Uvod v MACD in kazalnik glasnosti za MT4Table Of Contents:

  1. Uvod v MACD in kazalnik glasnosti za MT4
  2. Ključni parametri
  3. Kako trgovati z uporabo kazalnika MACD in glasnosti za MT4
  4. Spodnja črta

MACD in indikator glasnosti za MT4 je spremenjena različica verodostojnega indikatorja MACD. MACD AKA. Gibanje povprečne konvergence in razhajanja je večnamenski kazalnik, ki meri prekomerno kupljene in preprodane pogoje na trgu. Prikazuje tudi spremembo smeri, moči in zagon. Številni trgovci samo s pomočjo tega kazalca ustvarijo zanesljive trgovalne signale. Ker ta spremenjena različica kazalnika MACD vse to počne, hkrati pa meri tudi količino osnovnega sredstva. MACD meri zagon ob sledenju trendu.

FREE MACD and Volumes Indicator

Download the FREE MACD and Volumes Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Vrednosti indikatorja MACD nastanejo s pretvorbo EMA v oscilator. To storimo tako, da odštejemo 26 dni MA do 12 dni EMA, ki ji rečemo vrednostna vrstica. Po tem je izračun drsečega povprečja od te razlike znan kot povprečna črta. MACD ničelna črta je primarna ločnica trenda. Kadar cene presegajo ničelno črto, to pomeni, da so kupci močni, kadar pa gre pod ničelno črto, to kaže na prevlado prodajalcev na trgu. V tem indikatorju MACD in glasnosti MT4 vrstice histograma predstavljajo vrstice glasnosti. Ko se pasovi histograma dvignejo, to pomeni, da se glasnost povečuje. In ko se palice spustijo, pomeni, da na trgu ni dovolj glasnosti.

Ključni parametri

To so privzete nastavitve MACD in indikator glasnosti za indikator MT4. Priporočamo, da uporabite te nastavitve, če niste seznanjeni s tem kazalnikom. Ko pridobite nekaj izkušenj, poskusite eksperimentirati s temi nastavitvami.

  • Hitro gibljivo povprečje - 26 obdobje
  • Povprečno gibanje - 12 obdobij
  • Signalna linija - 9 obdobje
  • Barvne palice (Glasnost) - Spremenite barve indikatorskih vrstic, ko se število klopov v palicah poveča

Kako trgovati z uporabo kazalnika MACD in glasnosti za MT4

Na trgu je veliko strategij trgovanja z MACD. Mnogi trgovci verjamejo, da nekatere od teh strategij delujejo, nekatere pa ne. Toda to ne drži. Dejstvo je, da bo vsaka strategija delovala v različnih tržnih pogojih. Prepričajte se, da morate predhodno preizkusiti svojo strategijo, preden jo uporabite na trgih v živo. S tem boste vedeli, v kakšnih okoliščinah deluje in kdaj ne. V tem članku bomo delili naš dobro preverjen MACD in kazalnik obsega za trgovalno strategijo MT4. To strategijo smo že večkrat preizkusili in deluje zelo dobro, kadar se trg giblje.

Primer nakupa

Strategija je preprosta. Ko MACD proge močno preokrenejo na predprodano območje, počakajte, da prestopijo povprečno črto. Poglejte tudi, ali se histogramske palice dvigajo. Če je odgovor pritrdilen, lahko menite, da je trend bikovski in lahko trgovanje umestite v trend.

V spodnjem grafikonu AUDJPY je bil trg v konsolidacijski fazi. Liniji MACD so potekali tudi na območju preprodaje. To pomeni, da je trg v predhodnem stanju in kmalu se pričakuje trgovalni signal v smeri nakupa. Na ta način lahko trgovino pričakujete pred časom z uporabo MACD in kazalnika glasnosti za MT4. Poleg tega si oglejte obkroženo območje. Cenovno dejanje prekine fazo konsolidacije in MACD proge so končale čez povprečno črto. Istočasno so se dvignile palice histograma. To je jasen pokazatelj povečanja obsega nakupa, zato je pravi čas, da se lotite trgovine z nakupom.

Z uporabo te strategije boste našli manj trgovanj, saj zahteva veliko stvari, da se lahko postavijo v eno smer. Edina pomanjkljivost te strategije je, da ne ustvarja natančnih signalov, ko je trg v fazi konsolidacije. Zato uporabite to strategijo samo v trendnih tržnih pogojih. Poskrbite, da boste ustavili izgubo na najnižji ravni. Če želite rezervirati svoj dobiček, poglejte nasproten signal. Delni dobiček lahko rezervirate tudi, ko MACD proge dosežejo območje preobremenjenosti. Ker je trenutni trend nakupa šibek in se lahko kadar koli obrne.

Primer prodaje

Za prodajo naredite nasprotno od nakupa. Najprej ugotovite močan trend prodaje na trgu in počakajte, da se na MACD linijah podajo križanci na območju preobremenjenosti. Ko črte MACD prečkajo povprečno črto, preverite, ali se poveča prostornina histograma. Če je odgovor pritrdilen, je pravi čas za prodajo trgovine.

Na spodnji grafikoni AUDNZD so linije MACD v preobremenjenem območju naredile preobrat. To je predhodni znak za pripravo na prodajo. To je ena najboljših lastnosti MACD in kazalnika glasnosti za MT4, kar nas nakazuje, da se na trgovanje pripravimo pred časom. Na ta način lahko dobimo pošteno predstavo o tem, kdaj je trg pripravljen za pihanje.

Na spodnji sliki nam trg po dajanju zgodnjih znakov prodaje končno daje popoln signal, da bomo dosegli prodajo. Takoj po prevzemu trgovine smo v nekaj urah znižali skoraj 80+ točk. Potrpežljivost je resnični ključ v tej strategiji. Ko trg zgodaj da znake, nekateri trgovci prevzamejo trgovanje, ne da bi upoštevali bistvena pravila. Tako najpogosteje izgubijo svoj denar. Zato smo vam vedno priporočali, da upoštevate pravila in spoštujete stopnje tveganja. To bo izboljšalo natančnost vaše trgovine.

Spodnja črta

MACD in kazalnik glasnosti za MT4 je eden najbolj zanesljivih kazalcev na trgu. Če ta indikator uporabljate pravilno, bo dramatično povečal vašo stopnjo dobitka. Ta kazalnik vam bo zagotovil več podatkov kot preprost MACD, ti dodatni podatki pa vam bodo pomagali pri širšem pogledu na trg. Z dodajanjem glasnosti prvotnemu indikatorju MACD postane MACD in indikator glasnosti za MT4 vodilno orodje. Ker glasnost pride na trg in šele potem sveče natisnejo. Upamo, da ste se dobro prebrali. Srečno trgovanje!

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.