Extreme RSI-indicator voor MT4Table Of Contents:

  1. Extreme RSI-indicator voor MT4
  2. Enkele parameters van de Extreme RSI-indicator voor MT4
  3. Enkele voordelen van het gebruik van de Extreme RSI-indicator voor MT4
  4. Enkele nadelen van het gebruik van de Extreme RSI-indicator voor MT4

De Extreme RSI Indicator voor MT4 is een variant van de Relative Strength Indicator die automatisch koop- en verkoopsignalen kan afdrukken op elk valutapaar of handelsactiva grafiek op de Meta Trader 4 waarop het wordt toegepast.

FREE Extreme RSI Indicator

Download the FREE Extreme RSI Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Enkele parameters van de Extreme RSI-indicator voor MT4

RSIPeriod: de Extreme RSI-indicator voor MT4 heeft slechts één parameter - RSIPeriod. De RSIPeriod-parameter kan door een handelaar worden gebruikt om aan te passen hoe gevoelig de indicator is voor de prijs. Deze parameter kan ook door de handelaar worden gebruikt om de frequentie van koop- of verkoopsignalen die de indicator kan produceren op de valutapaargrafiek waaraan deze is gekoppeld, te verhogen of te verlagen.

Enkele voordelen van het gebruik van de Extreme RSI-indicator voor MT4

De Extreme RSI-indicator voor MT4 koppelen aan het valutapaar van een handelaar of handelsactiva-grafieken die op het Meta Trader 4-platform aanwezig zijn, hetzij als een aanvullende indicator voor een reeds bestaand systeem of als een op zichzelf staand hulpmiddel om de markten te zoeken voor handelsopstellingen, kan de handelaar een veel verschillende voordelen.

Een groot voordeel van het gebruik van de Extreme RSI Indicator voor MT4 is dat het een handelaar gemakkelijk kan helpen om potentiële koersextremen in zijn of haar handelsgrafieken te herkennen. Deze extreme prijzen zijn punten in de grafieken van de handelaar waar de indicator heeft vastgesteld dat de markt het potentieel heeft om te keren. Ze kunnen ook een prijszone aangeven waar de vorige prijsschommeling misschien net is afgelopen en waar een nieuwe prijsschommeling kan beginnen.

Een handelaar die de Extreme RSI Indicator voor MT4 aan zijn of haar kaarten heeft bevestigd, hoeft niet te zoeken naar deze gebieden met mogelijke extreme prijzen die in zijn of haar kaarten voorkomen. Dit komt omdat de indicator automatisch naar boven wijzende pijlen of naar beneden wijzende pijlen op deze prijspunten in de grafieken van de handelaar zou afdrukken.

Zodra deze potentiële extreme prijzen door de handelaar zijn geïdentificeerd, kan hij of zij ze vervolgens gebruiken als een directionele voorkeur voor zijn of haar transacties. De handelaar kan ze ook gebruiken als actieve koop- en verkoopsignalen voor zijn of haar handelsmethode.

Deze mogelijke extreme prijzen kunnen met name nuttig zijn voor de handelaar wiens handelsmethode het bekijken van de prijsactie op meerdere meerdere tijdframes van hetzelfde valutapaar of handelsactief inhoudt voordat de handelaar een koper of verkoper op die markt neemt. Zo'n handelaar kan de Extreme RSI-indicator voor MT4 gemakkelijk op een hogere tijdskadergrafiek gebruiken om een mogelijke extreme prijs op dat tijdsbestek te identificeren en vervolgens naar een lager tijdsbestek te gaan. Op het lagere tijdsbestek kan de handelaar vervolgens zoeken naar handelsopstellingen in de nieuwe richting van het potentiële extreme prijsniveau.

Een ander zeer belangrijk voordeel van het gebruik van de Extreme RSI Indicator voor MT4 is dat het de handelaar kan helpen zijn of haar bestaande transacties goed te beheren. Dit betekent dat, aangezien de handelaar met de indicator aan zijn of haar huidige grafieken in staat zou zijn om de periodes in de markt te herkennen waar er een grote kans is dat de prijs naar een nieuwe richting terugkeert, hij of zij alle of een onderdeel van een reeds winstgevende positie zodra de Extreme RSI Indicator voor MT4 een nieuwe pijl in de tegenovergestelde richting van zijn of haar transacties print.

Op deze manier zou de handelaar ervoor kunnen zorgen dat een meerderheid van zijn of haar winstgevende transacties gesloten zijn in winst, aangezien hij of zij gemakkelijk in staat zou kunnen zijn om te detecteren zodra de koers begint te bewegen ten opzichte van de handelspositie met behulp van de indicator.

De Extreme RSI-indicator voor MT4 kan ook winstgevend zijn voor de handelaar, omdat het hem of haar kan helpen dezelfde richting te kiezen over meerdere meerdere tijdframes. Dit houdt in dat als de methoden van een handelaar inhouden dat de handelaar ervoor moet zorgen dat de richting van de trend op verschillende tijdframes van hetzelfde valutapaar hetzelfde is voordat hij of zij een handelsbeslissing kan nemen, de handelaar de indicator gemakkelijk kan gebruiken om deze.

Een van de manieren waarop een handelaar dit kan bereiken, is als de handelaar in staat is om de pijlen te zien die in dezelfde richting wijzen op al die verschillende tijdframes van zijn of haar valutapaar of handelsactief. Als de handelaar in staat is om dit te doen, zou hij of zij dezelfde richting op al die valutaparen kunnen hebben en dan een transactie kunnen nemen die bevooroordeeld is in deze nieuwe richting. Dit zou in het algemeen helpen om de nauwkeurigheid van elke handelsmethode te vergroten.

Enkele nadelen van het gebruik van de Extreme RSI-indicator voor MT4

Het gebruik van de Extreme RSI-indicator voor MT4 vereist dat de handelaar een solide risicobeheerstrategie moet hebben. De regels van deze risicobeheerstrategie die door de handelaar worden gebruikt, moeten duidelijk het exacte dollarbedrag, de partijgrootte of het percentage van het eigen vermogen van de handelaar vermelden dat hij of zij bij elke volgende transactie zou riskeren. Deze strategie moet ook omvatten waar de handelaar een verliezende handel moet verlaten en wat te doen in een dergelijke situatie.

Dit komt omdat de Extreme RSI Indicator voor MT4 veel signalen kan produceren die niet perfect werken. De indicator heeft de neiging om veel van deze valse signalen te produceren omdat de Relative Strength Index waarvan de indicator een variant is, is gebouwd om erg gevoelig te zijn voor de prijs.

Daarom moet een handelaar, als hij de Extreme RSI Indicator voor MT4 gebruikt, niet alleen een sterke strategie hebben, maar ook bereid en in staat zijn zich aan deze risicobeheerstrategie te houden om winstgevend te zijn. Een van de redenen waarom een handelaar misschien niet in staat is om een risicobeheerstrategie uit te voeren, die slechts 1% per transactie op een zeer kleine handelsrekening gebruikt, kunnen brokerbeperkingen zijn voor de minimaal vereiste partijgrootte per transactie. Daarom moet de risicobeheerstrategie ook worden opgebouwd rond de accountgrootte van de handelaar.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.