Pattern Indicator For MT4

Pattern Indicator For MT4

Table Of Contents:

  1. Pattern Indicator For MT4
  2. Trgovanje idejama s Pattern Indicator For MT4
  3. Pattern Indicator For MT4 - Pattern Indicator For MT4 nekoliko uzoraka
  4. Pattern Indicator For MT4 - unosi za nastavak trenda i preokret

Pattern Indicator For MT4 otkriva i prikazuje sljedeće uzorke obrnutosti i nastavka svijećnjaka na cjenovnom grafikonu: 1. Viseći čovjek 2. Čekić 3. Jutarnja zvijezda 4. Marubozu 5. Napuštena beba 6. Večernja zvijezda 7. Pokrivač tamnog oblaka 8. Smetnje 9. Harami 10. Piercing 11. Tri bijela vojnika 12. Streljačka zvijezda 13. Doji

FREE Pattern Indicator

Download the FREE Pattern Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker


Trgovanje idejama s Pattern Indicator For MT4


Kad trgovci izlete na scenu, jedno od polazišta na tržištu je napraviti tehničku analizu. Tehnička analiza jedan je od najpopularnijih načina trgovanja na tržištu s obzirom na činjenicu da način na koji tržište reagira i podvrgava se različitim cjenovnim strukturama koje su poznate kao uzorci svijećnjaka cijena.

Međutim, postoji toliko mnogo uzoraka svijećnjaka na koje morate paziti kada trgujete. Stoga postaje neodoljivo pogotovo ako ste novi trgovac ili prosječni trgovac.

Stoga je ovaj pokazatelj stvoren jer zapravo prepoznaje obrasce za vas. Svaki uzorak koji uhvati, na temelju svojih postavki, označit će ih na cijelom zaslonu kao što prikazuje slika u nastavku. Svi prepoznati uzorci svijeća označeni su crvenom bojom.

Ovaj nam pokazatelj štedi puno vremena jer se ne moramo toliko usredotočiti na otkrivanje različitih uzoraka svijećnjaka. To će osloboditi vrijeme za sve ostale aspekte tehničkog trgovanja, poput analize trendova, pa čak i malo temeljne analize.


Pattern Indicator For MT4 - Pattern Indicator For MT4 nekoliko uzoraka


Kao što je spomenuto u uvodu, ovaj indikator uzorka svijeća prepoznaje do 13 uzoraka svijeća. Nije potrebno svaki uzorak svijećnjaka tretirati kao trgovinski signal, jer će to izazvati puno rizika u vašem trgovanju, jer ćete ulaziti u trgovačke pozicije koje nisu uvijek potkrijepljene konkretnom potvrdom.

Stoga se smatra pametnim umjesto toga mijenjati nekoliko odabranih uzoraka, a zatim graditi svoj račun pomoću odabranih uzoraka. Dotaknut ćemo se nekoliko snimaka zaslona i primjera trgovanja koji vam pokazuju što učiniti ako samo želite mijenjati samo nekoliko uzoraka. Predstavit ću vam obrazac Marubozu.

Ovo je jedinstveni uzorak svijećnjaka, jer je uzorak svijećnjaka marubozu onaj koji nastaje bez postojanja fitilja ili sjene svijeće s obje strane svijećnjaka. Jednostavnije rečeno, to samo znači da ako imate medvjeđi svijećnjak Marubozu i tada će visoka i početna cijena medvjeđeg svijećnjaka morubozu biti jednake, a niska i završna cijena uzorka svijećnjaka imat će istu cijenu.

Također kada postoji bikovski marubozu svijećnjak, imat ćete jednaku početnu i nisku cijenu, dok će visoka i završna cijena bikovskog marubozu svijećnjaka biti jednaki. No provjera i otkrivanje automatski se obavljaju pomoću ovog indikatora.


Pattern Indicator For MT4 - unosi za nastavak trenda i preokret


Uzorak Marubozu zapravo je uzorak nastavka trenda i također se može koristiti kao obrazac preokreta. Sve ovisi o tržišnom kontekstu. U nastavku imam primjer koji vam pokazuje kako izgledaju mogućnosti trgovanja uzorkom Marubozu u kontekstu nastavka trenda i preokreta na tržišnom tržištu.Na gornjoj slici možete vidjeti da je tržište u snažnom porastu prije nego što je formiran marubozu obrazac. U ovom je slučaju nastao dugački bikovski marubozu svijećnjak, iako su prodavači nakon formiranja uzorka izvršili medvjeđi pritisak kako bi natjerali tržište u suprotnom smjeru, ali to nije uspjelo.

Stoga je, s dovršenim blagim povlačenjem, tržište nastavilo trgovati prema gore. To pokazuje koliki utjecaj ima uzorak svijećnjaka marubozu na ponavljanje osnovnog trenda. Međutim, može se koristiti i kao preokret uzoraka svijećnjaka, kao što je prikazano na donjoj slici. Pozivajući se na donju sliku, tržište je bilo u padu. U zreloj ili posljednjoj fazi padajućeg trenda formirao se uzorak svijećnjaka marubozu.U ovom se scenariju to smatra preokretom svijećnjaka, jer ono što se dogodilo nakon ovog bikovskog marubozu uzorka, tržište je izbacilo iz ovog padajućeg trenda i stvorilo novi uzlazni trend.

To samo pokazuje razinu razlučivanja koja vam je potrebna sa stajališta tehničke analize jer morate razumjeti kontekst tržišta kad god naiđete na uzorak svijećnjaka marubozu. Uz primjere koje sam gore spomenuo, dao sam vam dva primjera. Jedan od primjera bila je situacija s nastavkom trenda, a druga je bila situacija preokreta svijeća.

Stoga vam samo pokazuje važnost razotkrivanja tržišnog konteksta kako biste znali kako nastaviti dalje kad god vam indikator predstavlja marubozu svijećnjak. Ovaj način trgovanja trebao bi biti standardni postupak za većinu uzoraka svijeća koje vam ovaj pokazatelj pokazuje u kontekstu prepoznavanja prigodnih trenutaka trgovanja.

To znači da tržišni kontekst u kojem biste prepoznali svijećnjak treba biti vrijedan traženja kada se želite službeno nastaviti s trgovinom.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.