ASH Indicator For MT5Table Of Contents:

  1. ASH Indicator For MT5
  2. Memahami ASH
  3. Menggunakan penunjuk
  4. Ringkasan

ASH Indicator For MT5 adalah pengayun momentum yang boleh dianggap sebagai gabungan hibrid dari pelbagai pengayun seperti RSI dan stokastik. Singkatan, ASH, bermaksud Kekuatan Histogram Mutlak, yang cukup jelas. Seperti semua petunjuk momentum, tugas utamanya adalah untuk membezakan momentum harga instrumen sebagai satu cara untuk menilai kekuatan atau kelemahan trend tertentu.

FREE ASH Indicator

Download the FREE ASH Indicator for MT5.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Momentum adalah satu aspek utama untuk diperhatikan dengan mana-mana instrumen, dan sebagai peniaga, pemahaman tentang ini adalah penting. ASH adalah penunjuk adat dengan banyak persamaan pengayun yang popular yang telah disebutkan.

Memahami ASH

ASH Indicator For MT5 terdiri daripada histogram, hampir sama dengan MACD, yang berayun di sekitar garis sifar. Dalam tetapan lalai penunjuk, histogram ini dibuat dari dua purata bergerak mudah dengan tempoh 9 dan 2, yang digunakan pada harga penutupan. Walau bagaimanapun, mana-mana parameter ini boleh diselaraskan. Peniaga mempunyai kemewahan menyesuaikan dengan aspek harga yang mereka mahu rata-rata bergerak untuk digunakan, jenis purata bergerak yang mereka mahu dan sama ada mereka mahu pandangan RSI atau stochastic.

Cara paling asas untuk membaca penunjuk ASH adalah bahawa pembacaan yang lebih tinggi daripada garis sifar akan ditafsirkan sebagai momentum kenaikkan harga, dan dengan terbalik, pembacaan menurunkan garis sifar akan ditafsirkan sebagai momentum penurunan.

Begitu juga, sebarang keadaan di mana histogram bergerak dari nilai positif ke negatif juga boleh dilihat sebagai kemungkinan trend berterusan. Peniaga boleh mencari beberapa kegunaan dengan penunjuk ini seperti menilai trend semasa pasaran, potensi untuk memulakan trend baru dan perbezaan. Kedua-dua kegunaan ini boleh memberi manfaat kepada ASH.

Menggunakan penunjuk

Masalah terbesar dengan semua penunjuk dan pengayun adalah jelas sifat keterlaluan mereka dan kegilaan bagi seorang peniaga untuk malangnya diselubungi secara konsisten melalui isyarat palsu. Walau bagaimanapun, hanya skalpers yang lebih mudah terdedah kepada kelemahan ini, walaupun mereka yang menganalisis bingkai masa di atas H4 boleh 'mencari panci emas' dengan memanfaatkan strategi ini dengan kelebihan mereka. Secara umum, apa yang membuat lag ini dengan semua petunjuk hanya bergerak beberapa bingkai sehingga menjauhkan diri dari bunyi pasaran dan menggunakan beberapa sebab yang sangat baik untuk mengambil kedudukan.

ASH Indicator For MT5 pasti dapat melakukan yang lebih baik dalam situasi ini di mana ia digunakan untuk mengesahkan momentum baru dan lebih kuat daripada hanya menilai apa yang menjadi trend. Ini dengan mudah merupakan salah satu cara yang paling mudah tetapi paling berkesan untuk berdagang dengan penunjuk ini jika seseorang itu bukan seorang pengikut trend keluar dan keluar dan juga tidak begitu mengambil berat tentang cuba bereksperimen dengan menukar tetapan.

Satu kaedah yang jelas untuk menggunakan penunjuk ini adalah pembalikan perdagangan pada tahap utama pada carta. Ia adalah satu pendapat yang terkenal bahawa apabila pasaran telah berlalunya untuk tempoh masa yang panjang dalam satu arah di mana ia sentiasa memecah tahap tertinggi dan rendah dalam laluannya, akhirnya akan datang masa di mana ia terletak dan penyatuan berlaku . Dalam situasi ini, biasanya, satu daripada dua perkara mungkin berlaku.

Walaupun dengan tempoh konsolidasi atau pergerakan yang paling lama, pasaran masih boleh menyambung semula arah sebelumnya, walaupun ini mungkin berasal dari 'licik' palsu-keluar ke pihak yang lain. Ini adalah di mana ASH Indicator For MT5 boleh dimainkan kerana ia bertujuan untuk menjawab hanya satu soalan, yang akan menjadi momentum yang cukup untuk memberi keyakinan terhadap pembalikan jangka panjang yang tulen dan berpotensi.

Dalam tangkapan skrin di atas, seseorang dapat melihat kedalaman histogram yang memuncak di atas garis sifar sebelum pasaran mendekati tahap utama pada 106.850. Kerana ia menghampiri kawasan ini, pertama, histogram ternyata memuncak di bawah.

Tambahan pula, mereka memuncak bahkan lebih rendah di bawah puncak sebelumnya, yang merupakan cadangan yang jelas pasaran mempunyai momentum yang sangat kuat terhadap kelemahan. Melalui penggunaan pemahaman sederhana tentang sokongan dan rintangan atau penawaran dan permintaan, bidang-bidang ini akan diperhatikan dengan sangat berhati-hati terutama untuk tanda-tanda momen yang mati dan kemudian diperbaharui, momentum meyakinkan ke pihak lain selepas beberapa waktu. Perbandingan panjang puncak histogram membuat banyak akal berhubung dengan apa yang akan berlaku di pasaran.

Baris dengan titik, 121.475, dengan jelas menunjukkan bahawa histogram, ketika pasaran mula beralih ke kawasan utama ini, berada di atas mereka sebelum pasar mendekati kawasan ini. Ini akan menjadi alasan yang sangat baik untuk pergi kerana ini akan dianggap sebagai peristiwa penting, dan dalam kes ini, seseorang hanya perlu mencari tempat terbaik untuk masuk dalam mundur untuk 'menunggang gelombang'.

Dihubungkan dengan ini, satu lagi cara yang jelas penunjuk ini boleh digunakan ialah perbezaan perdagangan. Secara semulajadi, perbezaan yang membentuk histogram pada umumnya banyak perlahan untuk membentuk dan tidak ditakrifkan dengan lebih baik pada bingkai masa yang lebih kecil. Oleh itu, mereka adalah sedikit dan jauh di antara dan berlaku dalam bingkai masa yang lebih tinggi seperti hari-hari akhbar dan minggu, walaupun dapat menyediakan senario perdagangan yang sangat unik untuk pesakit yang sangat.

Secara keseluruhannya, perbezaan adalah hanya rantai pengayun. Dalam kes pembalikan yang diketengahkan sebelum ini, perbezaan dapat dipertimbangkan dalam situasi yang sama di samping faktor pengesahan yang lain. Divergensi tidak hanya terhad kepada pembalikan, tetapi juga sebagai isyarat kesinambungan trend.

Ringkasan

ASH Indicator For MT5 adalah sepupu hebat dari beberapa pengayun yang popular di luar sana terutama sekali di mana ia digunakan untuk memberi keyakinan terhadap momentum yang diperbaharui di kawasan tertentu. Alat lain yang akan meningkatkan ini pastinya akan menjadi perkara seperti corak tindakan harga yang kuat, mungkin penunjuk lain dan jenis analisis lain yang akan memuji penunjuk itu. Adalah penting untuk mengetahui ia lebih sesuai dan boleh dipercayai untuk peniaga jangka panjang yang menggunakan bingkai masa harian, mingguan dan bulanan berbanding bingkai masa di bawah ambang ini. Perdagangan ASH gembira :-)

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.