ASH Indicator For MT5Table Of Contents:

  1. ASH Indicator For MT5
  2. Razumevanje ASH
  3. Uporaba indikatorja
  4. Povzetek

ASH Indicator For MT5 je zagon oscilator, ki bi ga lahko obravnavali kot hibridno mešanico različnih oscilatorjev, kot sta RSI in stohastika. Kratica ASH pomeni Histograms Absolute Strength Histograms, kar je precej samoumevno. Kot vsi kazalniki zaleta je tudi njegova glavna naloga prepoznati zagon cene instrumenta kot sredstvo za oceno moči ali šibkosti določenih gibanj.

FREE ASH Indicator

Download the FREE ASH Indicator for MT5.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Momentum je eden ključnih vidikov, ki jih je treba opazovati pri katerem koli instrumentu, in kot trgovci je razumevanje tega ključnega pomena. ASH je indikator po meri z veliko podobnosti omenjenih priljubljenih oscilatorjev.

Razumevanje ASH

ASH Indicator For MT5 je sestavljen iz histogramov, skoraj enakih kot MACD, ki nihajo okoli ničelne črte. V privzetih nastavitvah kazalnika so ti histogrami sestavljeni iz dveh enostavnih drsnih povprečij z obdobjema 9 in 2, ki se uporabljata za zaključno ceno. Vendar je mogoče prilagoditi kateri koli od teh parametrov. Trgovci imajo razkošje prilagajati se, na kateri aspekt cene želijo uporabiti drsna povprečja, vrsto drsnega povprečja in celo, ali si želijo RSI ali stohastični pogled.

Najosnovnejši način branja indikatorja ASH je, da bi odčitke, višje od ničelne črte, razlagali kot bikovski zagon, obratno pa bi bilo odčitke nižje od ničelne črte interpretirano kot medvedji zagon.

Podobno bi bilo mogoče vsako situacijo, ko se histogrami premaknejo od pozitivne do negativne vrednosti, obravnavati tudi kot potencialno nadaljevanje trendov. Trgovci lahko s tem kazalcem najdejo številne uporabe, kot je ocenjevanje trenutnega trenda na trgu, možnosti za začetek novega trenda in razhajanj. Slednja od teh uporab bi lahko bila še posebej koristna v zvezi z ASH.

Uporaba indikatorja

Največja težava vseh indikatorjev in oscilatorjev je očitno zaostajanje le-teh in nagnjenost trgovca, da se na žalost dosledno šiba z lažnimi signali. Vendar bi bili za te pomanjkljivosti bolj dovzetni samo skalperji, čeprav bi tisti, ki analizirajo časovne okvire nad H4, lahko "našli lonček zlata" s strateškim izkoriščanjem tega zaostanka v svojo korist. Na splošno velja, da zaostajanje pri vseh kazalnikih pomeni le nekaj časovnih okvirov, da se izognete tržnemu hrupu in uporabite nekaj drugih zelo dobrih razlogov za zavzemanje položaja.

ASH Indicator For MT5 lahko zagotovo deluje bolje v teh situacijah, kjer se uporablja za potrditev novega in močnejšega zagona, ne pa zgolj za oceno, kakšen je trend. To je enostavno eden najpreprostejših, a najučinkovitejših načinov trgovanja s tem kazalnikom, če ni zasledovalec trendov in se ne ukvarja toliko s poskusom eksperimentiranja s spreminjanjem nastavitev.

Eden očitnih načinov za uporabo tega kazalnika je preusmeritev trgovanja na ključnih ravneh na grafikonu. Dobro je znano mnenje, da ko se trg že dlje časa giblje v eni smeri, kjer na svoji poti nenehno lomi nove vrhunce in padce, bo sčasoma prišel čas, v katerem počiva in se utrjuje. . Ponavadi se v teh situacijah zgodi ena od dveh stvari.

Tudi z najdaljšim obdobjem konsolidacije ali stranskimi premiki se trg lahko sčasoma nadaljuje s svojim predhodnim trendom, čeprav lahko to izhaja iz "skrivnostnega" ponaredka na drugo stran. Tu se lahko prikaže ASH Indicator For MT5 saj želi odgovoriti na samo eno vprašanje, kar bi bilo dovolj, da bi prepričanje resničnega in potencialnega dolgoročnega preobrata prepričali ali ne.

Na zgornjem posnetku zaslona je bilo mogoče opaziti globino histogramov, ki je dosegla vrv nad ničelno črto, tik preden se je trg približal ključni ravni pri 106.850. Ko se je približeval temu območju, je spodaj histogrami opazno dosegel vrh.

Poleg tega so dosegli še globlji od prejšnjega vrha, kar je bilo jasno mnenje, da je trg imel zelo močan zagon. Z uporabo preprostega razumevanja podpore in odpora ali ponudbe in povpraševanja bi bila ta območja zelo skrbno opazovana predvsem zaradi znakov umirajočega zagona in nato čez nekaj časa obnovljena, prepričljiva zagon na drugo stran. Primerjava dolžine vrhov histograma ima veliko smisla glede na to, kaj bi se zgodilo na trgu.

Črta s točko 121.475 jasno kaže, da so bili histogrami, ko se je trg začel vrteti okoli tega ključnega področja, nad tistimi, preden se je trg približal temu območju. To bi bil zelo dober razlog, da gremo dolgo, ker bi to veljalo za pomemben dogodek, v tem primeru pa bi bilo treba le najti najboljše mesto, v katerega bi lahko vstopili, če bi želeli 'voziti val'.

V zvezi s tem je še en očiten način uporabe tega kazalca trgovanje v razhajanjih. Seveda so razlike, ki se tvorijo na histogramih, na splošno veliko počasnejše in na manjših časovnih okvirih niso zelo natančno opredeljene. Zato jih je malo in so daleč med njimi in se pojavljajo v veliko višjih časovnih okvirih, kot so dnevniki in tedniki, čeprav lahko zagotovijo zelo edinstvene scenarije trgovanja, rezerviranih za zelo bolnika.

Na splošno so razlike le oscilatorji. V predhodno poudarjenem primeru preobrata bi bilo poleg drugih potrditvenih dejavnikov zagotovo mogoče upoštevati razlike v podobnih situacijah. Razlike niso omejene samo na preobrate, ampak tudi kot signal za nadaljevanje trendov.

Povzetek

ASH Indicator For MT5 je odličen bratranec nekaterih priljubljenih oscilatorjev tam, še posebej tam, kjer je bil prepričan, da se je nov zagon na določenem območju. Druga orodja, ki bi to izboljšala, bi bile zagotovo stvari, kot so močni cenovni vzorci, morda še en kazalnik in kakršna koli drugačna analiza, ki bo kazalnik. Ključno je vedeti, da je veliko bolj primeren in zanesljiv za dolgoročnejše trgovce, ki uporabljajo dnevni, tedenski in mesečni časovni okvir namesto časovnih okvirov pod tem pragom. Srečno trgovanje z ASH :-)

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.