Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Korištenje Pin Bar trading price action Strategy For MT4 , jedan od najčešćih obrazaca djelovanja cijena koji se pojavljuju na grafikonu je pin bar. Kada koristite tip grafikona svijećnjaka, ovaj se uzorak može pojaviti svugdje, bez obzira na vremenski okvir. A često njegova prisutnost označava preokret u smjeru cijena. Zapravo, struktura samog uzorka poručuje da je tržište moglo biti puno ispred sebe. Dugi fitilj ili sjena to označavaju i još je jedan način da tržište kaže da je došlo k sebi.

Sam po sebi, pin bar može biti glavni igrač trgovinskog sustava, a sve što treba trebaju su pravi suigrači (odnosno pokazatelji) i može biti bonafide funkcionalna metoda trgovanja. U ovoj strategiji, Pin Bar će biti potpomognut indikatorom grafikona vrijednosti i Bollinger-ovim opsezima. A ovaj će se članak baviti načinom na koji se ova dva pokazatelja mogu kombinirati s pin trakom kako bi se pronašle velike mogućnosti trgovanja.

 1. Pin Bar

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Kao što je spomenuto, traku s pribadačama prilično je lako uočiti na grafikonu, ali kvalitetnu - ne plus ultra , da tako kažem - definira dugačka sjena, što znači da stvarno tijelo ne smije biti veće od fitilj. U idealnom slučaju, pravo tijelo mjeri petinu cijele duljine svijeće i ne više od toga.

Štoviše, zatvaranje čipke s fitiljem usmjerenim prema gore trebalo bi biti ispod otvorenog i iznad zatvaranja ako je fitilj prema dolje. To sugerira da je prethodni snažni potez u potpunosti srušen.

Pin traka bit će glavni signal za trgovinu, a očitanje indikatora vrijednosti vrijednosti mora ga podržati.


 1. Pokazatelj grafikona vrijednosti

Razvio ga je David Stendhal, koautor Dynamic Trading Indicators, pokazatelj Value Chart relativno je novi tehnički alat. Služi kao oscilator koji govori je li sredstvo prekomjerno kupljeno ili pretprodano.

Glavna razlika između pokazatelja Value Chart i popularnih poput RSI i Stochastic je u tome što pokazuje ekstreme na tržištu, ali to čini s minimalnim zakašnjenjem. To znači da može bilježiti promjene brže od svojih uobičajenih kolega.

I to se uklapa u ovu strategiju kao način da se potvrdi poziv uzoraka pin pin-a za preokretom. Pokazatelj grafikona vrijednosti prikazuje sljedeća očitanja:

 • > 8 = Izuzetno pretjerano kupljeno
 • Između 4 i 8 = Prekupovanje
 • Između -4 i 4 = fer vrijednost
 • <-4 = Preprodano
 • <-8 = Izuzetno pretjerano


 1. Bollinger bendovi

Bollinger vrpce su svestran alat koji trgovcima nudi obilje funkcija. Poput pokazatelja Grafikona vrijednosti, on može utvrditi je li sredstvo u ekstremnoj prekupoći ili je previše prodano sa svojim opsezima. Također može prepoznati i komunicirati nestabilnost tržišta bilo sužavanjem ili proširivanjem gornjeg i donjeg pojasa. Ali za ovu strategiju koristi se kao dinamička razina potpore i otpora na mjestu na kojem se očekuje pojavljivanje pin pin-a, tako da ima veću težinu. Uz to, srednji pojas se također koristi kao preliminarna meta.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - sve to zajedno


Treba napomenuti kod ovog sustava trgovanja da je pogodan za skalpiranje, što znači da može raditi u vremenskom okviru od 5 minuta, ali može odgovarati i višim.

Evo pokazatelja potrebnih za ovu strategiju:

 • Pokazivači Pin Bar
 • Bollinger vrpce (konfiguracija: 20, 2)
 • Tablica vrijednosti (OB razina 6- OS razina -8)Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - dugo postavljanje


Da bi se trgovina dogodila, prvo na što trgovac treba paziti je šipkasti uzorak i on mora biti smješten na donjem pojasu. Da biste to olakšali, možete preuzeti detektor trake s pinovima za MT4 da biste dobili obavijest kad god se uzorak pojavi na grafikonu.

Pokazatelj grafikona vrijednosti to mora podržati izuzetno pretjeranim očitanjem (manje od -8). Tada će se zaustaviti kupnja za jedan pip više od svijeće s pin pinom.
U gornjem se primjeru na donjem pojasu pojavio uzorak šipkaste šipke udžbenika, što označava početni signal za dugotrajno kretanje. Očitavanje pokazatelja grafikona vrijednosti palo je ispod -8, što ukazuje da je trenutačno stanje na tržištu pretjerano za ovaj valutni par.

Stop za kupnju postavlja se na vrh vrha pin-a (označen zelenom vodoravnom linijom) nakon njegovog formiranja i pokrenut je kod sljedeće svijeće.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - kratko postavljanje


S druge strane, pin traka bi trebala ležati na gornjem opsegu za trgovinu, nakon čega slijedi izuzetno prekomjerno kupljeno očitanje iz pokazatelja Value Chart. Nakon što je sve jasno sa signalima prodaje, zaustavljanje prodaje stavlja se jedan pip ispod uzorka šipke.
Naprotiv, evo primjera postavke prodaje koja nije udovoljila jednom od pravila ovog sustava:
Dva uzorka šipkastih šipki pojavila su se uzastopno, a oba su na nosu gornjih Bollingerovih traka. Međutim, pokazatelj grafikona vrijednosti jasno pokazuje da, iako je to slučaj, još uvijek nije na razini prekupovanja. Stoga se nije trgovalo.Stop gubitak i dobit Cilj za Pin Bar trading price action Strategy For MT4


Stop-gubici se u početku postavljaju na jedan pip ispod ili iznad (ovisno o transakciji) pin bara. Neki trgovci odlučit će se za nekoliko pipova od najnovijeg maksimuma ili minusa, ali to je primjenjivije na vremenski okvir koji je duži od pet minuta. Skalpiranje obično podrazumijeva veću polugu od norme, pa bi bilo pametnije rano izaći ako trgovina nije išla kako je planirano.


Izlazna strategija ovog sustava može se izvesti na dva načina: pomoću stop-lossa ili Bollingerovih opsega.

Ako se odlučite za tehniku zaustavljanja gubitka, tada bi izlaz bio 1,25 stop-gubitka. Na primjer, cijeli uzorak svijećnjaka ima otprilike tri pipa duljine od ulaza do stop-lossa. U ovom bi slučaju početni profit bio postavljen na gotovo četiri pipa. S druge strane, ako se preferiraju Bollingerovi opsezi, tada bi srednja crta bila početna meta, a kad se jednom pogodi, stop-gubitak se može pomicati prema

Nema trgovanja prije ili za vrijeme vijesti

Konačno, najvažnija stvar koju trebate imati na umu u vezi s ovom strategijom je ne koristiti je prije ili tijekom velikih objavljivanja ekonomskih podataka. Tržište bi u tom trenutku moglo biti nestalno i učiniti sustav beskorisnim.

Kompletan opis sustava i datoteke preuzmite ovdje:

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!