ASH Indicator For MT5Table Of Contents:

  1. ASH Indicator For MT5
  2. Razumijevanje ASH
  3. Pomoću indikatora
  4. Sažetak

ASH Indicator For MT5 oscilator je zamah koji bi se mogao smatrati hibridnim miksom različitih oscilatora poput RSI-ja i stohastike. Skraćenica, ASH, označava Histograms Absolute Strength Histogram, što je prilično samorazumljivo. Kao i svi pokazatelji zamaha, njegov je glavni posao prepoznati zamah cijene instrumenta kao sredstva za procjenu snage ili slabosti pojedinih trendova.

FREE ASH Indicator

Download the FREE ASH Indicator for MT5.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Momentum je jedan od ključnih aspekata koje je potrebno promatrati s bilo kojim instrumentom, a kao trgovci, razumijevanje toga je presudno. ASH je prilagođeni indikator s mnogim sličnostima spomenutih popularnih oscilatora.

Razumijevanje ASH

ASH Indicator For MT5 sastoji se od histograma, gotovo identičnih MACD-u, koji osciliraju oko nulte linije. U zadanim postavkama pokazatelja, ovi histogrami izrađeni su od dva jednostavna pomična prosjeka s razdobljima 9 i 2, koji se primjenjuju na cijenu zatvaranja. Međutim, bilo koji od ovih parametara može se prilagoditi. Trgovci imaju luksuz prilagoditi se na koji aspekt cijene žele da se primjenjuju pokretni prosjeci, vrstu pomičnog prosjeka koju žele, pa čak i da li žele RSI ili stohastički prikaz.

Najosnovniji način čitanja indikatora ASH jest da bi se čitanja veća od nulte crte tumačila kao bikovski zamah, a obrnuto, čitanja niža od nulte crte tumačila bi se kao medvjeđi zamah.

Slično tome, sve situacije u kojima se histogrami prelaze s pozitivnih na negativne vrijednosti mogu se također smatrati potencijalnim nastavkom trenda. Trgovci mogu naći niz korištenja s ovim pokazateljem, kao što je procjena trenutnog trenda na tržištu, potencijal za početak novog trenda i odstupanja. Posljednje dvije ove uporabe mogle bi biti posebno korisne u pogledu ASH-a.

Pomoću indikatora

Najveći problem sa svim pokazateljima i oscilatorima očito je njihova zaostala priroda i sklonost trgovca da se, nažalost, dosljedno dosjeti lažnim signalima. Međutim, samo bi skalperi bili osjetljiviji na ove nedostatke, iako bi oni koji imaju tendenciju da analiziraju vremenske okvire iznad H4 mogli „pronaći lonac zlata“ strateški iskorištavajući ovo zaostajanje u svoju korist. Općenito, ono što nadoknađuje zaostajanje sa svim pokazateljima jeste samo pomicanje nekoliko vremenskih okvira da biste ostali podalje od tržišne buke i korištenje nekoliko drugih vrlo dobrih razloga za zauzimanje pozicije.

ASH Indicator For MT5 definitivno može biti bolji u tim situacijama gdje se koristi za potvrđivanje novog i jačeg zamaha, a ne samo za procjenu kakvog je trenda. Ovo je lako jedan od najjednostavnijih, ali najučinkovitijih načina trgovanja ovim pokazateljem ako nije neki sljedbenik trendova i također nije toliko zaokupljen pokušajem eksperimentiranja s promjenom postavki.

Jedna očita metoda korištenja ovog pokazatelja je preokret trgovanja na ključnim razinama grafikona. Dobro je poznato mišljenje da kad tržište već duže vrijeme kreće u jednom smjeru u kojem stalno probija nove vrhunce i padove na svom putu, na kraju će doći vrijeme u kojem se odmara i konsolidacija odvija. , U tim se situacijama obično dogodi jedna od dvije stvari.

Čak i uz najduže razdoblje konsolidacije ili bočna kretanja, tržište bi ipak moglo s vremenom nastaviti svoj prethodni trend, mada to može proizići iz 'lukavog' lažiranja s druge strane. Ovdje se može pojaviti ASH Indicator For MT5 jer želi odgovoriti na samo jedno pitanje, što bi bilo ima li dovoljno zamaha da se uvjeri za istinski i potencijalni dugoročni preokret ili ne.

Na gornjoj snimci zaslona moglo se promatrati dubina histograma koja je dosegla vrhunac iznad nulte linije neposredno prije nego što se tržište približilo ključnoj razini na 106.850. Kako se približavalo ovom području, najprije su histogrami primjetno dosegli vrh.

Nadalje, dosegli su još dublje rezultate od prethodnog vrha, što su jasni prijedlozi da je tržište dobilo vrlo snažan zamah. Korištenjem jednostavnog razumijevanja podrške i otpora ili ponude i potražnje, ta bi se područja vrlo pažljivo promatrala uglavnom zbog znakova umirućeg zamaha, a potom bi se nakon nekog vremena obnovila, uvjerljivo zamahnula na drugu stranu. Usporedba duljine vrhova histograma ima puno smisla u odnosu na ono što bi se dogodilo na tržištu.

Crta s točkom, 121.475, jasno pokazuje da su histogrami, kako se tržište počelo okretati oko ovog ključnog područja, iznad onih prije nego što se tržište približilo ovom području. To bi bio vrlo dobar razlog da se dugo ide, jer bi se to smatralo značajnim događajem, a u ovom slučaju, trebalo bi samo pronaći najbolje mjesto za ulazak u povlačenje da 'vozimo val'.

S tim u vezi, još jedan očigledan način na koji bi se ovaj pokazatelj mogao upotrijebiti su trgovanja razlikama. Naravno, odstupanja koja nastaju na histogramima općenito su mnogo sporija i nisu vrlo dobro definirana na manjim vremenskim okvirima. Dakle, njih je malo i daleko su i javljaju se u mnogo višim vremenskim okvirima poput dnevnog i dnevnog lista, iako mogu pružiti vrlo jedinstvene scenarije trgovanja rezervirane za samog pacijenta.

Međutim, u cjelini su odstupanja samo jedna vrsta oscilatora. U prethodno navedenom slučaju preokreta definitivno bi se mogli uzeti u obzir različitosti u sličnim situacijama kao dodatak drugim faktorima potvrde. Razlike nisu ograničene samo na preokrete, već i kao signal za nastavak trenda.

Sažetak

ASH Indicator For MT5 sjajan je rođak nekih od popularnih oscilatora vani, pogotovo tamo gdje je nekada pružao uvjerenje za novi zamah u određenom području. Ostali alati koji bi ovo poboljšali zasigurno su stvari poput moćnih obrazaca cijena akcije, možda još jednog pokazatelja i bilo koje druge vrste analiza koje će upotrijebiti pokazatelj. Važno je znati da je mnogo prikladniji i pouzdan za više dugoročne trgovce koji koriste dnevne, tjedne i mjesečne vremenske okvire umjesto vremenskih okvira ispod ovog praga. Sretno trgovanje ASH-om :-)

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.