AutoTrendLines Indicator For MT5Table Of Contents:

  1. AutoTrendLines Indicator For MT5
  2. Kako trgovati trendovskim linijama?
  3. Postavke AutoTrendLines Indicator For MT5
  4. Kako nam AutoTrendLines Indicator For MT5 pomoći trgovati AutoTrendLines Indicator For MT5 ?

Tehnička analiza je ogroman dio u svakodnevnom usmjeravanju mnogih uspješnih trgovaca. Međutim, ako ste poput mene, prije ili kasnije, svakodnevno se iznova ponavljati počet će vas nervirati. Ovo je mjesto gdje AutoTrendLines Indicator For MT5 može ući i pomoći nam u ključnom dijelu tehničke analize, koji crta trendove. Indikator može automatski otkriti najvažnije linije trendova i nacrtati ih na našim ljestvicama. To nam može osigurati puno vremena, posebno ako zbrojite uštedjeno vrijeme nakon višednevnog trgovanja.

FREE AutoTrendLines Indicator

Download the FREE AutoTrendLines Indicator for MT5.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

U ovom kratkom članku pokušat ću objasniti ključne točke na koje morate obratiti pažnju dok trgujete trendovskim linijama. Nakon toga detaljnije ću objasniti prednosti koje AutoTrendLines Indicator For MT5 može pružiti AutoTrendLines Indicator For MT5 i kako ih možemo iskoristiti dok AutoTrendLines Indicator For MT5 temelju AutoTrendLines Indicator For MT5 . Uz to, brzo ću objasniti postavke pokazivača, koje omogućuju potpunu prilagodbu kako najbolje odgovaraju vašem stilu.

Kako trgovati trendovskim linijama?

Prije nego što možete trgovati na temelju trendova, prvo morate znati kako ih morate nacrtati da bi ih tržište moglo poštovati. Možete ovaj korak učiniti ručno ili jednostavno pustiti da pokazatelj poput AutoTrendLines Indicator For MT5 to učini za vas. Općenito, linije trendova crtaju se kao spoj dviju krajnjih točaka u cjenovnoj akciji. Iznad možete vidjeti primjer uzlazne linije u plavoj boji i silazne linije u narančastoj boji. Označio sam i dvije točke koje su povezane ovim dvjema linijama. Trendove jednostavno proširujemo u „budućnost“ i gledamo kako cijena na njih reagira.

U osnovi se mogu dogoditi samo dvije stvari nakon što se cijena približi takvoj trendovskoj liniji. Ili će se trenda zadržati i cijena će odskakati od nje i promijeniti smjer ili će se trendline pokvariti, a cijena nastavlja svoj pokret. U slučaju prekida, često ćemo vidjeti patter-break -back-nastavak. Objašnjenje možete vidjeti na gornjoj slici, ali u osnovi ono što se događa je sljedeće: prvo će cijena probiti trend-liniju (proboj), zatim će se dogoditi povlačenje prema trend-liniji (povlačenje) i na kraju će cijena odskočiti od trend-linije a zatim nastavi svoje kretanje u smjeru proboja (nastavak). Općenito, ulazak nakon ponovnog testiranja smatra se sigurnijim i dodatno vam može dati bolju ulaznu cijenu koja vam može povećati zaradu.

Kao što vidite, najvažniji dio svih ovih metoda trgovanja je crtanje trendovskih linija i njihovo stalno ažuriranje. To može biti ponekad neugodno pa je vrlo korisno koristiti pokazatelj za automatizaciju ovog postupka. AutoTrendLines Indicator For MT5 radi upravo to.

Postavke AutoTrendLines Indicator For MT5

Gore možete vidjeti postavke AutoTrendLines Indicator For MT5 . Pogledajmo sada bliže svaki od njih. Prva postavka naziva se "tip linije". Ovdje možete odabrati dvije mogućnosti. Prvi se naziva "dva ekstremuma", a drugi "ekstremum i delta". Ove dvije metode izračuna se iskreno ne razlikuju jedna od druge. Oboje koriste dvije krajnje točke kako bi pronašli i nacrtali trendove. Druga metoda međutim dodaje delta varijablu kako bi crtanje trendova bilo malo dinamičnije i bliže tržišnim uvjetima.

Pomoću druge postavke „Lijeva ekstremna strana“ možete odrediti broj pruga s lijeve strane koje biste trebali upotrijebiti za pronalaženje lijeve krajnje točke linije trenda. Što više ovdje uključite trake, više će dugotrajno biti nacrtane linije trendova, a samim tim i veća snaga. Ako pak koristite super visoku vrijednost, cijena će im se rijetko približiti, što će rezultirati vrlo malo trgovinskim mogućnostima za vas.

Sljedeće dvije postavke prilično su slične drugoj. Ovdje možete postaviti traku na kojoj može početi proračun pravog ekstremuma. Ako linija trende bude spojena na trenutnu svijeću ili odmah pored nje, nema previše smisla, pa želimo da ekstremum bude barem nekoliko šipki s lijeve strane.

Posljednje tri postavke koriste se samo za prilagodbu izgleda indikatora. Prvo možete promijeniti širinu automatski nacrtanih linija trendova, a drugo možete pojedinačno prebaciti boju svakog retka kako bi bila savršeno u skladu s drugim elementima grafikona.

Kako nam AutoTrendLines Indicator For MT5 pomoći trgovati AutoTrendLines Indicator For MT5 ?

Kao što sam gore napisao gore, pronalaženje ispravnih trend-linija najkritičniji je dio kada želite trgovati trendovskim linijama. Iako ovo nije teško napraviti, vrlo je suvišan zadatak koji će vam početi dosaditi nakon nekog vremena i tako može ometati zabavu trgovanja. Mnogi će ljudi također vjerojatno prestati crtati trendove nakon nekoliko tjedana ili mjeseca jer se previše nerviraju zbog toga. To može imati ozbiljan utjecaj na vaše rezultate, jer su trend-linije uvijek važan aspekt na tržištima, čak i ako se vaša trgovačka strategija ne gradi oko njih. Dakle, možete vidjeti kako jednostavna metoda automatizacije crteža u trendu može pozitivno utjecati na vaše trgovačko putovanje na više načina.

Možete postaviti i AutoTrendLines Indicator For MT5 na način da izgleda prirodno na vašim ljestvicama i ne ometa vas da uspješno izvršite svoje trgovačke strategije. Stalno imati indikator na svojim ljestvicama zapravo vam ne smeta i stoga to uvijek treba činiti kako biste imali koristi od njegovih pozitivnih utjecaja.

Trendline se ne mogu koristiti samo kao ulazna točka, što sam gore objasnio, već se mogu koristiti i na potencijalnim područjima u koja možete postaviti svoju dobit. Budući da su linije trendova dinamičnije nego na primjer razine podrške i otpora, uvijek možete izvući maksimum iz svojih trgovina. Dakle, svakako preuzmite ovaj indikator i sami pogledajte njegovu čaroliju.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.