Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Χρησιμοποιώντας τη Pin Bar trading price action Strategy For MT4 , ένα από τα πιο συνηθισμένα μοτίβα δράσης τιμών που εμφανίζονται στο γράφημα είναι το pin bar. Όταν χρησιμοποιείτε τον τύπο γραφήματος κηροπηγίων, αυτό το μοτίβο μπορεί να εμφανιστεί παντού, ανεξάρτητα από το χρονικό πλαίσιο. Και συχνά, η παρουσία του υποδηλώνει αντιστροφή της κατεύθυνσης των τιμών. Στην πραγματικότητα, μόνο η δομή του προτύπου επικοινωνεί ότι η αγορά μπορεί να ήταν πολύ μπροστά από την ίδια. Το μακρύ φυτίλι ή η σκιά το υποδηλώνει αυτό και είναι ένας άλλος τρόπος για να πει η αγορά ότι έχει φτάσει στα αισθήματά της.

Από μόνη της, το pin bar μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής ενός συστήματος συναλλαγών και το μόνο που χρειάζεται είναι οι κατάλληλοι συμπαίκτες (δηλαδή δείκτες) και μπορεί να είναι μια λειτουργική μέθοδος συναλλαγών. Σε αυτήν τη στρατηγική, το Pin Bar θα βοηθηθεί από το Value Chart Indicator και τα Bollinger Bands. Και αυτό το άρθρο θα εξετάσει πώς αυτοί οι δύο δείκτες μπορούν να συνδυαστούν με το pin bar για να βρουν εξαιρετικές ευκαιρίες συναλλαγών.

 1. Pin Bar

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Όπως αναφέρθηκε, η ράβδος καρφιτσών είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί στο γράφημα, αλλά μια καλή ποιότητα - ένα νέο συν εξαιρετικά , για να το πούμε - ορίζεται από μια μεγάλη σκιά, που σημαίνει ότι το πραγματικό σώμα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από φυτίλι. Στην ιδανική περίπτωση, το πραγματικό σώμα μετρά το ένα πέμπτο του μήκους ολόκληρου του κεριού και όχι περισσότερο από αυτό.

Επιπλέον, η ράβδος καρφίτσας με το φυτίλι να δείχνει προς τα πάνω πρέπει να είναι κάτω από το άνοιγμα και πάνω από το κλείσιμο εάν το φυτίλι είναι προς τα κάτω. Αυτό δείχνει ότι η προηγούμενη ισχυρή κίνηση ανατράπηκε εντελώς.

Το pin bar θα είναι το κύριο σήμα για μια συναλλαγή και η ανάγνωση του δείκτη Value Chart πρέπει να το υποστηρίζει.


 1. Δείκτης τιμής γραφήματος

Αναπτύχθηκε από τον David Stendhal, συν-συγγραφέα Dynamic Trading Indators, ο δείκτης Value Chart είναι ένα σχετικά νέο τεχνικό εργαλείο. Λειτουργεί ως ταλαντωτής, ο οποίος λέει εάν ένα περιουσιακό στοιχείο είναι υπεραγορά ή υπερπώληση.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του δείκτη Value Chart και των δημοφιλών όπως το RSI και το Stochastic είναι ότι δείχνει τα άκρα της αγοράς, αλλά το κάνει με ελάχιστη υστέρηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συλλάβει αλλαγές γρηγορότερα από τους συμβατικούς ομολόγους της.

Και λειτουργεί σε αυτήν τη στρατηγική ως τρόπος επιβεβαίωσης της κλήσης του μοτίβου pin bar για αντιστροφή. Η ένδειξη Value Chart δείχνει τις ακόλουθες ενδείξεις:

 • > 8 = Εξαιρετικά υπεραγορα
 • Μεταξύ 4 και 8 = Υπεραγορά
 • Μεταξύ -4 και 4 = Εύλογη αξία
 • <-4 = Υπερβολική πώληση
 • <-8 = Εξαιρετικά υπερβολικό


 1. Bollinger Bands

Το Bollinger Bands είναι ένα ευέλικτο εργαλείο και προσφέρει πολλές λειτουργίες για εμπόρους. Όπως και ο δείκτης Value Chart, μπορεί να πει εάν ένα περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται σε ακραία κατάσταση υπεραγοράς ή υπερπώλησης με τις ζώνες του. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει και να γνωστοποιήσει την αστάθεια της αγοράς είτε περιορίζοντας είτε επεκτείνοντας τις άνω και κάτω ζώνες. Αλλά για αυτήν τη στρατηγική, χρησιμοποιείται ως δυναμικό επίπεδο στήριξης και αντίστασης όπου αναμένεται να εμφανιστεί η ράβδος καρφιτσών, οπότε έχει περισσότερο βάρος. Εκτός από αυτό, το μεσαίο συγκρότημα χρησιμοποιείται επίσης ως προκαταρκτικός στόχος.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Συγκεντρωτικά


Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με αυτό το σύστημα συναλλαγών είναι ότι είναι κατάλληλο για scalping, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει στο χρονικό πλαίσιο των 5 λεπτών, αλλά μπορεί επίσης να ταιριάζει σε υψηλότερα.

Τώρα, εδώ είναι οι δείκτες που απαιτούνται για αυτήν τη στρατηγική:

 • Δείκτες Pin Bar
 • Bollinger Bands (Διαμόρφωση: 20, 2)
 • Διάγραμμα τιμών (επίπεδο OB 6 - επίπεδο OS -8)Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Μεγάλη ρύθμιση


Για να πραγματοποιηθεί μια αγορά αγορών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξει ένας έμπορος είναι το μοτίβο της ράβδου pin και πρέπει να βρίσκεται στην κάτω ζώνη. Για να γίνει αυτό ευκολότερο, μπορεί κανείς να κατεβάσει έναν ανιχνευτή ράβδου καρφιτσών για το MT4 για να ειδοποιείται κάθε φορά που το μοτίβο εμφανίζεται στο γράφημα.

Ο δείκτης Value Chart πρέπει να το υποστηρίξει με μια εξαιρετικά υπερβολική ανάγνωση (κάτω από -8). Στη συνέχεια, μια στάση αγοράς θα τοποθετηθεί ένα pip υψηλότερο από το κερί της ράβδου pin.
Στο παραπάνω παράδειγμα, εμφανίστηκε ένα μοτίβο ράβδου καρφίτσας στην κάτω ζώνη, το οποίο σηματοδοτεί ένα αρχικό σήμα για πολύ. Η ένδειξη του Δείκτη Αξίας έπεσε κάτω από -8, υποδηλώνοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς έχει υπερπωληθεί για αυτό το ζεύγος νομισμάτων.

Μια στάση αγοράς τοποθετείται ακριβώς στην κορυφή της ράβδου του ψηλού (που υποδηλώνεται από την πράσινη οριζόντια γραμμή) μετά το σχηματισμό της και ενεργοποιήθηκε στο επόμενο κερί.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Σύντομη εγκατάσταση


Από την άλλη πλευρά, η ράβδος πείρων θα πρέπει να βρίσκεται στην επάνω ζώνη για ένα εμπόριο πωλήσεων, ακολουθούμενη από μια εξαιρετικά υπεραγορασμένη ανάγνωση από τον δείκτη Value Chart. Αφού τα πάντα είναι ξεκάθαρα με τα σήματα πώλησης, μια στάση πώλησης τοποθετείται ένα pip κάτω από το μοτίβο της ράβδου pin.
Αντίθετα, εδώ είναι ένα παράδειγμα ρύθμισης πωλήσεων που δεν πληρούσε έναν από τους κανόνες αυτού του συστήματος:
Δύο μοτίβα ράβδων ακίδων εμφανίστηκαν διαδοχικά, και οι δύο βρίσκονται στη μύτη των άνω ζωνών Bollinger. Ωστόσο, ο δείκτης διαγράμματος τιμής δείχνει με σαφήνεια ότι, παρόλο που συμβαίνει αυτό, εξακολουθεί να μην βρίσκεται στο επίπεδο υπεραγοράς. Ως εκ τούτου, δεν πραγματοποιήθηκε εμπόριο.Στάση Stop Loss και Κέρδους για Pin Bar trading price action Strategy For MT4


Οι στάσεις-απώλειες ορίζονται αρχικά σε ένα pip κάτω ή πάνω (ανάλογα με τη συναλλαγή) το pin bar. Ορισμένοι έμποροι θα επιλέξουν μερικά pips από το πιο πρόσφατο υψηλό ή χαμηλό, αλλά αυτό ισχύει περισσότερο για ένα χρονικό πλαίσιο που είναι υψηλότερο από πέντε λεπτά. Το scalping συνεπάγεται συνήθως μεγαλύτερη μόχλευση από τον κανόνα, οπότε μπορεί να είναι πιο συνετό να βγείτε νωρίς εάν μια συναλλαγή δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί.


Η στρατηγική εξόδου αυτού του συστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: χρησιμοποιώντας το stop-loss ή τις ζώνες Bollinger.

Εάν επιλέξετε να πάτε για την τεχνική stop-loss, τότε η έξοδος θα ήταν 1,25 της stop-loss. Για παράδειγμα, ολόκληρο το μοτίβο των κηροπηγίων έχει μήκος περίπου τρία κουκούτσια από την είσοδο έως το stop-loss. Σε αυτήν την περίπτωση, το αρχικό κέρδος λήψης θα οριστεί σε περίπου τέσσερα κουκούτσια. Από την άλλη πλευρά, εάν προτιμώνται οι ζώνες Bollinger, τότε η μεσαία γραμμή θα είναι ο αρχικός στόχος και, μόλις χτυπήσει, το stop-loss μπορεί να μετακινηθεί ανάλογα

Χωρίς συναλλαγές πριν ή κατά τη διάρκεια ειδήσεων

Τέλος, το πιο κρίσιμο πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με αυτήν τη στρατηγική δεν είναι να το χρησιμοποιήσετε πριν ή κατά τη διάρκεια σημαντικών οικονομικών δεδομένων. Η αγορά θα μπορούσε να είναι ασταθής σε αυτό το σημείο και να καταστήσει το σύστημα άχρηστο.

Κατεβάστε την πλήρη περιγραφή του συστήματος και τα αρχεία εδώ:

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!