Trading Volume Indicator Indicator For MT4

Trading Volume Indicator Indicator For MT4

Table Of Contents:

  1. Trading Volume Indicator Indicator For MT4
  2. Trgovačke ideje s Trading Volume Indicator For MT4
  3. Trading Volume Indicator Indicator For MT4 - unosi za kupnju
  4. Trading Volume Indicator Indicator For MT4 - zaključak

Trading Volume Indicator Indicator For MT4 jedinstven je alat za tehničku analizu koji prikazuje postotak obujma kupovine i prodaje obrta tijekom bilo kojeg cjenovnog razdoblja. Oba sveza prikazana su istodobno, a zelena boja predstavlja količinu otkupa, a crvena boja označava prodajne količine.

FREE Trading Volume Indicator Indicator

Download the FREE Trading Volume Indicator Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

Trgovačke ideje s Trading Volume Indicator For MT4


Ovaj se pokazatelj može koristiti s velikim učinkom. Prati opseg trgovanja, neprestano uspoređujući volujski i medvjeđi volumen trgovanja izražen u obliku postotka. Ovo je sjajan resurs kojem se treba pripisati - kažem to jer donosi toliko svjetla na situaciju u smislu kupnje i prodaje.

Zapremninu treba vrednovati kao pritisak. Dakle, u osnovi - ovaj prozor ili zaslon pokazatelja prikazuje vam usporedbu između vrsta glasnoće. Ako biste promatrali razine podrške i otpora, naučit ćete da se otpor definira otpornim volumenom prodaje, dok se razine podrške definiraju potpornim volumenom kupnje ili pritiskom. Te se zone jasno vide kada smo u fazi konsolidacije ili u bočnom trendu. Stoga je dobra smjernica trgovanja, uz upotrebu pokazatelja obujma trgovine, korištenje ovog alata kao alata za potvrdu trenda.

Pod tim mislim da možete koristiti pristup od vrha prema dolje. Dakle, ono što možete učiniti je prijeći na 30-minutni grafikon kao što sam to učinio na donjoj slici. Zatim nakon toga nacrtajte liniju trenda. U ovom slučaju, linija trenda je uzlazni trend. Kada je to gotovo, pogledajte indikator da biste potvrdili koji je parametar glasnoće. Kao što vidite, glasnoća je volujska.Sad ćemo se pomaknuti ili prebaciti na 15-minutni vremenski okvir da vidimo je li glasnoća na tom određenom grafikonu također bikasta. Odgovarajuća slika je prikazana u nastavku.Kao što možete vidjeti da je bikovski volumen i dalje dominantan na 15-minutnom grafikonu. Međutim, tržište je moglo napraviti medvjeđi lažni ishod ili proboj ispod crte podrške uzlazne linije koja je iscrtana na višem vremenskom okviru - 30-minutnom grafikonu. Ovo je neki ključni uvid koji se ovdje pokazuje jer trgovci mogu postati žrtvom medvjeđeg ili kratkoročnog trgovanja s visokim rizikom koje nemaju dominantni medvjedast volumen, što ide zajedno s njihovim motivima da propadnu. Stoga će vam trebati dodatna potvrda - pa nije idealno žuriti u ovoj trgovini.

Trading Volume Indicator Indicator For MT4 - unosi za kupnju


Kao što vidite, ideja trgovanja temelji se na potvrđivanju ima li doista dominantnog volumena kupnje koji podupire našu ideju da dugo traje. Grafikoni od petnaest i 30 minuta slažu se s našim motivima da idemo dugo. Međutim, još uvijek se moramo prebaciti na niži vremenski okvir - a to je 5-minutni vremenski okvir.Gornja snimka zaslona preuzeta s petominutnog grafikona potvrđuje da zaista postoji dominantan pritisak kupnje. Možda nije tako jak kao viši vremenski okviri. To je zbog činjenice da su medvjedi doveli do toga da tržište sklizne s uzlaznog trenda na donju stranu što bi moglo nagovijestiti pad medvjeda. Međutim, kao što je ranije naznačeno da bi prodaja i dalje bila rizična. Dakle, za našu kupnju - strpljivo ćemo čekati da se tržište ispravi i vratiti se na uzlaznu putanju. Ako čvrstoća linije potpore uzlazne linije zadrži integritet potpore, možemo otvoriti kupnju.

Ovo je jednostavan slučaj upotrebe, namjerno nisam spomenuo valutni par kojim se trguje. Razlog tome je taj što sam samo želio da shvatite koncept kako možete koristiti indikator obujma trgovanja u svoju korist. U ovom smo primjeru pogledali ideju bikovskog trenda - međutim, ista, ali suprotna pravila primjenjuju se na ulazak u prodaju.

Trading Volume Indicator Indicator For MT4 - zaključak


Da zaključimo, vidjeli ste kako možete koristiti indikator obujma trgovanja na način koji minimalizira rizik od pogrešne trgovine. Također ste vidjeli kako je lako pogrešno pročitati tržište kada trgujete visoko rizičnim probojima koji bi se mogli pretvoriti u prijetvorne, jer se konsenzus o količini ne mora nužno slagati sa smjerom budućeg probijanja. U osnovi, sada biste trebali imati snažnu predodžbu o tome što ovaj trgovački alat može učiniti za vaše trgovanje u smislu donošenja zdravih odluka o trgovanju.

Prije nego što nastavite trgovati ovom metodom, samo uvijek osigurajte da se tip volumena, sa svih grafikona koje ste odabrali za analizu, međusobno slažu. Kada svi oni pokazuju jednak osjećaj u cijelom vremenu, tada imate prilično dobre šanse da će tržište raditi u vašu korist ako biste trgovali u smjeru naznačenom pokazateljem obujma trgovine. Ipak, prođite kroz postupak nekoliko puta i isprobajte druge vremenske okvire ako želite - postupak i dalje ostaje isti.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.