Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4

Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4

Table Of Contents:

  1. Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4
  2. Trgovanje idejama s Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4
  3. Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4 - unosi za kupnju i prodaju

Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4 je modificirana verzija pokazatelja SuperTrend koja troši manje resursa od izvornog pokazatelja MT4. SuperTrend analizira zamah cijena i volatilnost signalizira trgovcima kada se uspostavi trend. Vrijednosti indikatora izračunavaju se pomoću dva parametra, a to su prosječni istiniti raspon (ATR) i faktor (množitelj). Signali kupnje i prodaje nastaju kada indikator počne ispisivati ili ispod cijene zatvaranja ili iznad cijene zatvaranja. Može se koristiti na dnevnoj, dnevnoj i tjednoj ljestvici i dobro funkcionira tijekom trendovskih faza na tržištu. Pokazatelj Kolier_SuperTrend_Indi za MT4 djeluje i kao snažne zone otpora i podrške. Trgovci ga mogu koristiti i za pronalaženje područja za postavljanje zaustavnih zaustavljanja za otvorene pozicije.

FREE Kolier_SuperTrend_Indi Indicator

Download the FREE Kolier_SuperTrend_Indi Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur


Trgovanje idejama s Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4


Ovaj je pokazatelj produžetak pokazatelja super trenda. U osnovi ovaj indikator će vam pokazati kakav je smjer trenda, koristeći crte koje su obojene u crvenu ili zelenu boju. Kada se tržište trguje uzlaznim trendom, postojat će zelena linija koja pluta odmah ispod akcije cijena.

A kada se tržište trguje u padajućem trendu, pojavit će se crvena linija koja se skriva točno iznad akcije cijena. Intuitivno će većina trgovaca gravitirati ideji da se ovaj pokazatelj koristi za preokret, što je dobra ideja za trgovanje jer su signali koje ovaj pokazatelj generira prilično pouzdani.

Međutim, također je vrijedno spomenuti da preokrete moramo mijenjati ne samo na temelju promjena boje već moramo mijenjati preokrete na temelju uzoraka cijena. Pod tim mislim da trebamo tražiti trenutke na tržištu u kojima imovina ispisuje doista snažan uzorak svijećnjaka za preokret. I na toj osnovi ćemo zatim formulirati svoje trgovačke ideje.


Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4 - unosi za kupnju i prodaju


U nastavku sam spomenuo nekoliko primjera kako možemo koristiti ovaj pokazatelj, ali prvo ćemo krenuti s preokretnom postavkom trgovine.Na gornjoj snimci zaslona možete vidjeti da sam vam ukazao na dvije prilike. Prva je bila trgovina bikovim preokretom, a druga trgovina medvjeđim preokretom. S lijeve strane imamo bikovsku trgovinu preokretom označenu kao 1.1 i 1.2.

Prvo što smo čekali bilo je da tržište napravi preokret što je pokazatelj pokazao dok se mijenjalo u zeleno. Jednom kad smo dobili ovo potencijalno upozorenje za bikovski preokret, okrenuli smo se samoj akciji cijena kako bismo potražili trenutke kada nam tržište daje obrasce svijeća za preokret bikovske prirode.

To je doista bio slučaj jer nam je tržište dalo bikovski gutajući obrazac, čineći ga tako povoljnim trenutkom za kupnju. Osim toga, u ovom smo članku također istakli dobru regiju za vas da postavite razinu stop lossa. Sve što trebate je samo uputiti se na zelenu liniju i svoj stop loss postaviti točno ispod zelene crte.

Jednom kad zadnji put pozicionirate svoju poziciju, možete je jednostavno pustiti da trgovina teče u skladu s tim jer se zaustavni gubitak nalazi u području koje se tako reći sigurno smatra sigurnom zonom. U sljedećem primjeru s desne strane snimke zaslona - imamo postavku medvjeđeg preokreta označenu kao 2.1 i 2.2. Postava trgovine malo se razlikuje, jer ono što se dogodilo je da smo identificirali obrazac preokreta prije promjene boje.

Uzorak preokreta došao je u obliku dvostrukog vrha. Uzorak s dvostrukim gornjim dijelom samo je uzorak u obliku slova M koji nastaje djelovanjem cijene. Ovo je jedan od najjačih obrazaca preokreta na tržištu, jer ukazuje na iscrpljenost trendova jer je tržište doseglo moguću točku otpora.

Ne može se nastaviti s osnovnim uzlaznim trendom. Nakon što smo identificirali ovaj obrazac dvostrukog vrha, sljedeći je korak bio pričekati trenutak kada će se indikator iz zelene pretvoriti u crvenu, što je uvjete sada učinilo pogodnima za prodaju. Baš kao i primjer duge trgovine, kao i prije, mi ćemo također koristiti pokazatelj kao smjernicu za postavljanje stop-gubitka.

Upravo iznad akcije cijena, crvena linija oscilira. Tako ćete zaustaviti gubitak postaviti blizu ili odmah iznad ove crvene razine, jer se ova regija smatra sigurnom zonom, što znači da tržište možda neće doseći tu regiju tijekom razdoblja kratkotrajne trgovine. Jednom kad shvatite ovaj osnovni koncept, možete nastaviti i samostalno implementirati strategiju na svoj vlastiti trgovački račun.

Međutim, samo imajte na umu da prije službenog pokretanja ovog sustava trgovanja morate obaviti vlastito opsežno testiranje i simulaciju. U primjerima kupnje i prodaje spomenuo sam da indikator možete koristiti za postavljanje stop-gubitka. To je istina, ali možete ga koristiti i kao izvor smjernica za ručno praćenje zaustavljanja, kao što je prikazano na donjoj slici.Na isti način na koji postavljate svoj stop-gubitak onog trenutka kada otvorite trgovinu - u osnovi ćete slijediti liniju indikatora, a zatim povući svoj stop gubitak po toj liniji, pa ako je riječ o kupovini, pobrinite se da vaš SL ostane malo ispod linija za kupnju i ostat će malo iznad crvene linije za prodaju.

Međutim, ako nemate puno vremena na raspolaganju jer većina ljudi ima posla. Ono što biste mogli učiniti je da možete izmjeriti udaljenost vašeg početnog zaustavnog gubitka, a zatim uvesti taj broj u automatsku zadnju zaustavnu količinu. Dakle, nakon što umetnete tu količinu u obliku bodova ili bodova, kako tržište napreduje u vašu korist, stop-gubici će se automatski pratiti.

Samo znajte da se malo razlikuje od ručne metode jer neće uvijek biti ispod zelene crte ako se radi o trgovini ili iznad crvene linije za prodaju. Budući da je udaljenost duljine zaustavnog gubitka i pratećeg naloga zaustavljanja unaprijed definirana u trenutku kada otvorite trgovinu. Ipak, ovo je izvrstan pokazatelj za upotrebu. Možete ga koristiti za trgovanje preokretnim postavkama trgovine, a možete ga koristiti i za ručno trgovanje stop-gubicima ili za postavljanje i aktiviranje automatskih pratećih zaustavljanja.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.