MACD in MA Indicator For MT4

MACD in MA Indicator For MT4

Table Of Contents:

  1. MACD in MA Indicator For MT4
  2. Berniaga idea dengan MACD in MA Indicator For MT4
  3. MACD in MA Indicator For MT4 - Beli Entri
  4. MACD in MA Indicator For MT4 - Jual Entri
  5. MACD in MA Indicator For MT4 - Kesimpulan

MACD in MA Indicator For MT4 adalah alat klasik yang membolehkan anda belajar tentang perubahan trend. Apabila bar histogram adalah salah satu sisi negatif dan lengkung indikator merah, anda perlu mencari persediaan perdagangan pendek. Sebaliknya, apabila bar histogram berada di sisi pasif dan warna purata bergerak biru, anda perlu mencari isyarat membeli.

FREE MACD in MA Indicator

Download the FREE MACD in MA Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur


MACD in MA Indicator For MT4 adalah penunjuk tahap premium yang kebanyakannya direka untuk memudahkan proses perdagangan. Orang yang mempunyai idea mengenai MACD atau MA mengetahui masalah kerumitan yang berkaitan dengan alat ini. Sebagai contoh, anda menganalisis MA dan mengambil perdagangan anda pada tahap dinamik, anda mungkin harus menghadapi masalah ketinggalan.

Sebaliknya, menguraikan bar histogram dalam penunjuk MACD biasa adalah tugas yang sangat sukar terutama ketika peniaga runcit berhasrat untuk mencari perbezaan. Oleh itu, alat-alat ini menjadi senjata utama bagi para pakar yang mempunyai pengalaman perdagangan selama bertahun-tahun. Tetapi untuk penunjuk MACD in MA, peniaga tidak perlu memperoleh kemahiran yang luas mengenai pasaran ini. Mereka boleh bergantung pada pendekatan sistematik dan mengambil perdagangan mereka dengan menggunakan garis isyarat klasik dari MACD di MA. Penunjuk ini menunjukkan data dalam empat warna unik.

Biru penipu mewakili aliran menaik yang kuat dan warna biru pucat menunjukkan aliran menaik yang lemah. Sebaliknya, warna merah gelap menunjukkan aliran menurun yang kuat dan warna oren pucat menunjukkan aliran menurun yang lemah. Kod warna ini diberikan hanya untuk memudahkan proses analisis data. Tetapi untuk mendapatkan hasil yang lebih baik, anda harus mengetahui penggunaannya yang lebih maju. Untuk itu, anda harus belajar mengenai strategi perdagangan profesional.


Berniaga idea dengan MACD in MA Indicator For MT4


Strategi perdagangan menentukan kejayaan peniaga. Sekiranya anda ingin membina karier anda dalam industri pelaburan, lebih baik anda mengetahui mengenai pendekatan perdagangan yang berbeza. Sebelum anda mula menggunakan MACD dalam MA Indicator, anda harus mempelajari gaya perdagangan yang berbeza. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan kaedah perdagangan jangka panjang, jangka pendek, swing, atau scalping untuk memperdagangkan pasangan mata wang.

Di antara strategi perdagangan ini, kaedah perdagangan jangka pendek cenderung memberi peluang keuntungan cepat kepada peniaga runcit. Tetapi pelabur baru tidak boleh memilih teknik perdagangan jangka pendek kerana faktor risiko terlalu tinggi dan margin kesalahan sangat rendah. Lebih-lebih lagi, peniaga harus mengambil keputusan yang cepat. Walaupun anda menggunakan MACD dalam MA Indicator, anda harus cepat mengambil pengesahan dari alat ini.

Tetapi jika anda belajar menggunakan kelebihan perdagangan berdasarkan jangka masa yang lebih tinggi, anda akan mendapat peluang lebih baik untuk menganalisis isyarat. Ringkasnya, anda akan melakukan perdagangan dengan mindset yang stabil. Sekarang mari kita lihat siapa pelabur menggunakan MACD di MA Indicator dan memperoleh wang yang lumayan tanpa mengambil risiko terlalu banyak wang.


MACD in MA Indicator For MT4 - Beli Entri
Biasanya, peniaga runcit membuka pesanan panjang di zon sokongan. Mereka mencari tahap sokongan mereka dalam HT atau jangka masa yang lebih tinggi sehingga mereka dapat memperoleh hasil yang lebih baik. Setelah melakar tahap sokongan dalam carta, mereka mencari isyarat tindakan kenaikan harga yang berpotensi. Isyarat harga yang kuat memberikan data yang sangat tepat dan meningkatkan peluang menjana wang dari penyediaan lama tertentu.

Untuk meningkatkan peluang berpotensi untuk mendapatkan lebih banyak wang, kita akan bergantung pada MACD di MA Indicator. Semasa isyarat perdagangan yang panjang, warna garis isyarat mestilah biru mengelak. Sekiranya dalam warna biru pucat, anda tidak boleh mengambil perdagangan kerana pasaran berada dalam trend kenaikan yang lemah. Walau bagaimanapun, sebilangan peniaga runcit sering melakukan perdagangan panjang dalam garis isyarat biru pucat tetapi dalam kes itu, mereka menggunakan konsep tahap sokongan kecil.

Dan buka perdagangan panjang dengan risiko kurang dari 2%. Sekiranya anda mengambil risiko tinggi dalam perdagangan, akan menjadi cabaran yang sangat besar untuk menangani kerugian.


MACD in MA Indicator For MT4 - Jual Entri
Pelabur baru selalu melakukan perdagangan secara agresif. Mereka mungkin berfikir bahwa mereka melakukan perdagangan dengan risiko yang lebih rendah tetapi sebenarnya, mereka tidak menggunakan perdagangan dengan risiko rendah. Untuk meningkatkan kecekapan perdagangan, pedagang harus fokus pada isyarat tindakan harga menurun. Isyarat tindakan harga menurun boleh didapati berdasarkan jangka masa yang lebih tinggi atau lebih rendah.

Tetapi cubalah untuk tidak mengambil risiko tinggi walaupun anda mempunyai pengesahan dari MACD di MA Indicator. Kemerosotan garis isyarat di MACD di MA Indikator harus turun dan indikator akan memberi isyarat jual yang kuat. Warna MACD dalam MA Indicator akan berwarna merah atau oren muda.

Cuba buka pesanan di garis isyarat jatuh merah kerana ia menunjukkan isyarat jual yang kuat. Tetapi jangan mengambil terlalu banyak risiko semasa mengambil perdagangan. Analisis pemboleh ubah berita dan pastikan profil risiko rendah sehingga anda tidak perlu meletupkan akaun kerana beberapa pesanan yang hilang.


MACD in MA Indicator For MT4 - Kesimpulan


Pedagang yang berjaya tidak pernah membuka perdagangan mereka tanpa mendapat pengesahan dari alat tertentu. Untuk membuka perdagangan anda, anda harus mengetahui mengenai isyarat tindakan harga yang boleh dipercayai. Ambil bacaan data dari MACD dalam MA Indicator secara sistematik. Untuk faktor berita, nilaikan persediaan perdagangan anda dari pelbagai sudut sehingga anda dapat melihat gambaran pasaran yang lebih besar. Ketahui mengenai analisis jangka masa yang berlainan sehingga anda dapat mengajar sendiri kaedah yang berbeza untuk melakukan perdagangan.

Jangan sesekali cuba mengelakkan cabaran belajar. Sebagai peniaga baru, anda mempunyai banyak tugas di pasar ini. Berhenti mengejar pasar dari sudut emosi. Lihat kesan peristiwa berita ekonomi dan lihat bagaimana harganya berubah secara dinamik. Anda mesti mempunyai idea bagaimana berita dapat mengubah konsep anda pada perdagangan tertentu.

Apabila anda menjadi lebih baik dalam menganalisis corak harga dalam jangka masa yang lebih tinggi dengan bantuan berita, anda dapat membuat keputusan yang lebih baik tanpa perlu repot. Sekiranya, sukar untuk menganalisis corak harga, anda boleh bergantung pada akaun demo. Pelajari semua tentang pasaran ini dengan menggunakan platform demo dan kembangkan kemahiran anda dari awal. Jangan sekali-kali mengelakkan sebarang tanggungjawab dalam perdagangan kerana ia akan membuat keadaan menjadi lebih teruk dan mendorong diri anda selangkah ke bawah.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.