Adaptive Smoother Indicator For MT5

Adaptive Smoother Indicator For MT5

Table Of Contents:

  1. Adaptive Smoother Indicator For MT5
  2. Berniaga idea dengan Adaptive Smoother Indicator For MT5
  3. Adaptive Smoother Indicator For MT5 - Beli Entri
  4. Adaptive Smoother Indicator For MT5 - Jual Entri
  5. Adaptive Smoother Indicator For MT5 - Kesimpulan

Adaptive Smoother Indicator For MT5 adalah satu bentuk penunjuk rata-rata. Seperti namanya penyesuaian, ia menyesuaikan nilai mengikut tindakan harga. Warna juga digunakan untuk menunjukkan arah trend.

FREE Adaptive Smoother Indicator

Download the FREE Adaptive Smoother Indicator for MT5.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur


Adaptive Smoother Indicator For MT5 dibangunkan untuk menyelesaikan masalah utama dan ketinggalan purata bergerak. Apabila anda mula bergantung pada EMA, harga terkini terlalu ditekankan. Sebaliknya, SMA cenderung lebih perlahan ketika menghasilkan isyarat utama.

Tetapi untuk penunjuk yang lebih lancar adaptif, nilai pecahan diambil kira sehingga rata-rata bergerak dapat berfungsi dengan tepat. Dengan memasukkan formula pecahan dalam pengiraan asas juga menyelesaikan masalah pengecatan semula.

Sebilangan daripada anda mungkin mengenalinya sebagai penunjuk halus Jurik tetapi yang terbaik untuk diketahui dengan nama asalnya. Bahagian terbaik alat ini ialah ciri hidup dan mati. Sekiranya nilai ditetapkan 1, sifat adaptif penunjuk akan dimatikan sepenuhnya kerana tidak ada data pecahan yang akan dikira.

Petunjuk khas ini adalah penapis yang sangat baik dan dapat menjadi elemen asas untuk mengembangkan beberapa strategi perdagangan yang paling maju.


Berniaga idea dengan Adaptive Smoother Indicator For MT5


Mendapatkan idea dinamik dari purata bergerak adaptif ini sangat mudah. Ia berubah warnanya dengan cerun. Dengan cerun secara beransur-ansur memperoleh nilai positif, perlahan-lahan berubah menjadi hijau. Apabila cerunnya negatif, ia menjadi oren gelap.

Cerun positif digunakan semasa arah aliran naik dan cerun negatif digunakan semasa arah aliran menurun. Tetapi kemerosotan penunjuk tidak boleh membuat anda teruja dengan pengaturan perdagangan. Ini akan memberi anda idea asas di mana anda dapat mencari kemungkinan persediaan.

Petunjuk berfungsi dengan baik apabila dilengkapi dengan faktor perdagangan penting yang lain. Itulah sebabnya kami mempunyai beberapa langkah dalam strategi perdagangan yang seimbang. Data penunjuk diambil sebagai proses pemeriksaan terakhir. Anda bahkan boleh menyebutnya sebagai penapis atau pemula perdagangan.

Lebih baik memanggil penyesuaian yang lebih halus untuk dipanggil sebagai pemula perdagangan kerana kita akan menyiapkan persediaan berdasarkan warnanya.


Adaptive Smoother Indicator For MT5 - Beli Entri
Untuk membeli aset, kami akan menggambarkan penggunaan penyesuaian yang lebih lancar di pasaran aliran menaik yang kuat. Oleh kerana trendnya meningkat, warna pelembut penyesuaian akan menjadi hijau.

Tidak akan ada jejak atau warna oren gelap ketika trennya sangat kuat. Pembetulan harga mestilah minimum dan tidak boleh mengubah cerun menjadi negatif. Kemerosotan negatif dalam penunjuk dapat dikenal pasti dengan proses sederhana warna purata bergerak.

Selepas tiga puncak berturut-turut, pelembut penyesuaian akan mula berfungsi sebagai sokongan kuat. Anda boleh menetapkan entri beli yang belum selesai pada sokongan dinamik dengan pemberhentian 25 pip. Tetapi faktor lain harus dipertimbangkan untuk meningkatkan ketepatan.

Walau bagaimanapun, beberapa pelabur berpengalaman memanfaatkan pasaran tren yang kuat dan menaikkan trend dengan petunjuk yang satu ini. Ini memberikan contoh sempurna bagaimana satu indikator dapat membuat strategi lengkap tanpa membawa halangan.

Tetapi ingat, peraturan pengurusan wang harus dilaksanakan dengan ketat semasa anda bergantung sepenuhnya pada alat ini.


Adaptive Smoother Indicator For MT5 - Jual Entri
Orang mempunyai kesalahpahaman bahawa mereka tidak dapat membuka perdagangan ketika pasaran berubah arah. Tetapi pergerakan adaptif dapat menjadi alat yang sangat baik untuk mencari kemungkinan penyiapan setelah trend penurunan baru terbentuk. Di sebelah kanan carta, warna pelembut penyesuaian harus berwarna hijau ketika trend meningkat.

Setelah memperoleh rekod tinggi atau menguji rintangan, cerun akan mula berubah. Harganya akan turun dengan mendadak dan anda akan perhatikan warna penyesuaian akan menjadi oren gelap hampir sepanjang masa. Ini memberi anda isyarat bahawa anda boleh membuka pendek apabila tahap sokongan rosak.

Mengambil perdagangan baru sejurus penembusan sokongan boleh menjadi cabaran kerana kejatuhan disertai dengan lilin penurunan harga yang kuat. Di sini anda boleh mengambil sifat sinusoidal dari purata bergerak adaptif. Sekiranya warna oren gelap sedikit berubah, anda boleh menjangkakan kenaikan harga.

Harganya akan meningkat ke tahap rintangan dan memberi anda banyak peluang untuk membuka jalan pintas. Apabila pintasan diambil, gunakan pelekat yang lebih halus sebagai penapis. Warnanya harus berwarna jingga gelap atau tidak, anda tidak akan mendapat faedah dengan mengambil pendek.


Adaptive Smoother Indicator For MT5 - Kesimpulan


Sekarang kita mempunyai semua idea bagaimana cara kerja penyesuaian yang lebih lancar ini. Mengetahui fungsi mana-mana penunjuk dengan setiap cara yang mungkin adalah langkah pertama untuk mengembangkan strategi. Strategi dibina berdasarkan gabungan pembacaan data dan petunjuk yang dinilai secara manual.

Kecuali anda tahu bagaimana penapis berfungsi, anda tidak akan menyegerakkan beberapa penunjuk ke dalam satu sistem. Walaupun penggunaan pelembut adaptif sangat berkaitan dengan cerun, anda mesti mempertimbangkan faktor penting yang lain. Analisis bar tindakan harga, corak carta, sokongan, dan rintangan. Belajar melukis garis arah aliran yang sah kerana ia akan sesuai dengan tahap SR dinamik penyesuaian yang lebih lancar.

Mungkin ada masalah untuk pemula tetapi mereka dapat menyelesaikan masalah dengan menggunakan platform demo. Sangat sedikit orang yang mengetahui bahawa akaun demo diberikan supaya anda dapat menguji pelbagai jenis alat dan petunjuk. Gunakan platform demo dengan cara yang pelbagai dan cuba buat langkah strategik agar anda tidak ketinggalan ketika keadaan menjadi sedikit bergelombang.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.