Multiple ZigZags in a single window Indicator For MT4

Multiple ZigZags in a single window Indicator For MT4

Table Of Contents:

  1. Multiple ZigZags in a single window Indicator For MT4
  2. Trgovanje idejama s Multiple ZigZags in a single window Indicator For MT4
  3. Multiple ZigZags in a single-window Indicator For MT4 - Multiple ZigZags in a single-window Indicator For MT4
  4. Multiple ZigZags in a single window Indicator For MT4 Preokrete

Multiple ZigZags in a single window Indicator For MT4 prikazuje četiri ZigZag pokazatelja iz četiri različita vremenska okvira (H1, H4, D1, W1) na jednom prozoru grafikona. Shema boja različitih ZigZaga navedena je u nastavku: H1 - Crvena H4 - Narančasta D1 - Zelena W1 - Plava

FREE Multiple ZigZags in a single window Indicator

Download the FREE Multiple ZigZags in a single window Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker


Trgovanje idejama s Multiple ZigZags in a single window Indicator For MT4


Što se tiče tehničke analize, jedna od najvažnijih uloga koju ćete preuzeti u ovom procesu je prepoznavanje najviših i najnižih ljuljačkih. To trebate biti u mogućnosti što preciznije što je moguće jer ovi najniži i najviši nivoi zapravo čine osnovu većine trgovačkih strategija i smjernica za trgovanje.

Zato se potrudite da ovo ispravno napravite. Da biste to postigli ručno, možda ćete ubaciti liniju trenda, a zatim označiti različite najniže ljuljačke i visine zamaha koje su vašem oku najvidljivije. A onda odatle tražite uzorke svijećnjaka ili probijanja koji vas nadahnjuju ili potiču na otvaranje obrta za kupnju ili prodaju. Međutim, ručni put može biti radno intenzivan, a možete se i izložiti i skloniti netočnostima.

Način na koji vidite tržište u odnosu na najniže i zamah može ponekad zavarati. Stoga vam je potreban pokazatelj koji to može učiniti za vas na pouzdaniji način - i zato je ovaj pokazatelj stvoren cik-cak pokazateljem.

Multiple ZigZags in a single-window Indicator For MT4 - Multiple ZigZags in a single-window Indicator For MT4


Ako pogledate aktivnost cijena, to je zbrajanje kretanja cijena koje tvore cik-cak uzorke. To je sve. Smanjeni oblik svih trgovačkih aktivnosti na tržištu je nakupljanje cik-cak pokreta zbog neprestano mijenjajuće se dinamike kupnje i prodaje.

Stoga cik-cak pokazatelji zapravo pojednostavljuju ili sažimaju temeljnu trgovačku aktivnost. U većini slučajeva, kada koristim cik-cak indikator, koristim ga za crtanje trendova. Jednostavno zato što cik-cak indikator ima oštre okretišta koja pokreće cik-cak indikator. Te prekretnice koristim kao svoje dvije ili tri spojne točke ili dodirne točke za svoje linije trenda.

Ako crtam uzlaznu liniju, tražit ću trenutke u kojima je indikator krenuo prema dolje, a zatim naglo. Povezivanjem ove dvije točke formirat će se linija uzlaznog trenda potpore. Pri crtanju linija trenda za silazni trend, tražit ću dvije do tri točke gdje je cik-cak pokazatelj prelazio iz uspona, a zatim nastavio s oštrim padom.

Jednom kada se ove dvije točke povežu, imat ću iscrtanu odgovarajuću liniju padajućeg trenda tako da zapravo mogu odrediti trenutke u kojima akcija cijena pokreće moguće probijanje za naknadne ili vjerojatne preokrete. Slika ispod pokazuje gdje sam zapravo to točno učinio pomoću indikatora cik-cak indikatora.Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, povukao sam linije pada otpora s dva dodira cik-cak. Uzlazna linija je uzlazna linija podrške. U većini slučajeva bit će dovoljna dva dodira, pa sam s tim išao u ovom primjeru.

Samo pravilnim pogledom na gornju snimku zaslona možete vidjeti da se na slici nalazi više od jednog cik-cak indikatora. To je zato što je ovaj pokazatelj višestruki cik-cak pokazatelj koji ispisuje cik-cakove iz različitih vremenskih okvira - iz satnog, četverosatnog, dnevnog i tjednog vremenskog okvira.

Kao što je spomenuto u uvodu, svaki cik-cak indikator ima svoj kôd boje. Crveni je jednosatni cik-cak, narančasti je četverosatni grafikon, zeleni je dnevni vremenski okvir, a plavi je tjedni cik-cak. Na snimci zaslona nećete vidjeti tjedni cik-cak, jer je vremenski okvir premalen jer koristim satni vremenski okvir.

U većini slučajeva nećete vidjeti tjedni vremenski okvir, posebno kada se nalazite na nižim vremenskim okvirima, kao što je satni grafikon.

Multiple ZigZags in a single window Indicator For MT4 Preokrete


Višestruki cik-cak pokazatelji sjajni su ako želite mijenjati mogućnosti preokreta. Najbolji grafikon za to je na satnom vremenskom okviru. Jer na satnom vremenskom okviru možete vidjeti većinu cik-cak pokazatelja u jednom okviru. Kao na gornjoj slici, u jednom vremenskom okviru imam najmanje tri cik-cak pokazatelja. Dakle, ako ga zaista želite koristiti kao alat za preokret, morat ćete se osloniti na ušće.

Pod slivom, mislim da trebate sagledati ili prepoznati trenutke na tržištu u kojima se cik-cak pokazatelji okupljaju u određenom trenutku, baš kao i slika na koju sam gore naveo. Međutim, ovu ideju trgovanja možemo istražiti detaljnije upravo sada.Gornja snimka zaslona prikazuje tržište koje dolazi iz padajućeg trenda, a možete vidjeti da sam i ja povukao liniju opadajućeg otpora u prethodnom padajućem trendu. Sada je na iscrpljujućem mjestu ovog padajućeg ulaska došlo do cik-cak stjecišta sa satnim, četverosatnim i dnevnim cik-cak kartama koji su dolazili u ušće.

Ovo je bio savršen ili idealan trenutak za kupnju, jer je ovo snažan preokret na gore. Stoga, ako tražite ulazne točke, možete pričekati da tržište probije liniju padajućeg trenda otpora ili možete pričekati da se tržište vrati i testirate jedno od potencijalnih područja podrške odmah nakon što tržište izbije. Međutim, ako pravilno izvršite ovu strategiju trgovanja, i dalje možete postići odgovarajuće rezultate pod uvjetom da budete u mogućnosti ispravno prepoznati stjecište svih ili tri cik-caka.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.