X-scalper Strategy For MT4

X-scalper Strategy For MT4

Table Of Contents:

  1. X-scalper Strategy For MT4
  2. X-scalper Strategy For MT4 - duge pozicije
  3. X-scalper Strategy For MT4 - kratke pozicije
  4. Je li X-scalper Strategy For MT4 isplativa?


Please note: This strategy was publicly published in the trading community and is free to use. We do NOT make an attempt to decide if this strategy is profitable or not, because we know that the major factors regarding trading results are the skills/experience of the trader who executes the strategy. Therefore, we are mainly explaining the components and rules of the strategy. If applicable, we are highlighting advantages, disadvantages and possible improvements of the strategy.


Strategija X-scalper Strategy For MT4 , kao što naslov sugerira, navodno je forex scalping trgovački sustav. Međutim, ovaj sustav trgovanja zapravo ne koristi nikakve jedinstvene pokazatelje koji bi mu omogućili stvarnu prednost na tržištima. Naprotiv, smatramo da je ovaj sustav trgovanja prilično razočaravajući zbog činjenice da je grafikon prilično pretrpan.


FREE X-scalper Strategy

Download the FREE X-scalper Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Strategija X-Scalper koristi uglavnom standardne pokazatelje. Kao što možete vidjeti na gornjim grafikonima, glavni pokazatelj je pokazatelj Bollinger opsega. Ovaj se pokazatelj koristi standardnim postavkama od 20 s dva standardna odstupanja. Pokazatelj Bollinger opsega kao što se koristi koristi se i kao pokazatelj trenda i volatilnosti. Prekidi se mogu dogoditi kad dođe do stiskanja Bollingerovog benda što znači da se bendovi sklope ugovaranju. Nakon ovog kratkog smanjenja, koje ukazuje na bočno kretanje na tržištu, uslijedio je prilično snažan proboj nakon ovog pritiska Bollingerovog pojasa.


Uz indikator Bollinger opsega, strategija X-Scalper koristi i indikator pokretnog prosjeka od pet razdoblja. Ovaj pokazatelj pokretnog prosjeka prikazan je žutom debelom linijom. Vjerojatno bi se mogli pogledati bikovski i medvjeđi križalici između pokretnog prosjeka pet razdoblja i srednjeg pojasa Bollingera koji je u stvari pokretni prosjek 20 razdoblja.


Strategija X-Scalper također koristi stohastički oscilator koji dolazi s postavkama 14, 4, 4. Ovaj stohastički oscilator kreće se između fiksnih vrijednosti 80 i 20 i tako signalizira pretkupovanje i pretjerano stanje na tržištu. Trgovci mogu pogledati samu akciju cijena i način na koji ona komunicira s Bollingerovim opsezima i pokretnim prosjecima i uzeti znak od stohastičkog oscilatora kako bi pokupili prekretnice na tržištima.


U sljedećem podoknu strategije X-Scalper imamo prilagođeni indikator nazvan premium FX scalper. Ovaj je pokazatelj odgovoran za crtanje histogramskih šipki koje se rastu i spuštaju ovisno o kretanju tržišnog zamaha. Trake histograma mogu mijenjati boje od zelene do crvene i obrnuto.


Ovaj drugi pokazatelj također je odgovoran za crtanje tržišnih podataka na grafikonu cijena u gornjem desnom kutu. Zapravo ne nalazimo preveliku potrebu za ovim pokazateljem, a činjenica da on pretrpava grafikon samo ga čini beskorisnim za upotrebu u ovom sustavu trgovanja. Stoga trgovci koji žele mogu ukloniti drugi pokazatelj kako bi svoje ljestvice učinili malo jasnijima. Napokon, sam grafikon cijena čine svijećnjaci Heiken Ashi. Ovi svijećnjaci dolaze sa svrhom prikazivanja trendova na tržištu. Stoga trgovci mogu kombinirati gore navedene podatke kako bi pronašli potencijalne mogućnosti trgovanja.


Pogledajmo sada kako možete trgovati dugim i kratkim pozicijama koristeći strategiju X-Scalper za MT4.
X-scalper Strategy For MT4 - duge pozicije
Da biste zauzeli duge položaje koristeći strategiju X-Scalper, prvo što trebate učiniti je potražiti svijećnjak Heiken Ashi koji će zabijeliti. Nakon ovoga vidjet ćete da pomični prosjeci čine bikovski crossover. Sada biste trebali zauzeti dugu poziciju na tržištu i svoj stop gubitak postaviti na nedavni najniži nivo posljednjeg crvenog Heiken Ashi svijećnjaka.


Bilo bi idealno da opsezi Bollinger također naprave kontrakciju koja može sugerirati da će u kratkom roku doći do probijanja na tržište. S već izračunatim stop-gubicima možete postaviti razinu profitabilnosti na fiksni omjer rizika i nagrade. Ako pak želite zabilježiti dobar dio trenda, možete razmišljati o zaustavljanju gubitka zaustavljanja u donjem Bollinger opsegu.


Također je važno obratiti pažnju na signale iz stohastičkog oscilatora. U većini slučajeva, kada zauzmete dugu poziciju, stohastički oscilator trebao bi se ili pomaknuti s pretjerane razine koja je ispod 20 ili bi se već trebao pomaknuti s ove razine. To će sugerirati da će se tržišni zamah prema gore nastaviti neko vrijeme.
X-scalper Strategy For MT4 - kratke pozicije
Da biste zauzeli kratke pozicije koristeći strategiju X-Scalper, prvo što trebate učiniti je potražiti svijećnjak Heiken Ashi koji će zabijeliti. Nakon ovoga vidjet ćete da pomični prosjeci čine medvjeđi crossover. Sada biste trebali zauzeti kratku poziciju na tržištu i svoj stop gubitak postaviti na nedavni maksimum zadnjeg bijelog Heiken Ashi svijećnjaka.


Bilo bi idealno da opsezi Bollinger također naprave kontrakciju koja može sugerirati da će u kratkom roku doći do probijanja na tržište. S već izračunatim stop-gubitkom možete postaviti razinu profita na fiksni omjer rizika i nagrade. Ako pak želite uhvatiti dobar dio trenda, možete razmišljati o zaustavljanju gubitka zaustavljanja preko gornjeg pojasa Bollinger-a.


Također je važno obratiti pažnju na signale iz stohastičkog oscilatora. U većini slučajeva, kada zauzmete kratki položaj, oscilator stohastike trebao bi se ili pomaknuti s razine prekomjerne kupljenosti iznad 80 ili bi se već trebao pomaknuti s ove razine. To će sugerirati da će se tržišni zamah smanjiti neko vrijeme.
Je li X-scalper Strategy For MT4 isplativa?


Strategija X-Scalper nadilazi očekivanja. Ne postoji velika prednost koja bi ovo pretvorila u strategiju skalpiranja. Suprotno tome, s obzirom na odabir korištenih pokazatelja, trgovci bi to mogli proširiti na valutni sustav s swing trgovanjem.


S obzirom na činjenicu da se veći dio sustava trgovanja koristi standardnim pokazateljima, predložak koji dolazi sa strategijom X-Scalper lagan je. Ovim biste predloškom mogli istovremeno koristiti više instrumenata. Idealno je da ovaj sustav trgovanja koristite na 15-minutnom grafikonu, ali također možete eksperimentirati i na četverosatnom vremenskom okviru grafikona.


Sve u svemu, naš je zaključak da u strategiji X-Scalper ne postoji baš ništa sjajno. početnicima bi moglo biti pomalo zanimljivo trgovati s ovim sustavom trgovanja, ali do određenog trenutka ne postoji ništa sasvim jedinstveno čime se možemo pohvaliti.

Kompletan opis sustava i datoteke preuzmite ovdje:

FREE X-scalper Strategy

Download the FREE X-scalper Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.