Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4

Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4

Table Of Contents:

  1. Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4
  2. Idea perdagangan dengan Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4
  3. Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4 - Jual Beli Entri

Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4 adalah versi yang diubah suai dari penunjuk SuperTrend yang menggunakan kurang sumber daripada penunjuk MT4 asal. SuperTrend menganalisis momentum harga dan turun naik untuk memberi peniaga kepada peniaga apabila trend menjadi mantap. Nilai penunjuk dikira menggunakan dua parameter, iaitu Purata Benar Julat (ATR) dan Faktor (pengganda). Beli dan menjual isyarat boleh dijana apabila penunjuk bermula mencetak sama ada di bawah harga penutup atau di atas harga penutupan. Ia boleh digunakan pada carta intraday, harian, dan mingguan, dan berfungsi dengan baik semasa fasa pasaran tren. Indikator Kolier_SuperTrend_Indi Untuk MT4 juga bertindak sebagai rintangan dan zon sokongan yang kuat. Peniaga juga boleh menggunakannya untuk mencari tempat untuk meletakkan jejak berhenti untuk kedudukan terbuka.

FREE Kolier_SuperTrend_Indi Indicator

Download the FREE Kolier_SuperTrend_Indi Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur


Idea perdagangan dengan Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4


Penunjuk ini adalah lanjutan dari penunjuk trend super. Pada dasarnya penunjuk ini akan menunjukkan kepada anda apakah arah aliran, dengan menggunakan garis yang berwarna merah atau hijau. Ketika pasaran diperdagangkan dalam aliran menaik, akan ada garis hijau melayang tepat di bawah tindakan harga.

Dan ketika pasaran diniagakan dalam aliran menurun, akan ada garis merah yang bersembunyi tepat di atas tindakan harga. Secara intuitif, kebanyakan peniaga akan tertarik dengan idea menggunakan penunjuk ini untuk melakukan pembalikan perdagangan yang merupakan idea perdagangan yang baik untuk diikuti kerana isyarat yang dihasilkan penunjuk ini cukup dipercayai.

Walau bagaimanapun, perlu juga disebutkan bahawa kita tidak hanya perlu menukar pembalikan berdasarkan perubahan warna sahaja, tetapi kita juga perlu melakukan pembalikan perdagangan berdasarkan pola tindakan harga. Dengan ini, saya bermaksud bahawa kita perlu mencari saat-saat di pasaran di mana aset tersebut mencetak corak candlestick pembalikan yang sangat kuat. Dan berdasarkan asas ini, kami kemudian akan merumuskan idea perdagangan kami.


Kolier_SuperTrend_Indi Indicator For MT4 - Jual Beli Entri


Di bawah ini, saya telah menyebutkan beberapa contoh bagaimana kita dapat menggunakan penunjuk ini tetapi pertama-tama kita akan memulakan dengan persediaan perdagangan pembalikan.Dalam tangkapan skrin di atas, anda dapat melihat bahawa saya menunjukkan kepada anda dua peluang. Yang pertama adalah perdagangan pembalikan kenaikkan harga dan yang kedua adalah perdagangan pembalikan penurunan. Di sebelah kiri, kita mempunyai perdagangan pembalikan kenaikkan berlabel 1.1 dan 1.2.

Perkara pertama yang kami tunggu adalah pasaran membuat pembalikan yang ditunjukkan oleh indikator ketika ia berubah menjadi hijau. Sebaik sahaja kita mempunyai amaran pembalikan kenaikan yang berpotensi, kami kemudian beralih ke tindakan harga untuk mencari saat-saat ketika pasaran memberi kita corak pembalikan lilin yang bersifat bullish.

Itu memang berlaku kerana pasaran memberi kita corak penindasan menaik sehingga menjadikannya saat yang baik untuk kita beli. Selain itu, dalam entri ini, kami juga menunjukkan kawasan yang baik untuk anda meletakkan tahap stop loss anda. Yang perlu anda lakukan hanyalah merujuk pada garis hijau dan letakkan stop loss anda tepat di bawah garis hijau.

Sebaik sahaja anda meletakkan hentian terakhir, anda boleh membiarkannya berjalan sesuai kerana stop loss berada di kawasan yang dianggap sebagai zon selamat. Dalam contoh seterusnya di sebelah kanan tangkapan skrin - kami mempunyai persediaan perdagangan pembalikan menurun yang dilabelkan sebagai 2.1 dan 2.2. Persediaan perdagangan sedikit berbeza kerana apa yang berlaku adalah kita mengenal pasti corak pembalikan sebelum perubahan warna.

Corak pembalikan datang dalam bentuk double top. Corak double top hanyalah corak berbentuk M yang dihasilkan oleh tindakan harga. Ini adalah salah satu corak pembalikan terkuat di pasar kerana ini menunjukkan kehausan tren kerana pasaran telah mencapai titik perlawanan.

Ia tidak dapat diteruskan dengan aliran menaik yang mendasari. Setelah kami mengenal pasti corak double top ini, langkah seterusnya adalah menunggu saat indikator berubah dari hijau menjadi merah, yang menjadikan keadaan sekarang sesuai untuk dijual. Sama seperti contoh perdagangan yang panjang, sebelumnya, kami juga akan menggunakan indikator sebagai petunjuk untuk menetapkan stop loss.

Tepat di atas tindakan harga, anda dapati garis merah berayun. Oleh itu, anda akan meletakkan henti rugi anda hampir atau tepat di atas tahap merah ini kerana wilayah ini dianggap sebagai zon selamat yang bermaksud bahawa pasaran mungkin tidak mencapai wilayah tersebut dalam tempoh perdagangan jangka pendek. Setelah memahami konsep asas ini, anda boleh terus maju dan menerapkan strategi secara bebas di akaun perdagangan anda sendiri.

Namun, ingat bahawa anda perlu melakukan ujian dan simulasi anda sendiri sebelum menjalankan sistem perdagangan ini secara rasmi. Dalam kedua-dua contoh jual beli, saya nyatakan bahawa anda boleh menggunakan penunjuk untuk menetapkan stop loss. Ini benar tetapi anda juga boleh menggunakannya sebagai sumber panduan untuk mengekori kerugian anda secara manual seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.Dengan cara yang sama anda menetapkan stop-loss anda pada saat anda membuka perdagangan anda - anda pada dasarnya akan mengikuti garis penunjuk dan kemudian menyeret stop loss anda ke garis tersebut jadi jika itu adalah perdagangan beli pastikan SL anda berada sedikit di bawah garis untuk beli dan ia akan kekal sedikit di atas garis merah untuk perdagangan jual.

Namun, jika anda tidak mempunyai banyak masa skrin kerana kebanyakan orang mempunyai pekerjaan. Apa yang boleh anda lakukan ialah anda dapat mengukur jarak stop loss awal anda dan kemudian mengimport nombor tersebut ke dalam kuantiti berhenti automatik. Oleh itu, apabila anda memasukkan kuantiti itu dalam bentuk mata atau titik, ketika pasaran semakin menguntungkan anda, kerugian akan berakhir secara automatik.

Ketahui bahawa ia sedikit berbeza dengan kaedah manual kerana ia tidak akan selalu berada di bawah garis hijau jika ia adalah perdagangan beli atau di atas garis merah untuk menjual. Kerana jarak panjang stop loss dan trailing stop order telah ditentukan semasa anda membuka perdagangan. Walaupun begitu, ini adalah petunjuk yang bagus untuk digunakan. Anda boleh menggunakannya untuk persediaan perdagangan pembalikan perdagangan dan anda juga dapat menggunakannya untuk perdagangan henti rugi anda secara manual atau untuk menetapkan dan mengaktifkan hentian trailing automatik.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.