Pivot Only Indicator For MT4

Pivot Only Indicator For MT4

Table Of Contents:

  1. Pivot Only Indicator For MT4
  2. Berniaga idea dengan Pivot Only Indicator For MT4
  3. Pivot Only Indicator For MT4 - Strategi terbaik untuk menggunakan penunjuk
  4. Pivot Only Indicator For MT4 - Beli Entri
  5. Pivot Only Indicator For MT4 - Jual Entri
  6. Pivot Only Indicator For MT4 - Kesimpulannya

Pivot Only Indicator For MT4 adalah alat mudah yang memaparkan pivot berdasarkan corak candlestick H1, H4, harian dan bulanan. Daripada berurusan dengan terlalu banyak garisan penting, penunjuk ini memudahkan zon perdagangan bagi peniaga runcit. Untuk membuat keuntungan yang konsisten dengan penunjuk ini, anda perlu menggunakannya dengan bantuan isyarat tindakan harga.

FREE Pivot Only Indicator

Download the FREE Pivot Only Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur


Pivot Only Indicator For MT4 adalah alat standard yang digunakan terutamanya untuk meningkatkan pengalaman perdagangan anda. Mereka yang berada dalam industri perdagangan sejak sekian lama mengetahui kerumitan yang berkaitan dengan sistem perdagangan tahap sokongan dan rintangan. Biasanya, peniaga yang tidak berpengalaman gagal menarik tahap SR dengan cara yang tepat. Sama ada mereka akhirnya mengambil perdagangan di peringkat SR kecil atau mereka fokus pada tempat yang salah. Setelah memasang penunjuk Pivot Only ke platform perdagangan, anda akan melihat garis berwarna hijau dan ungu bertindak sebagai rintangan dan sokongan. Perhatikan bahawa garis-garis ini didasarkan pada ketinggian dan ketinggian pasaran yang ketara dan warnanya tidak begitu penting. Sekiranya harga berada di atas garisan, ia akan bertindak sebagai sokongan tetapi jika di bawah garis, ia akan bertindak sebagai rintangan.

Perbezaan antara garis ungu dan hijau membolehkan anda berdagang di jalan yang paling rendah. Sebagai contoh, jika anda menjual pada garis ungu dan melihat bahawa garis hijau melebihi 200 pip di bawah, anda mempunyai peluang besar untuk memperoleh keuntungan yang besar. Oleh itu, cubalah mencari isyarat perdagangan apabila jarak antara dua garis ini lebih besar. Tetapi ini bukan peraturan utama kerana banyak pedagang berpengalaman mempertimbangkan jurang antara kedua garis ini untuk menentukan zon perdagangan tertentu.


Berniaga idea dengan Pivot Only Indicator For MT4


Pedagang elit dapat memperoleh sejumlah wang yang lumayan kerana mereka bergantung pada strategi perdagangan yang terbukti. Mereka tahu tindakan emosi tidak akan membiarkan mereka memperoleh wang secara konsisten. Sebelum anda mula menjana idea perdagangan, anda harus menguji strategi perdagangan anda. Uji strategi harus dilakukan dalam lingkungan demo agar anda mengetahui kadar kemenangan sistem tanpa mengalami kerugian. Tetapi mereka yang baru dalam profesion perdagangan mungkin menghadapi masalah ketika menyatukan Pivot Only Indicator. Tetapi kami mempunyai penyelesaian yang mudah untuk mereka. Mereka dapat menggunakan akaun demo dan membuat strategi perdagangan mereka sedemikian rupa sehingga garis hijau dan ungu sesuai dengan zon jual beli yang berpotensi anda.

Sebilangan pemula sering mengabaikan peranan strategi perdagangan profesional. Mereka bergantung pada kaedah yang kompleks dan bahkan mereka menggunakan perasaan usus untuk melakukan perdagangan. Perkara-perkara seperti emosi, pencerobohan, dan kurangnya disiplin benar-benar dapat menghalang idea perdagangan yang dihasilkan oleh kaedah perdagangan anda. Walaupun Pivot Only Indicator adalah alat yang sangat kuat, anda harus menggunakan penunjuk ini dengan cara yang betul. Jangan sekali-kali menganggap alat ini sebagai elemen utama untuk mencari isyarat perdagangan. Isyarat mesti dihasilkan dengan teknik mudah dan kemudian data Pivot Only Indicator harus digunakan untuk menyaring perdagangan.


Pivot Only Indicator For MT4 - Strategi terbaik untuk menggunakan penunjuk


Peniaga profesional tahu banyak tentang pasaran. Sebenarnya, mereka sering menggunakan pelbagai jenis strategi perdagangan untuk menjalankan perdagangan. Tetapi jika anda ingin meningkatkan ketepatan anda, anda perlu menggunakan Petunjuk Pivot Only dengan strategi yang betul. Secara umum, Fibonacci, perdagangan trend, corak carta, dan sistem perdagangan purata bergerak digunakan dengan penunjuk ini. Tetapi mereka yang terlalu bergantung pada indikator tidak boleh menggunakan Pivot Only Indicator kerana pembacaan data akan membuang sebahagian besar isyarat perdagangan. Mengenai pemilihan jangka waktu, pedagang tidak mempunyai batasan kerana alat ini selalu menekankan jangka waktu yang lebih tinggi untuk menarik garis sokongan dan rintangan.

Sebagai pengguna baru Pivot Only Indicator, anda akan melihat garis hijau yang sesuai dengan tahap sokongan utama dan garis ungu akan sesuai dengan rintangan. Kadang-kadang, terdapat ketidakcocokan antara garis SR yang ditarik oleh sistem perdagangan anda dan garis yang dihasilkan oleh penunjuk ini. Tetapi jika ini menjadi fenomena biasa, sistem perdagangan anda mempunyai kesalahan yang ketara atau anda tidak menggunakan strategi yang betul. Sekarang mari kita jelaskan kaedah yang tepat di mana pesanan panjang dan pendek dilaksanakan di pasaran.


Pivot Only Indicator For MT4 - Beli Entri
Menentukan zon sokongan utama dalam carta adalah tugas yang sangat sukar. Untuk mengambil pesanan yang panjang, peniaga runcit harus melakukan perdagangan panjang pada tahap sokongan utama sahaja. Cari penolakan kenaikkan harga dan kemudian beralih ke Petunjuk Pivot Only. Penolakan harus berlaku pada garis warna hijau. Tetapi jika strategi perdagangan anda menunjukkan isyarat beli di tahap sokongan yang lain, anda harus memeriksa jarak antara garis hijau dan zon isyarat perdagangan yang menaik. Sekiranya jurangnya terlalu besar, anda tidak seharusnya mengambil kesempatan.

Jurang besar antara isyarat tindakan harga kenaikkan dan garis sokongan hijau automatik yang dilukis oleh Pivot Only Indicator memberitahu bahawa aset tersebut mempunyai peluang besar untuk jatuh. Oleh itu, lebih baik untuk mengelakkan persediaan perdagangan dan mencari peluang yang lebih baik. Setelah anda menemui isyarat panjang yang boleh dipercayai yang sesuai dengan garis sokongan hijau, anda dapat menilai risiko dan mengambil pesanan panjang. Perhatikan bahawa anda perlu mengikuti semua peraturan standard pengurusan wang kerana Pivot Only Indicator akan bertindak sebagai alat penapis sahaja.


Pivot Only Indicator For MT4 - Jual Entri
Perkara akan menjadi agak rumit dalam segmen ini. Kami telah memberitahu bahawa peniaga boleh menganggap jurang antara garis ungu dan hijau sebagai zon sokongan atau rintangan. Tetapi dalam kes sedemikian, jurang tidak boleh melebihi 30 pip. Sekiranya jurang lebih dari 30 pip, mengambil perdagangan pendek pada tahap tersebut akan memerlukan stop loss yang luas. Untuk melaksanakan jangka pendek, cari tahap rintangan utama dalam carta. Harganya sama sekali sesuai dengan garis ungu atau akan tetap di bawah garis ungu dan hijau. Setelah menemui isyarat jual yang boleh dipercayai di zon perdagangan yang berpotensi, dapatkan pengesahan anda dari Pivot Only Indicator.

Pengesahan diambil dengan cara yang sangat mudah. Isyarat akan terbentuk pada garis ungu atau akan menunjukkan penolakan kuat dari zon rintangan. Tetapi dalam kedua kes tersebut, anda harus menyimpan risiko dalam setiap perdagangan kurang dari 3% dari baki akaun anda. Tetapi mereka yang mempunyai kemahiran pengurusan perdagangan yang kuat, dapat mengambil risiko 3% dalam perdagangan dan berharap dapat melakukan yang lebih baik. Namun, peniaga runcit harus sangat berhati-hati dengan peristiwa berita tersebut. Kecuali mereka mempunyai pengalaman dalam menangani data berita, mereka hanya boleh berniaga di pasaran yang paling stabil.


Pivot Only Indicator For MT4 - Kesimpulannya


Pedagang profesional tahu peranan pengurusan wang. Mereka tidak pernah berniat untuk melanggar peraturan dalam profesion ini kerana mereka tahu ini akan menyebabkan kerugian besar bagi mereka. Semasa menggunakan Pivot Only Indicator, pemula sering menjadi terlalu yakin. Sangat wajar untuk mendapatkan peningkatan tahap keyakinan anda kerana indikator menunjukkan tahap sokongan dan rintangan utama sahaja. Oleh itu, jika anda berjaya mengambil perdagangan pada tahap ini, anda tidak boleh mengharapkan perdagangan yang sering hilang. Tetapi jangan sekali-kali mengharapkan bahawa anda akan dapat mengelakkan kehilangan perdagangan di pasaran.

Kehilangan perdagangan adalah perkara biasa dalam profesion perdagangan. Sekiranya anda ingin berjaya dalam profesion ini, anda harus menyedari hakikatnya, pasaran Forex sama sekali tidak dapat diramalkan. Jadi, fokus untuk mencari persediaan perdagangan nisbah risiko tinggi untuk memberi ganjaran sehingga satu pemenang dapat mengatasi beberapa perdagangan yang kalah. Dan pastikan anda tidak mengambil keputusan yang berat sebelah secara emosional semasa menggunakan garis hijau dan ungu dari Pivot Only Indicator.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.