Trading Volume Indicator Indicator For MT4

Trading Volume Indicator Indicator For MT4

Table Of Contents:

  1. Trading Volume Indicator Indicator For MT4
  2. Idea perdagangan dengan Trading Volume Indicator For MT4
  3. Trading Volume Indicator Indicator For MT4 - Beli Entri
  4. Trading Volume Indicator Indicator For MT4 - Kesimpulan

Trading Volume Indicator Indicator For MT4 adalah alat analisa teknikal yang unik yang memaparkan jumlah peratusan membeli dan menjual perdagangan semasa bar harga tertentu. Kedua-dua jilid ditunjukkan pada masa yang sama, dengan warna Hijau mewakili jumlah belian dan warna Merah menandakan jilid jualan.

FREE Trading Volume Indicator Indicator

Download the FREE Trading Volume Indicator Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

Idea perdagangan dengan Trading Volume Indicator For MT4


Indikator ini boleh digunakan dengan berkesan. Ia memantau jumlah dagangan, sentiasa membandingkan jumlah dagangan bullish dan bearish yang dinyatakan dalam bentuk peratusan. Ini adalah sumber yang baik untuk dikaitkan - Saya mengatakan ini kerana ia memberi banyak gambaran mengenai keadaan dari segi jumlah jual beli.

Seseorang harus menilai kelantangan sebagai tekanan. Jadi pada hakikatnya - tetingkap atau paparan penunjuk ini menunjukkan perbandingan antara jenis kelantangan. Sekiranya anda melihat tahap sokongan dan rintangan, anda akan mengetahui bahawa rintangan didefinisikan oleh jumlah penjualan resistif sedangkan tahap sokongan ditentukan oleh jumlah atau tekanan sokongan. Zon-zon ini dapat dilihat dengan jelas ketika kita berada dalam fasa penggabungan atau tren sisi. Oleh itu, arahan perdagangan yang baik, dengan penggunaan penunjuk jumlah dagangan, adalah menggunakan alat ini sebagai alat pengesahan arah aliran.

Dengan ini saya bermaksud anda boleh menggunakan pendekatan top-down. Jadi apa yang boleh anda lakukan ialah beralih ke carta 30 minit seperti yang saya lakukan dalam gambar di bawah. Kemudian selepas itu, lukis garis arah aliran. Dalam contoh ini, garis arah aliran adalah aliran menaik. Setelah selesai, lihat indikator untuk mengesahkan berapa parameter isipadu. Seperti yang anda lihat, jumlahnya naik.Sekarang kita akan menatal atau beralih ke jangka masa 15 minit untuk melihat apakah kelantangan pada carta tersebut juga menaik. Gambar yang sesuai ditunjukkan di bawah.Seperti yang anda lihat bahawa jumlah kenaikan masih dominan pada carta 15 minit. Walau bagaimanapun, pasaran mungkin membuat penembusan atau penembusan penurunan di bawah garis sokongan garis aliran menaik yang diambil pada jangka masa yang lebih tinggi - carta 30 minit. Ini adalah beberapa pandangan penting yang ditunjukkan di sini kerana pedagang boleh menjadi mangsa perdagangan berisiko tinggi atau pendek yang tidak mempunyai jumlah penurunan dominan yang sesuai dengan motif mereka untuk menjadi pendek. Oleh itu, anda memerlukan pengesahan tambahan - jadi tidak sesuai untuk memasuki perdagangan ini.

Trading Volume Indicator Indicator For MT4 - Beli Entri


Seperti yang anda lihat, idea perdagangan adalah berdasarkan pada mengesahkan jika memang ada jumlah pembelian yang cukup dominan untuk menyokong idea kami untuk bertahan lama. Carta lima belas minit dan 30 minit sesuai dengan motif kami untuk melangkah panjang. Walau bagaimanapun, kita masih perlu beralih ke jangka masa yang lebih rendah - yang merupakan jangka masa 5 minit.Tangkapan skrin di atas, yang diambil dari carta 5 minit, mengesahkan bahawa memang terdapat tekanan beli yang dominan. Mungkin tidak sekuat jangka masa yang lebih tinggi. Ini disebabkan oleh kenyataan bahawa bear telah menyebabkan pasar tergelincir dari aliran menaik ke arah bawah yang boleh mengisyaratkan penurunan harga. Namun, seperti yang ditunjukkan sebelumnya bahwa penjualan masih akan berisiko. Jadi untuk pembelian kami - kami dengan sabar akan menunggu pasaran membetulkan dan kembali ke arah aliran menaik. Sekiranya kekuatan garis sokongan garis aliran menaik mengekalkan integriti sokongannya maka kita dapat membuka beli.

Ini adalah kes penggunaan langsung, saya sengaja tidak menyebutkan pasangan mata wang yang diperdagangkan. Sebabnya adalah kerana saya hanya mahu anda memahami konsep bagaimana anda boleh menggunakan penunjuk jumlah dagangan untuk keuntungan anda. Dalam contoh ini, kami melihat idea trend kenaikan harga - namun, peraturan yang sama tetapi berlawanan berlaku untuk entri jual.

Trading Volume Indicator Indicator For MT4 - Kesimpulan


Sebagai kesimpulan, anda telah melihat bagaimana anda boleh menggunakan penunjuk volum perdagangan dengan cara yang mengurangkan risiko salah urus perdagangan. Anda juga telah melihat betapa mudahnya salah membaca pasaran ketika melakukan urus niaga berisiko tinggi yang boleh berubah menjadi palsu kerana konsensus volume tidak semestinya setuju dengan arah prospek pelarian. Pada asasnya, sekarang anda harus mempunyai pemahaman yang kuat tentang apa yang boleh dilakukan oleh alat perdagangan ini untuk perdagangan anda dari segi membuat keputusan perdagangan yang baik.

Sebelum anda berniaga dengan kaedah ini, pastikan selalu bahawa jenis kelantangan, dari semua carta yang anda pilih untuk dianalisis, sesuai dengan satu sama lain. Apabila mereka semua menunjukkan sentimen yang sama, maka anda berpeluang bagus bahawa pasaran akan berfungsi sesuai dengan keinginan anda sekiranya anda berniaga mengikut arah yang ditunjukkan oleh penunjuk jumlah dagangan. Walaupun begitu, lakukan proses ini beberapa kali dan cuba jangka masa lain jika anda mahu - prosesnya tetap sama.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.