Absolute Strength Averages Indicator For MT5Table Of Contents:

  1. Absolute Strength Averages Indicator For MT5
  2. Menggunakan Absolute Strength Averages Indicator For MT5
  3. Jual isyarat
  4. Isyarat membeli
  5. Beberapa pemikiran mengenai Absolute Strength Averages Indicator For MT5

Absolute Strength Averages Indicator For MT5 adalah serupa dengan Petunjuk Kekuatan Relatif yang lebih biasa digunakan, Stokastik Oscillator, dan Indikator Indeks Pergerakan Arah. Pengiraan yang digunakan oleh penunjuk ini sangat serupa untuk mencari kekuatan kedua pembeli dan penjual di pasaran. Ia ditunjukkan dalam tetingkap khusus, yang bermaksud bahawa ia bukan merupakan tindanan harga. Ia memberikan pengiraan dan mata, bukan peratusan ketika datang kepada kekuatan pembeli atau penjual.

FREE Absolute Strength Averages Indicator

Download the FREE Absolute Strength Averages Indicator for MT5.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Penunjuk ini boleh digunakan pada banyak bingkai masa dan kelihatan seperti keberkesanan pada carta lima minit kerana ia carta harian. Jelas sekali, bingkai masa yang lebih panjang menawarkan peluang perdagangan jangka panjang yang dapat mengumpul lebih banyak pip, tetapi kekerapan itu sendiri tidak akan berubah sama ada pasaran boleh diniagakan dengan menggunakan isyarat bahawa penunjuk ini menyala.

Menggunakan Absolute Strength Averages Indicator For MT5

Menggunakan Absolute Strength Averages Indicator For MT5 mengambil sedikit membiasakan diri, kerana ia mempunyai ciri-ciri untuk garisan yang berbeza dalam tetingkap khususnya. Terdapat dua garis tebal dan dua garis putus-putus, dengan dua daripadanya mewakili kuasa menaik, dan dua daripadanya mewakili kuasa menurun.

Melihat garis pada penunjuk, terdapat dua garis tebal yang mewakili kuasa sama ada pembeli atau penjual. Baris hijau menunjukkan kuasa pembeli manakala garis berwarna oren mewakili penjual. Garis putus-putus mewakili apabila pasaran mungkin mendapat sedikit lebih banyak dibeli atau terlebih jual. Tidak seperti banyak penunjuk lain, ia tidak berarah dalam erti kata bahawa anda boleh percaya.

Jual isyarat

Dalam tetingkap berdedikasi di mana Absolute Strength Averages Indicator For MT5 , sebagai garis melintasi yang lain dan mula naik lebih tinggi, menunjukkan bahawa peniaga yang diwakili oleh warna itu semakin kuat. Dalam erti kata lain, hanya kerana garis yang semakin tinggi tidak semestinya bermakna ia adalah peluang membeli. Sebagai contoh, dalam carta di bawah, anda dapat melihat bahawa dolar New Zealand mempunyai lebih banyak penjual yang mendapat kekuatan maka pembeli sebagai jalur oren melintasi garisan hijau apabila pasaran runtuh. Anda dapat melihat bahawa sebagai momentum kehilangan pasaran ke arah bawah, garisan oren yang sama mula melambatkan, dan bahkan menyeberangi garis putus-putus tepat di bawahnya, menunjukkan bahawa mungkin kami kehabisan momentum dan seperti yang anda dapat lihat itu sebenarnya bertukar menjadi kes itu. Sebagai isyarat keluar, sesetengah peniaga hanya menunggu barisan untuk menyeberangi lagi, kerana sebenarnya mereka berbuat demikian selepas sedikit penyatuan dengan tahap jeruk yang melintasi garis hijau lagi.

Isyarat membeli

Jelas sekali, ia juga membakar isyarat pembelian. Absolute Strength Averages Indicator For MT5 akan menunjukkan garis hijau memecah di atas garis oren dan menyebarkan lebih jauh dan lebih tinggi apabila kekuatan yang lebih banyak memasuki pasaran dari sisi menaik. Seperti yang anda lihat pada carta di bawah, Euro mula mendapat kekuatan berbanding yen Jepun selepas jatuh, dan sebagai penunjuk mula memecah ke arah terbalik dengan garis hijau, ia menunjukkan bahawa pembeli mula mengambil alih lagi. Pada ketika ini, terdapat beberapa cara perdagangan ini dapat diurus, memandangkan momentum mula menarik sedikit. Anda dapat melihat bahawa garis hijau tebal melintang di bawah garis putus-putus, dan kemudian memantul kembali di atasnya. Pada ketika ini, pasaran mula menarik balik sedikit, tetapi kemudian mengambil momentum lagi. Itu yang berlaku, ia datang kepada apa yang pedagang merasa selesa dengan melakukan, seperti yang dapat anda lihat, pasaran jauh lebih tinggi sebelum garis hijau benar-benar menyeberangi garis oranye, yang bermaksud bahawa separuh daripada perdagangan masih belum bermain . Itulah salah satu perkara tentang menggunakan penunjuk ini, sangat fleksibel tentang bagaimana anda membaca dan menggunakan maklumat ini.

Beberapa pemikiran mengenai Absolute Strength Averages Indicator For MT5

Walaupun penunjuk ini agak mudah dibaca kerana sama ada atau tidak pasaran semakin menaik atau menurun, penangkapan akan berlaku dengan nuansa yang anda gunakan untuk menyaring perdagangan, dan mungkin lebih penting lagi, mengurusnya. Ini adalah penunjuk yang hebat untuk digunakan dalam kesesuaian dengan trend keseluruhan jangka panjang, tetapi ia juga merupakan cara yang baik untuk melihat pasaran dari sudut pandangan harian, memberi peluang kepada anda untuk keluar sebelum tren mula jatuh, atau mungkin lebih menarik lagi, menambah kedudukan yang sudah ada.

Sebagai contoh, salah satu kekuatan terbesar Absolute Strength Averages Indicator For MT5 adalah bahawa ia dapat menunjukkan pengunduran jangka pendek dan kemudian kelanjutan kekuatan, atau tentunya sebaliknya. Apabila digunakan pada jangka masa jangka pendek, sebagai momentum berterusan untuk memihak kepada trend jangka panjang, ia boleh mencadangkan bahawa ia adalah masa untuk menambah kedudukan teras itu, memaksimumkan saiz kedudukan anda dan oleh itu keuntungan anda. Satu senario boleh berlangsung lama dalam pasangan mata wang, berdasarkan carta harian. Selepas itu, penunjuk ini boleh dilihat dari sudut pandangan harian untuk pullback yang kemudian menyeberang ke arah atas untuk tekanan kenaikan harga untuk memperkuat, yang bermaksud bahawa anda boleh menambah perdagangan jangka panjang anda. Dengan menambahkan pada penurunan yang menunjukkan momentum kenaikkan harga, anda bergerak dengan pasaran keseluruhan, dan masa penyertaan anda juga maju. Ini membolehkan pedagang untuk "piramid" maju. Di luar itu, jika penunjuk tidak mengesahkan kelanjutan momentum, maka mungkin ia membuat anda tidak menambah pada tahap yang kurang daripada tahap optimum.

Apabila melihat melalui prisma bingkai masa yang berbeza, anda dapat melihat bahawa Absolute Strength Averages Indicator For MT5 boleh digunakan dalam banyak cara yang berbeza. Tidak seperti banyak penunjuk lain, ia memberi anda keupayaan untuk bermain dengan momentum, dan oleh itu dalam dirinya sendiri boleh menjadi sedikit sistem perdagangan. Berkahwin dengan trend jangka panjang dan mungkin analisis candlestick, Absolute Strength Averages Indicator For MT5 boleh menjadi alat yang hebat dalam kotak alat dagangan anda.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.