4 Rainbow Strategy For MT4

4 Rainbow Strategy For MT4

Table Of Contents:

  1. 4 Rainbow Strategy For MT4
  2. De 4 Rainbow Strategy For MT4 - Long-posities
  3. De 4 Rainbow Strategy For MT4 - Shortposities
  4. Is de 4 Rainbow Strategy For MT4 winstgevend?


Please note: This strategy was publicly published in the trading community and is free to use. We do NOT make an attempt to decide if this strategy is profitable or not, because we know that the major factors regarding trading results are the skills/experience of the trader who executes the strategy. Therefore, we are mainly explaining the components and rules of the strategy. If applicable, we are highlighting advantages, disadvantages and possible improvements of the strategy.


De 4 Rainbow Strategy For MT4 is het handelssysteem dat probeert gebruik te maken van golftelling naast het gebruik van standaard technische indicatoren. Hoewel de inspanning een applaus waard kan zijn, faalt de vier regenboogstrategie volledig bij deze poging.

FREE 4 Rainbow Strategy

Download the FREE 4 Rainbow Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Wat u uiteindelijk krijgt, is een handelssysteem waarbij u in principe de verschillende gebruikte golftelmethoden moet negeren. In sommige opzichten verslaat dit volledig het doel van het gebruik van deze handelsstrategie die is gebouwd op de kortetermijnretracements zoals gemeten door golftelling.

Er worden nogal wat indicatoren gebruikt in de 4 regenboogstrategie. De eerste indicator wordt de MA shortlines indicator genoemd. Dit zijn niets anders dan de bewegende gemiddelde lijnen. Het maakt gebruik van een 34. Zwevend gemiddelde. Het is een aangepaste indicator en wordt daarom geleverd met veel aanvullende aangepaste instellingen. De volgende indicator die in de 5 regenboogstrategie wordt gebruikt, wordt de vier pijlen met voortschrijdend gemiddelde regen genoemd.

De 4 regen voortschrijdend gemiddelde indicator is ook een aangepaste indicator en maakt, zoals de titel suggereert, gebruik van vier verschillende voortschrijdende gemiddelden. U zult echter opmerken dat de voortschrijdend-gemiddelde-perioden die in deze indicator worden gebruikt, onconventioneel zijn.

Hoewel er geen bewijs in de markt is dat alleen bepaalde typen voortschrijdend-gemiddelde-instellingen het beste werken, is het nogal interessant om de keuze te zien van de zwevend gemiddelde-perioden die in dit opgezette handelssysteem worden gebruikt. Het belangrijkste om hier op te merken is de blauwe lijn die de dikste is van de drie voortschrijdend gemiddelde lijnen. U kunt een grote trendverschuiving verwachten wanneer de prijs deze blauwe dikke lijn doorbreekt.

Ten slotte hebben we ook de pivots-indicator die in deze handelsstrategie wordt gebruikt. Dit is de standaard draaipuntindicator die een norm leek te zijn geworden in zowat elk aangepast handelssysteem dat u ziet. De draaipunten zoals hij weet, kunnen dienen als intraday-ondersteunings- en weerstandsniveaus in de context van deze handelsstrategie, de draaipunten kunnen worden gebruikt als een manier om uw take-profitniveaus in te stellen, evenals voor toegangspunten in uw transacties.

Er is slechts één subvenster in de sjabloon van het 4 Rainbow-handelssysteem. De indicator die hier wordt gebruikt, wordt de CCI-histogramindicator genoemd. Deze indicator lijkt erg op de indexindicator van het commodity-kanaal, ook wel bekend als CCI. Het enige verschil hier is dat er ook een histogram is dat wordt geplot. Prijstrends kunnen worden bevestigd als en wanneer de CCI-histogramindicator boven en onder de nullijn beweegt. Ten slotte zijn het meest obscure deel van het 4 Rainbow-handelssysteem de golftelmethoden. Idealiter zou men aannemen dat dit handelssysteem gebruik maakt van het opgezette 123 handelspatroon. Maar dat is hier niet het geval. Vanwege de aangegeven gewoonte die wordt gebruikt, hebben we niet veel informatie over hoe deze golftelling werkt.

Laten we nu eens kijken hoe u deze indicatoren kunt gebruiken om te handelen met de 4 Rainbow-handelsstrategie.De 4 Rainbow Strategy For MT4 - Long-posities
Om een longpositie te nemen met gebruikmaking van de volledige regenboogstrategie, vertrouwen we alleen op prijsactie, het voortschrijdend gemiddelde, het CCI-histogram. Er wordt geen aandacht besteed aan de verschillende tellingen die u in de prijsgrafiek ziet. Dit maakt het niet anders dan een reguliere op voortschrijdend gemiddelde gebaseerde trend volgend op een handelssysteem.

Wacht vooral tot de prijs sluit voordat u voortschrijdende gemiddelden maakt. Dit geeft aan dat de markt zich in een opwaartse trend beweegt. Om dit te bevestigen, kijk naar de CCI-histogramindicator. De CCI-histogramindicator zou van onder de nullijn naar boven moeten bewegen.

Als het histogram boven de nullijn uitzet, zul je zien dat het van kleur verandert in blauw. Wacht tot er zich een korte swing-high vormt. Stel nu een lopende lange order op bij de swing high.

Stel uw stop loss in op het recente dieptepunt voorafgaand aan de lopende order. Bereken nu uw risico-beloningsverhouding en stel uw winstniveau dienovereenkomstig in. Als de markten een sterke trend vertonen, kunt u uw stop-loss volgen over de blauwe zwevend gemiddelde lijn. Dit zorgt ervoor dat u maximale winst maakt wanneer de trends het sterkst zijn op de markten.De 4 Rainbow Strategy For MT4 - Shortposities
Om een shortpositie in te nemen met behulp van de volledige regenboogstrategie, vertrouwen we alleen op prijsactie, het voortschrijdend gemiddelde, het CCI-histogram. Er wordt geen aandacht besteed aan de verschillende tellingen die u in de prijsgrafiek ziet. Dit maakt het niet anders dan een reguliere op voortschrijdend gemiddelde gebaseerde trend volgend op een handelssysteem.

Wacht tot de prijs onder alles sluit voordat u voortschrijdende gemiddelden maakt. Dit geeft aan dat de markt in een neerwaartse trend zit. Om dit te bevestigen, kijkt u naar de CCI-histogramindicator. De CCI-histogramindicator zou van boven de nullijn naar beneden moeten bewegen. Wanneer het histogram onder de nullijn wordt getekend, zult u zien dat het van kleur verandert in rood. Wacht tot er zich een korte zwaai laag vormt. Stel nu een lopende korte order op in de buurt van de swing low.

Stel uw stop loss in op de recente high voorafgaand aan de lopende order. Bereken nu uw risico-beloningsverhouding en stel uw winstniveau dienovereenkomstig in. Als de markten een sterke trend vertonen, kunt u uw stop-loss volgen over de blauwe zwevend gemiddelde lijn. Dit zorgt ervoor dat u maximale winst maakt wanneer de trends het sterkst zijn op de markten.Is de 4 Rainbow Strategy For MT4 winstgevend?


Kortom, de vier regenboogstrategie voor empty 4 is een handelssysteem dat je zeker kunt missen. Er is niets interessants aan deze handelsstrategie en wat we overhouden is slechts een regelmatig, gemiddeld ogende trend volgend op het handelssysteem.

Hoewel het concept van het tellen van golven misschien een interessante wending heeft gebracht, is het een feit dat deze methode voor het tellen van golven verloren gaat in dit handelssysteem. Daarom is er geen echte voorsprong die u kunt krijgen. Er zijn betere werkende trends na handelssystemen die u kunt gebruiken.

Download hier de volledige systeembeschrijving en de bestanden:

FREE 4 Rainbow Strategy

Download the FREE 4 Rainbow Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.