Isakas Sekelper Trading System For MT4

Isakas Sekelper Trading System For MT4

Table Of Contents:

  1. Isakas Sekelper Trading System For MT4
  2. Memilih instrumen perdagangan
  3. Isakas Sekelper Trading System For MT4 - Persediaan perdagangan yang panjang
  4. Isakas Sekelper Trading System For MT4 - Persediaan perdagangan pendek
  5. Pengurusan Perdagangan
  6. Kesimpulannya


Please note: This strategy was publicly published in the trading community and is free to use. We do NOT make an attempt to decide if this strategy is profitable or not, because we know that the major factors regarding trading results are the skills/experience of the trader who executes the strategy. Therefore, we are mainly explaining the components and rules of the strategy. If applicable, we are highlighting advantages, disadvantages and possible improvements of the strategy.


Isakas Sekelper Trading System For MT4 adalah strategi perdagangan yang sangat lama yang masih digunakan secara eksklusif oleh pedagang yang berpengalaman. Strategi ini memerlukan pemahaman yang cepat mengenai tinggi dan rendahnya pasaran. Orang yang mempunyai asas yang kuat dan tahu mengenai fasa penarikan dan tren pasaran dapat berniaga dengan hebat dengan bantuan strategi unik ini. Strategi ini merangkumi 3 petunjuk utama yang unik. Ini adalah - mod HMA, non-lag dot MA, dan FX Fischer mod. Setelah memuatkan templat, indikator dapat membuat amaran pop-up yang memberi pedagang runcit isyarat yang jelas mengenai kemungkinan peluang perdagangan panjang dan pendek. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri dengan carta titik yang berbeza, tetapi setelah menyedari mekanisme penunjuk ini, anda dapat memperoleh keuntungan yang konsisten dengan mudah.

FREE Isakas Sekelper Trading System

Download the FREE Isakas Sekelper Trading System for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Menjamin keuntungan yang konsisten dalam jangka masa yang lebih pendek adalah tugas yang sangat sukar. Oleh kerana jangka masa yang disyorkan untuk menggunakan Sistem Perdagangan Sekelper Isakas adalah carta minit sahaja, peniaga harus sangat berhati-hati dengan tindakan mereka. Kesalahan kecil dalam menganalisis urutan MA non-lag dot MA boleh menyebabkan kehilangan pesanan. Tetapi berita baiknya, strategi memerlukan langkah-langkah yang sangat sederhana. Seorang peniaga pemula yang mempunyai pengetahuan yang baik mengenai pelbagai aliran aliran dapat memanfaatkan sistem ini.


Memilih instrumen perdagangan


Sistem Perdagangan Isakas Sekelper tidak seperti strategi scalping biasa anda. Jadi, anda boleh menggunakan strategi perdagangan ini untuk memperdagangkan instrumen apa pun. Anda harus menganalisis pergerakan pasangan mata wang dengan teliti dan memilih instrumen perdagangan yang tepat. Untuk meringankan langkahnya, kami akan mendorong perdagangan untuk berurusan dengan pasangan mata wang utama sahaja. Tetapi memilih instrumen perdagangan utama daripada 7 pasangan mata wang utama akan menjadi pekerjaan yang sukar bagi peniaga pemula. Namun, ada beberapa peraturan tertentu yang boleh anda ikuti untuk menyempitkan senarai pasangan mata wang.

Perkara pertama yang harus anda pertimbangkan adalah trend. Cuba pilih aset yang sedang tren. Faktor kedua mestilah rata-rata spread dan pergerakan harga aset tersebut. Pergerakan harga purata harian harus lebih tinggi daripada 50 pip dan spread harus lebih rendah daripada 3 pip. Biasanya, penyebaran ini tidak akan menjadi masalah utama jika anda berdagang dengan broker kelas atas. Perkara terakhir untuk mempertimbangkan faktor berita. Elakkan menggunakan strategi ini sebelum siaran berita ekonomi. Data berita asas dapat menimbulkan kekacauan besar di pasaran menyebabkan lonjakan yang salah dan pembalikan trend yang tidak dijangka. Jadi, Sistem Perdagangan Sekelper Isakas harus digunakan untuk memperdagangkan keadaan pasaran yang stabil sahaja.


Isakas Sekelper Trading System For MT4 - Persediaan perdagangan yang panjang


Anda mungkin tertanya-tanya, bahawa proses perdagangan sangat sukar. Dalam carta utama, anda mesti melihat dua garis terdampar yang terbentuk oleh titik berwarna. Sebelum pembalikan berlaku, satu garis putus-putus akan dibahagikan kepada dua. Jadi, jika anda melihat tiga garis putus-putus, anda pasti menjangkakan pembalikan di pasaran. Semasa anda melihat tiga garis putus merah dalam carta, bersiap sedia untuk membuat pesanan panjang. Setelah garis putus-putus menukar warnanya menjadi biru, beralih ke panel penunjuk mod FX Fish. Sekiranya anda melihat bar hijau di sisi positif garis rujukan, jalankan perdagangan panjang anda dengan yakin.Perkara menjadi agak rumit apabila peniaga ingin menetapkan untung untung untuk perdagangan. Lazimnya, para pedagang membuat perdagangan panjang mereka terbuka sehingga mereka mendapat bahagian dalam garis putus-putus berwarna biru. Ini bermakna anda perlu melihat tiga garis putus-putus biru di puncak sebelum anda menutup perdagangan. Untuk stop loss, anda menetapkannya di bawah titik merah terakhir yang terdapat dalam carta. Biasanya, stop loss purata untuk menggunakan strategi ini adalah 15-20 pip. Walau bagaimanapun, tahap stop loss dan take profit boleh berbeza-beza bergantung pada sifat perubahan pasaran.


Isakas Sekelper Trading System For MT4 - Persediaan perdagangan pendek


Menjalankan perdagangan pendek dengan bantuan Sistem Perdagangan Isakas Sekelper juga sangat mudah. Anda harus mengikuti langkah sebaliknya yang digunakan untuk melakukan perdagangan panjang. Cari bahagian di salah satu garis putus-putus biru berhampiran puncak. Semasa anda melihat tiga garis putus-putus biru dalam carta, kembali ke panel penunjuk mod FX Fish. Palang merah di sisi negatif panel penunjuk memberi kita isyarat yang jelas bahawa harganya sudah siap turun. Jalankan perdagangan pendek dengan pembentukan titik merah pertama dalam carta. Perhatikan bahawa harus ada dua garis putus-putus merah hanya ketika anda melakukan perdagangan. Letakkan perhentian anda di bawah titik biru terakhir dalam carta.Untuk menetapkan untung ambil, anda harus menggunakan kaedah manual. Jauhkan perdagangan sehingga anda melihat pembahagian di garis putus-putus biru berhampiran tahap sokongan kritikal. Tetapi sebilangan peniaga runcit mungkin tidak memantau perdagangan ketika menggunakan strategi ini. Mereka boleh menggunakan stop loss 20 pip tetap dan 40 pip mengambil untung. Tetapi sekiranya demikian, pendedahan risiko mestilah kurang dari 1% dari baki akaun anda. Perhatikan bahawa anda selalu ada tiga garis putus-putus. Tetapi satu daripadanya selalu bergabung dengan yang lain itulah sebabnya melihat dua garis putus-putus. Apabila faktor penggabungan terganggu, kami mengalami perubahan baru di pasaran.


Pengurusan Perdagangan


Membuka perdagangan dengan bantuan Sistem Perdagangan Isakas Sekelper mungkin merupakan proses yang mudah tetapi semuanya akan menjadi sukar apabila anda akan menguruskan banyak perdagangan. Oleh kerana sistem memerlukan pemantauan berterusan terhadap perdagangan untuk mendapatkan hasil terbaik, pedagang dapat memiliki dua perdagangan terbuka pada waktu yang sama. Sekiranya anda mempunyai lebih dari dua perdagangan yang dibuka pada masa yang sama, sukar untuk mencari jalan keluar yang sempurna untuk kedua perdagangan tersebut. Anda mungkin mengambil perdagangan dengan risiko kurang dari 1% tetapi gagal menutup perdagangan pada waktu yang tepat dapat mengubah perdagangan yang menguntungkan menjadi yang rugi.

Oleh kerana prosesnya memerlukan pemahaman mengenai titik tolak utama di pasaran, kami meminta para pedagang untuk belajar mengenai pelbagai fasa tren. Sebelum anda mula menggunakan Sistem Dagangan Sekelper Isakas, dapatkan akaun demo dan pelajari fasa retracement, berayun tinggi dan rendah. Mempunyai pengetahuan yang baik mengenai ketiga-tiga istilah ini dapat meningkatkan kemahiran perdagangan anda dengan ketara. Anda akan memahami mekanisme sebenar sistem ini. Kadang-kadang, anda akan melihat harga menunjukkan pergerakan yang diperpanjang. Ini hanyalah kenyataan, pasaran berada dalam trend yang kuat. Oleh itu, nilailah faktor asas untuk mengetahui sama ada aset itu sangat menaik atau menurun. Sekiranya berlaku tren yang kuat, cobalah untuk mengambil perdagangan yang memihak kepada trend sahaja.


Kesimpulannya


Kejayaan memerlukan kerja keras dan kesabaran. Anda mungkin tahu banyak tentang pasaran tetapi anda masih perlu menyelaraskan diri anda dengan Sistem Dagangan Sekelper Isakas. Ini boleh dilakukan dengan menggunakan akaun demo. Tidak ada alasan untuk mempelajari fungsi strategi ini dengan menggunakan wang sebenar anda. Ikuti akaun perdagangan demo dan berlatihlah dengan kuat sehingga anda yakin dengan sistem ini. Mereka yang mengikuti protokol asas dan mempunyai pengetahuan yang adil mengenai pasaran boleh mengharapkan untuk menguasai sistem ini dalam sebulan.

Sebilangan pedagang pemula mungkin sukar mendapatkan keuntungan yang konsisten, mereka boleh berniaga dalam carta 30 minit. Dengan beralih ke jangka masa yang lebih tinggi, anda membiarkan diri anda berdagang dalam keadaan pasaran yang stabil. Apabila anda menjadi yakin dengan tindakan anda, anda perlahan-lahan boleh beralih ke carta M15 atau M5. Tetapi tetap saja, anda bebas memilih jangka waktu yang anda inginkan semasa menggunakan Sistem Perdagangan Isakas Sekelper. Akhir sekali, jangan lupa hakikatnya, setiap sistem cenderung menghasilkan kehilangan jalan. Jadi, hadapi keadaan ini dengan yakin dan jangan melanggar peraturan.

Muat turun huraian sistem lengkap dan fail di sini:

FREE Isakas Sekelper Trading System

Download the FREE Isakas Sekelper Trading System for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.