

Strategi ini mudah. Apabila garis MACD memberikan pembalikan yang tajam di kawasan oversold, tunggu mereka melintasi garisan purata. Juga, lihat jika bar histogram semakin meningkat. Jika ya, anda boleh menganggap bahawa trend adalah menaik dan anda boleh meletakkan perdagangan dengan trend.

Dalam carta AUDJPY di bawah, pasaran berada dalam fasa penyatuan. Garis MACD juga diadakan di kawasan oversold. Ini bermakna pasaran berada pada keadaan awal dan isyarat dagangan dalam arah beli tidak lama lagi dijangka. Dengan cara ini, anda boleh mengharapkan perdagangan lebih awal dari masa dengan menggunakan MACD dan penunjuk volum untuk MT4. Selanjutnya, lihat kawasan yang dikelilingi. Tindakan harga memecah fasa penyatuan, dan garis MACD berakhir menyeberangi garisan purata. Pada masa yang sama, bar histogram dibangkitkan. Ini adalah petunjuk jelas peningkatan jumlah beli, dan karenanya adalah masa yang tepat untuk mengambil perdagangan beli.

Dengan menggunakan strategi ini, anda akan mendapati lebih sedikit perdagangan kerana kerana ia memerlukan banyak perkara untuk bersatu dalam satu arah. Satu-satunya kelemahan dengan strategi ini ialah ia tidak menghasilkan isyarat yang tepat apabila pasaran berada dalam fasa penyatuan. Oleh itu, pastikan anda menggunakan strategi ini hanya dalam keadaan pasaran yang trend. Pastikan anda meletakkan stop-loss pada tahap rendah baru-baru ini. Untuk menempah keuntungan anda, lihat isyarat yang bertentangan. Anda juga boleh menempah keuntungan separa apabila garis MACD mencapai kawasan terlebih beli. Kerana trend belian yang sedang berjalan lemah, dan ia boleh berbalik pada bila-bila masa.

Jual Contoh

Bagi pihak penjual, lakukan sebaliknya membeli. Terutamanya mengetahui trend jualan yang kukuh di pasaran, dan tunggu barisan MACD untuk memberikan silang pada kawasan beli-belah. Apabila garis MACD menyeberangi garis purata, lihat jika jumlah histogram meningkat. Jika ya, ini adalah masa yang tepat untuk memukul jualan menjual.

Dalam carta AUDNZD di bawah ini, garisan MACD memberikan pembalikan dalam kawasan terlebih beli. Ini adalah tanda awal untuk mempersiapkan dagangan jual. Ini adalah salah satu ciri terbaik MACD dan penunjuk volum untuk MT4, yang menunjukkan kita bersedia untuk berdagang lebih awal daripada masa. Dengan cara ini, kita boleh mendapat gambaran yang adil apabila pasaran bersedia untuk letupan.

Dalam imej di bawah, selepas memberi tanda awal menjual, pasaran akhirnya memberikan kami isyarat lengkap untuk memukul jualan. Selepas mengambil jual perdagangan, perdagangan kami menurun hampir 80 + pip dalam masa beberapa jam. Kesabaran adalah kunci sebenar dalam strategi ini. Apabila pasaran memberi tanda awal, beberapa pedagang mengambil perdagangan tanpa mengikuti peraturan penting. Oleh itu, paling kerap, mereka akhirnya kehilangan wang mereka. Oleh itu kami sentiasa mencadangkan anda mematuhi peraturan dan menghormati tahap risiko. Ini akan meningkatkan ketepatan perdagangan anda.

Pokoknya

Penunjuk MACD dan isipadu untuk MT4 adalah salah satu penunjuk yang paling boleh dipercayai di pasaran. Jika anda menggunakan penunjuk ini dengan cara yang betul, ia akan meningkatkan kadar kemenangan anda secara dramatik. Penunjuk ini akan memberikan anda lebih banyak data daripada MACD yang mudah, dan data tambahan ini akan membantu anda dalam melihat lebih luas di pasaran. Dengan menambahkan kelantangan kepada penunjuk MACD asal, penunjuk MACD dan isipadu untuk MT4 menjadi alat utama. Kerana jumlah masuk ke pasaran, dan hanya kemudian mencetak lilin. Kami harap anda mempunyai bacaan yang baik. Selamat Dagangan!

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.