Averages rainbow Indicator For MT5

Averages rainbow Indicator For MT5

Table Of Contents:

  1. Averages rainbow Indicator For MT5
  2. Idea perdagangan dengan Averages rainbow Indicator For MT5
  3. Averages rainbow Indicator For MT5 - Beli Entri
  4. Averages rainbow Indicator For MT5 - Jual Entri
  5. Averages rainbow Indicator For MT5 - Kesimpulan

Averages rainbow Indicator For MT5 boleh meramalkan sehingga 256 purata dengan dua warna yang berbeza ke dalam carta. Rata-rata ini boleh digunakan untuk perdagangan kesinambungan aliran serta perdagangan pembalikan jika anda tahu bagaimana untuk mengesan perbezaan. Penunjuk boleh menarik nilai berdasarkan kaedah perhitungan SMA, EMA, Smoothed MA dan LWMA.

FREE Averages rainbow Indicator

Download the FREE Averages rainbow Indicator for MT5.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur


Averages rainbow Indicator For MT5 sering dianggap sebagai penapis yang kompleks. Tetapi mereka yang mengetahui fungsi penunjuk pelangi dapat membaca dengan cara yang sangat mudah.

Fungsi teras penunjuk pelangi serupa dengan penggunaan purata bergerak. Orang yang mahir menggunakan purata bergerak dengan mudah dapat memperoleh isyarat berkualiti dengan bantuan penunjuk pelangi Average. Fungsi teras berdasarkan pada 256 purata bergerak. Warna purata bergerak berubah dengan pergeseran momentum pasaran.

Apabila momentum meningkat, warna jalur berwarna biru. Dan dalam aliran menurun, warna jalur menjadi coklat. Purata bergerak yang digunakan dalam penunjuk ini berfungsi pada 4 jenis variasi. Rata-rata bergerak berwajaran sederhana, eksponensial, halus, dan linier digunakan dalam proses pelaksanaan perdagangan.

Walaupun dapat membuat jalur berantakan dalam grafik penggunaan indikator ini dengan cara yang tepat dapat memberi Anda penapis yang sangat baik.


Idea perdagangan dengan Averages rainbow Indicator For MT5


Sebelum anda beralih ke fungsi indikator pelangi rata-rata, anda harus mengembangkan sistem yang berfungsi pada jangka masa yang lebih tinggi. Oleh kerana fungsi teras penapis didasarkan pada purata bergerak, pengambilan bacaan dari jangka masa yang lebih tinggi menghasilkan bacaan yang lebih tepat.

Perkara mungkin mencabar tetapi anda dapat dengan mudah mengubah sistem perdagangan jangka masa pendek ke strategi jangka masa yang lebih tinggi dengan menggunakan platform demo. Dan mereka yang menggunakan kaedah perdagangan jangka masa yang lebih tinggi dapat dengan mudah menyelaraskan indikator pelangi rata-rata dengan kaedah perdagangan yang ada.

Oleh itu, selamat untuk diandaikan, fungsi penapis klasik ini juga berkaitan dengan prestasi strategi perdagangan. Sekiranya strategi gagal memenangkan lebih dari 60% masa, indikator pelangi rata-rata tidak akan dapat memberikan isyarat yang koheren. Ini bermaksud anda tidak akan menemui persediaan perdagangan yang sesuai atau diselaraskan dengan baik berdasarkan data penunjuk ini.


Averages rainbow Indicator For MT5 - Beli Entri
Untuk membeli aset, pelabur biasanya melihat tahap sokongan yang penting. Tahap sokongan menghadkan kejatuhan harga dan membuat corak tindakan harga kenaikkan. Dengan bantuan sistem perdagangan yang ada, anda seharusnya dapat mencari zon beli yang seimbang dalam instrumen perdagangan.

Mencari isyarat beli sesuai dengan isyarat tindakan harga kenaikkan biasanya memberi pedagang idea yang kuat bahawa pasaran akan menuju kenaikan yang kuat. Tetapi kami memerlukan pengesahan yang kuat dari penunjuk purata pelangi. Sekiranya kaedah perdagangan trend, warna purata penunjuk pelangi akan berwarna biru.

Walau bagaimanapun, apabila pasaran melakukan pembetulan yang lebih dalam untuk menguji tahap sokongan utama, anda akan melihat perubahan warna pada penunjuk purata pelangi. Ini bermaksud, jalur warna coklat pada indikator pelangi rata-rata, tidak lain adalah petunjuk pembetulan penurunan ketika sokongan utama atau garis arah aliran masih utuh.

Buka perdagangan panjang anda dengan pengesahan dari indikator dan jangan bias dengan melihat kemungkinan persediaan perdagangan dalam tahap sokongan kecil. Pastikan risikonya tidak melebihi 2% dari baki akaun anda kerana jika tidak, anda akan kehilangan sejumlah besar dalam jangka masa panjang.


Averages rainbow Indicator For MT5 - Jual Entri
Penggunaan indikator pelangi rata-rata dalam melakukan perdagangan pendek sangat serupa. Tetapi kita akan membincangkan teknik perdagangan dengan cara yang berbeza. Banyak pedagang menggunakan strategi perdagangan pola grafik untuk membuka perdagangan mereka. Kaedah perdagangan corak carta menjadi sangat menakutkan apabila pelabur berhasrat untuk melakukan pembalikan utama.

Tetapi ini dapat dilakukan dengan yakin apabila penunjuk purata pelangi dipertimbangkan. Oleh kerana kita akan belajar untuk membuka perdagangan pendek, kita harus mencari jeda tahap sokongan yang penting. Kerana tahap sokongan harus sesuai dengan garis penting corak carta.

Contohnya, jika anda ingin menukar corak kepala dan bahu, tahap sokongan adalah garis leher corak carta. Tepat pada penembusan garis leher, mesti ada pergeseran dalam 256 purata bergerak. Pergeseran ini akan menghasilkan perubahan warna yang ketara pada indikator pelangi rata-rata.

Oleh kerana pasaran menuju ke arah penurunan harga, indikator pelangi rata-rata akan menjadi berwarna coklat dan cerun akan menunjuk ke selatan. Coraknya akan menyerupai jaring yang dilemparkan ke dalam air. Tetapi, anda harus menguji tahap kemahiran dan pengurusan tekanan anda di platform demo sebelum anda mula melakukan perdagangan dalam pembalikan utama. Kecuali anda melakukannya, sukar untuk muncul dengan pasaran sebenar.


Averages rainbow Indicator For MT5 - Kesimpulan


Sekarang anda harus mempunyai konsep yang jelas mengenai penggunaan indikator pelangi rata-rata. Orang yang berusaha mendapatkan sejumlah besar wang mempunyai banyak yang perlu dipelajari mengenai pasaran ini. Hanya kerana indikator pelangi rata-rata dapat menyaring fasa yang berlainan dalam tren, tidak menjadikannya petunjuk terbaik.

Sebenarnya, indikator yang sama dapat berfungsi secara berbeza kerana peniaga menggunakannya dengan cara yang berbeza. Orang yang mempunyai pengalaman luas dapat menggunakan jalur penunjuk ini untuk tahap sokongan dan rintangan dinamik juga. Tetapi untuk menjalankan perdagangan pada band ini, seorang peniaga mesti mencari isyarat tindakan harga.

Mengenai strategi perdagangan jangka pendek, indikator menjadi sumber utama kekeliruan besar mengenai warna perubahan band secara kerap. Ini tidak lain hanyalah ketiadaan trend yang dominan dalam jangka masa yang lebih rendah. Kecuali anda terlalu yakin tentang fungsi strategi perdagangan jangka masa yang lebih rendah, lebih baik anda menggunakan penunjuk ini untuk memperdagangkan jangka masa yang lebih tinggi.

Sekiranya semuanya dilakukan dengan urutan yang betul, peniaga harus mengharapkan untuk menang sekurang-kurangnya 80% dari masa hanya dengan menggunakan indikator pelangi rata-rata sebagai alat penapis.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.