Genormaliseerde volume-indicator voor MT4Table Of Contents:

  1. Genormaliseerde volume-indicator voor MT4
  2. Parameters van de genormaliseerde volume-indicator voor MT4
  3. Enkele voordelen van het gebruik van de genormaliseerde volume-indicator voor MT4
  4. Enkele nadelen van het gebruik van de genormaliseerde volume-indicator voor MT4

De genormaliseerde volume-indicator voor MT4 is een variant van de volume-indicator in het Meta Trader 4-platform. Deze indicator kan door de handelaar worden gebruikt om te identificeren wanneer er een ongebruikelijke toename of afname is van de aan- en verkoopvolumes in een valutapaar of handelsactief.

FREE Normalized Volume Indicator

Download the FREE Normalized Volume Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Parameters van de genormaliseerde volume-indicator voor MT4

VolumePeriod: De genormaliseerde volume-indicator voor MT4 heeft een enkele parameter die door de gebruiker kan worden aangepast - VolumePeriod. De parameter VolumePeriod kan worden gebruikt om het gemiddelde aantal balken aan te passen dat de indicator gebruikt om het normale volume op een valutapaar of handelsactief te berekenen.

Enkele voordelen van het gebruik van de genormaliseerde volume-indicator voor MT4

Een van de belangrijke voordelen van het gebruik van de genormaliseerde volume-indicator voor MT4 is dat het de handelaar kan helpen te identificeren wanneer er herleidingsmogelijkheden in de prijs zijn waar een handelaar gemakkelijk van kan profiteren tijdens de handelsdag. Dit betekent dat de handelaar die de genormaliseerde volume-indicator voor het Meta Trader 4-kaartplatform aan zijn of haar handelsgrafieken heeft bevestigd, onmiddellijk kan zien wanneer de trend zich terugtrekt.

Deze terugtrekkingsperioden op de markt bieden handelaren meestal de mogelijkheid om een deel van de winst die ze al uit eerdere trends hebben gehaald, af te halen, transacties af te sluiten die eerder in vrij grote verliezen waren geleden, of om nieuwe transacties in de vorige richting aan te gaan dat de markt in beweging is.

In het eerste scenario zouden handelaren wat winst kunnen maken, omdat ze niet helemaal zeker zijn dat de markt niet van plan is om hun huidige winstgevende transacties om te keren, en om te voorkomen dat deze posities verliezen worden, gaan de handelaren dan van start een deel of alle handelsposities.

De tweede is dat het handelaren in staat kan stellen om al posities met kleinere verliezen te verliezen. Dit is erg belangrijk, omdat traders vaak in de verkeerde richting handelen. Wanneer handelaren in de verkeerde richting handelen, lopen ze het risico dat de prijs zwaar beweegt ten opzichte van hun handelsposities.

Wanneer de koers zwaar is gestegen ten opzichte van hun handelsposities, is het vaak verkeerd om verliezen later te verminderen in plaats van eerder, omdat elke trend die het verlies heeft veroorzaakt al volledig van kracht zou zijn. Handelaren zouden beter af zijn als de trend zich zou terugtrekken om minder verliezen uit hun reeds verliezende positie mogelijk te maken, ervan uitgaande dat zij hun verliezen niet of niet vroeg genoeg konden verminderen.

Het derde scenario vertegenwoordigt het idee dat handelaren gemakkelijk in winstgevende handelsposities kunnen komen door handelsopstellingen te maken wanneer de huidige trend is ingetrokken. Als gevolg hiervan is de handelaar in staat om in de best mogelijke positie in de trend te komen, waar de markt gemakkelijk zijn handelsposities in winst kan krijgen zodra deze begint te bewegen.

Ook wanneer de handelaar leert deze retracement-posities te combineren met belangrijke draaipunten, zou hij of zij vaak de markt kunnen betrappen zodra deze zijn retracement heeft voltooid. Het is ook mogelijk voor de handelaar die vroeg genoeg in de handel stapt om te voorkomen dat er grote trekkingen zijn voordat hun handel winst maakt of te lang moet wachten voordat hun handel winstgevend wordt.

Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van de genormaliseerde volume-indicator voor Meta Trader 4 is dat het de handelaar kan helpen efficiënter en winstgevender te zijn, omdat het de handelaar kan helpen een veel hogere risico / beloningsverhouding te bereiken. Deze veel hogere risico / beloningsverhouding zou het gevolg zijn van het feit dat de handelaar op het punt komt van een terugtrekking op de markt die zeer dicht in de buurt komt van het punt waar de reden waarom de handelaar een bepaalde richting heeft gekozen, snel ongeldig kan worden.

Als een handelaar in staat is om in een handelspositie te komen dichtbij zijn of haar ongeldigheidspunt, kan hij of zij de handelaar gemakkelijk verlaten met een klein verlies als het misgaat. Aan de andere kant, als de transactie goed verloopt, zou hij of zij in staat zijn om grote winsten te maken in verhouding tot het risico van de transactie.

Als vuistregel is het meestal het beste voor een handelaar om in een markt te gaan in een marktrichting zo dicht mogelijk bij zijn of haar ongeldigheidspunten. Dit zou het voor de handelaar gemakkelijker maken om winstgevend te blijven, omdat de markt zeer weinig ruimte heeft om zich tegen de handelaar te bewegen voordat hij of zij de handel sluit.
Dit komt meestal omdat het dicht bij het ongeldig maken van de plaats de handelaar op de hoogte zou houden van het risico en hem zou helpen om onmiddellijk te identificeren wanneer ze fout zijn en zo snel mogelijk de markt te verlaten.

Enkele nadelen van het gebruik van de genormaliseerde volume-indicator voor MT4

Een van de nadelen van het gebruik van de genormaliseerde volume-indicator voor Meta Trader 4 is dat het de handelaar nodig heeft om het altijd te bekijken om de tijden te zien wanneer er een herhalingsmogelijkheid in de prijs is. Dit komt omdat de indicator de handelaar geen geautomatiseerde waarschuwings- of handelsitemfunctionaliteit biedt.

Een ander belangrijk nadeel van het gebruik van de genormaliseerde volume-indicator voor Meta Trader 4 waar een handelaar rekening mee moet houden, is dat zijn balken tijdelijk opnieuw worden geverfd wanneer de huidige kaars nog moet worden gesloten. Als de prijs aanzienlijk in beide richtingen van de grafieken beweegt voordat de kaars sluit, kan het signaal veranderen. Daarom moet de handelaar die een handelssignaal ontvangt van de genormaliseerde volume-indicator voor Meta Trader 4 wachten tot de huidige kaars sluit voordat hij een dergelijk signaal neemt.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.