Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5

Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5

Table Of Contents:

  1. Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5
  2. Berniaga idea dengan Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5
  3. Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5 - Beli Entri
  4. Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5 - Jual Entri
  5. Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5 - Kesimpulan

Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5 menunjukkan kekuatan trend dan arah trend. Ia juga merupakan alat untuk mengukur volatiliti. Anda akan mengesan keadaan overbought dan oversold. Anda akan dapat melihat perbezaan di akhir trend. Penunjuk ini sangat boleh dikonfigurasikan. Anda boleh menukar Tempoh Up, Tempoh Gagal, Tempoh dan jika penunjuk perlu muncul dan turun.

FREE Asymmetric Trend Pressure Indicator

Download the FREE Asymmetric Trend Pressure Indicator for MT5.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur


Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5 adalah petunjuk yang mempelbagaikan penggunaan perubahan harga terkini. Indikator dirancang sedemikian rupa sehingga pergerakan harga terkecil untuk instrumen tertentu ditekankan dalam menganalisis trend.

Sebilangan besar alat mengenal pasti trend tradisional bergantung pada algoritma yang kompleks dan turun naik harga jangka pendek sering diabaikan. Ini sering menimbulkan masalah ketinggalan dalam penunjuk. Tetapi dengan bantuan alat Tekanan Asimetri, seorang peniaga dapat dengan mudah mencari arah arah aliran yang sempurna. Tidak kira kerangka waktu yang anda pilih, anda akan dapat menentukan arah aliran untuk jangka masa tersebut menggunakan garis isyarat berwarna biru.

Garis isyarat warna biru berayun dengan garis rujukan 0 dan garis ini mempunyai kepentingan besar dalam proses pelaksanaan perdagangan. Tetapi kita akan membincangkan fungsi utama garis rujukan ini di bahagian jual beli. Sebelum itu, kita perlu mengetahui peranan kaedah perdagangan yang seimbang. Mereka yang ingin mengintegrasikan penunjuk Tekanan Asimetri Trend yang dinamik ini ke dalam modul perdagangan mereka yang ada mesti yakin bahawa sistem mereka mampu menangani sebarang keadaan pasaran.


Berniaga idea dengan Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5


Perkara mungkin kelihatan mudah semasa anda memulakan perdagangan anda untuk pertama kalinya. Seperti yang anda ketahui lebih lanjut mengenai istilah penting dalam Forex, anda akan menyedari bahawa profesion perdagangan cukup halus. Kesalahan kecil boleh menyebabkan kerugian besar dan anda tidak akan dapat mengatasi tekanan tersebut. Untuk menghilangkan ancaman kejayaan terhadap karier anda, anda perlu memilih kaedah perdagangan yang mempunyai kadar kemenangan yang lumayan.

Sekiranya sistem gagal memenangkan 60% perdagangan, tidak ada gunanya menggunakan Tekanan Asimetri. Penunjuk ini lebih menyerupai penggilap isyarat. Ini bermakna anda akan dapat mengasingkan isyarat buruk dari yang baik dengan menggunakan Asymmetric Trend Pressure sebagai penapis aktif. Untuk tapisan perdagangan, kami akan menggunakan konsep perdagangan trend yang ringkas. Walau bagaimanapun, sebilangan peniaga yang maju sering menggunakan pembetulan yang lebih mendalam dalam harga untuk mendapatkan wang.

Tetapi sekiranya kaedah perdagangan pembalikan digunakan, anda perlu menurunkan risiko menjadi 1% dalam setiap perdagangan. Mari kita pelajari fungsi teras penunjuk Tekanan Asimetrik supaya kita dapat dengan mudah menjalankan perdagangan berkualiti yang menyokong trend tersebut.


Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5 - Beli Entri
Untuk membeli aset, peniaga harus mencari zon beli. Untuk itu, pengetahuan yang tepat mengenai tahap sokongan utama adalah suatu keharusan. Kegagalan untuk mengenal pasti tahap sokongan utama akan memberikan kerugian besar kepada peniaga. Atas sebab ini, para pelabur diminta untuk menggunakan kaedah perdagangan yang memfokuskan pada perubahan utama pasaran.

Apabila perubahan kunci dari jangka masa yang lebih tinggi digunakan, isyarat beli yang berpotensi menjadi lebih sah. Apabila anda mendapat isyarat hijau untuk membuka pesanan panjang dengan menggunakan kaedah perdagangan yang ada, anda seharusnya melihat bacaan untuk Penunjuk Tekanan Asimetrik. Garis isyarat biru mesti bergerak lebih tinggi menunjukkan momentum arah aliran.

Pergerakan menaik di garis isyarat biru memberitahu kami bahawa harga sudah siap untuk bergerak ke tahap tinggi baru dan menguji rintangan utama. Oleh itu, membeli aset dengan risiko minimum setelah mendapat pengesahan dari strategi perdagangan anda dan Penunjuk Tekanan Asimetrik Trend dianggap sebagai keputusan yang sangat rasional. Tetapi cuba jangan berdagang di jam siaran berita kerana pasaran boleh bertindak tidak rasional.


Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5 - Jual Entri

Melangkah ke persediaan perdagangan pendek, kita harus tahu apa rintangannya. Tahap rintangan yang sah akan mengehadkan kenaikan bullish. Perhatikan penolakan penurunan harga yang kuat atau cari corak candlestick penurunan pada tahap rintangan utama. Tahap rintangan harus ditarik dalam jangka masa yang lebih tinggi dan ini adalah petunjuk yang jelas bahawa harga sudah siap turun.

Setelah isyarat jual disahkan, lihatlah Tekanan Asimetrik. Tekanan pada garis isyarat biru harus menurun. Secara sederhana, garis biru dalam Tekanan Asimetri akan jatuh dengan mendadak. Sekiranya, perdagangan diambil pada penembusan tahap sokongan, anda harus menemui garis isyarat biru di bawah garis rujukan sifar.

Tetapi garis rujukan ini dipertimbangkan ketika anda berurusan dengan carta minit 1 atau minit 5. Dalam jangka masa yang lebih tinggi, mengambil pengesahan hanya dari cerun adalah baik. Biasakan menggunakan alat ini dalam persekitaran demo dan anda tidak akan menghadapi masalah menggunakan penunjuk ini.


Asymmetric Trend Pressure Indicator For MT5 - Kesimpulan


Peniaga profesional suka menggunakan penunjuk Asimetrik Trend Tekanan kerana sifatnya yang reaktif. Para peniaga mendapat data masa nyata yang menunjukkan arah utama arah aliran. Jadi, mereka yang ingin memanfaatkan pergerakan harga sesingkat mungkin harus mencuba petunjuk ini. Tetapi ingat, anda tidak boleh menang setiap kali dengan mengambil data dari alat ini.

Kaji pergerakan harga bersejarah dan anda akan melihat beberapa lonjakan utama pada sokongan dan rintangan. Lonjakannya cukup besar untuk menghapuskan perdagangan dan anda tidak akan mendapat keuntungan walaupun pasaran naik di jalan yang anda jangkakan. Untuk mengelakkan lonjakan besar, anda harus mengelakkan peristiwa berita besar. Kaji kesan berita pada instrumen yang berbeza dan tidak lama lagi anda akan merasa yakin untuk membawa variasi pada ukuran lot anda. Jangan sekali-kali menukar saiz lot hanya kerana anda akan memperdagangkan berita.

Ikuti rancangan pengurusan risiko yang tepat sehingga anda boleh menang sepanjang masa. Kedua, anda harus bersiap sedia untuk menerima beberapa perdagangan yang kalah secara berkala. Menjadikan diri anda selesa dengan kerugian kecil memberi anda jalan utama menuju kejayaan. Uruskan emosi anda dan kawal ketamakan anda sehingga anda tidak pernah menganggap Asimetrik Trend Tekanan sebagai Holy Grail. Ambil bacaan dari penunjuk ini seperti penunjuk lain. Beri keutamaan kepada perincian pasaran yang telah anda ekstrak dengan bantuan kaedah perdagangan anda yang ada.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.