Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Menggunakan Pin Bar trading price action Strategy For MT4 , salah satu corak tindakan harga yang paling umum yang muncul di carta adalah pin bar. Semasa menggunakan jenis carta candlestick, corak ini boleh naik ke mana-mana sahaja, tanpa mengira jangka masa. Dan selalunya, kehadirannya menunjukkan pembalikan arah harga. Sebenarnya, struktur corak itu sendiri menyatakan bahawa pasaran mungkin berada jauh di hadapannya. Simbol panjang atau bayang-bayang menandakan ini dan merupakan cara lain bagi pasaran untuk mengatakan bahawa ia telah sedar.

Dengan sendirinya, pin bar boleh menjadi pemain utama sistem perdagangan, dan semua yang diperlukannya adalah rakan sepasukan yang tepat (iaitu petunjuk), dan ia boleh menjadi kaedah perdagangan fungsional. Dalam strategi ini, Pin Bar akan dibantu oleh Value Chart Indicator dan Bollinger Bands. Dan artikel ini akan menangani bagaimana kedua-dua indikator ini dapat digabungkan dengan pin bar untuk mencari peluang perdagangan yang hebat.

 1. Pin Pin

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Seperti yang telah disebutkan, bar pin cukup mudah dilihat pada carta, tetapi yang berkualiti baik - ne plus ultra , boleh dikatakan - ditakrifkan oleh bayangan panjang, yang bermaksud bahawa badan sebenarnya tidak boleh lebih besar daripada sumbu. Sebaik-baiknya, badan sebenar mengukur seperlima dari keseluruhan lilin dan tidak lebih dari itu.

Lebih-lebih lagi, penutup pin pin dengan sumbu yang menunjuk ke arah atas harus berada di bawah bukaan dan di atas penutup jika sumbu ke sisi bawah. Apa ini menunjukkan bahawa langkah kuat sebelumnya dibatalkan sepenuhnya.

Pin bar akan menjadi isyarat utama untuk perdagangan, dan bacaan penunjuk Carta Nilai mesti menyokongnya.


 1. Penunjuk Carta Nilai

Dibangunkan oleh David Stendhal, pengarang bersama Indikator Perdagangan Dinamik, penunjuk Nilai Carta adalah alat teknikal yang agak baru. Ia berfungsi sebagai pengayun, yang memberitahu sama ada aset terlebih beli atau dijual berlebihan.

Perbezaan utama antara penunjuk Carta Nilai dan yang popular seperti RSI dan Stochastic ialah ia menunjukkan pasaran melampau tetapi melakukannya dengan ketinggian minimum. Ini bermaksud bahawa ia dapat menangkap perubahan lebih cepat daripada rakan-rakannya yang konvensional.

Dan ia berfungsi ke dalam strategi ini sebagai cara untuk mengesahkan panggilan corak pin pin untuk pembalikan. Petunjuk Carta Nilai menunjukkan bacaan berikut:

 • > 8 = Terlalu Berbelanja
 • Antara 4 dan 8 = Overbought
 • Antara -4 dan 4 = Nilai Saksama
 • <-4 = Terlalu Jual
 • <-8 = Terlalu Berlebihan


 1. Bollinger Bands

Bollinger Bands adalah alat serbaguna dan menawarkan banyak fungsi untuk peniaga. Seperti penunjuk Carta Nilai, ia dapat mengetahui sama ada aset berada pada keadaan overbought atau oversold yang melampau dengan kumpulannya. Ia juga dapat mengenali dan mengkomunikasikan turun naik pasaran dengan cara mengekang atau mengembangkan jalur atas dan bawahnya. Tetapi untuk strategi ini, strategi ini digunakan sebagai level dukungan dan rintangan yang dinamis di mana pin bar diharapkan muncul, sehingga lebih berat. Selain itu, band tengah juga digunakan sebagai sasaran awal.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Menggabungkan semuanya


Satu perkara yang perlu diperhatikan mengenai sistem perdagangan ini ialah ia sesuai untuk scalping, yang bermaksud ia dapat berfungsi pada jangka waktu 5 minit, tetapi juga sesuai dengan sistem yang lebih tinggi.

Sekarang, berikut adalah petunjuk yang diperlukan untuk strategi ini:

 • Petunjuk Pin Bar
 • Bollinger Bands (Konfigurasi: 20, 2)
 • Carta Nilai (tahap OB 6 - Tahap OS -8)Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Persediaan Panjang


Agar perdagangan beli berlaku, perkara pertama yang harus diperhatikan oleh pedagang adalah corak pin bar, dan ia mesti terletak di jalur bawah. Untuk menjadikannya lebih mudah, seseorang boleh memuat turun pengesan bar pin untuk MT4 untuk diberitahu setiap kali corak muncul di carta.

Penunjuk Carta Nilai mesti menyokongnya dengan bacaan yang terlalu laku (kurang dari -8). Hentian beli kemudian akan diletakkan satu pip lebih tinggi daripada lilin pin bar.
Dalam contoh di atas, corak bar pin buku teks muncul di jalur bawah, yang menandakan isyarat awal untuk panjang. Bacaan penunjuk Carta Nilai jatuh di bawah -8, menunjukkan bahawa keadaan pasaran semasa dijual berlebihan untuk pasangan mata wang ini.

Hentian beli diletakkan di bahagian atas bar pin tinggi (dilambangkan oleh garis mendatar hijau) setelah pembentukannya dan dipicu pada lilin berikutnya.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Persediaan Pendek


Sebaliknya, bar peniti harus berada di bahagian atas untuk perdagangan jual, diikuti dengan bacaan yang sangat dibeli dari penunjuk Carta Nilai. Setelah semuanya jelas dengan isyarat jual, berhenti menjual diletakkan satu pip di bawah corak pin bar.
Sebaliknya, berikut adalah contoh persediaan jual yang tidak memenuhi salah satu peraturan sistem ini:
Corak dua batang pin muncul berturut-turut, dan kedua-duanya berada di hidung jalur Bollinger atas. Walau bagaimanapun, Petunjuk Carta Nilai menunjukkan dengan jelas bahawa, walaupun begitu, ia masih belum berada di tahap overbought. Oleh itu, tidak ada perdagangan yang diambil.Hentikan Kerugian dan Sasaran Untung Untuk Pin Bar trading price action Strategy For MT4


Stop-loss pada mulanya ditetapkan pada satu pip di bawah atau di atas (bergantung pada transaksi) pin bar. Beberapa peniaga akan memilih beberapa pip dari tinggi atau rendah terkini, tetapi ini lebih sesuai untuk jangka masa yang lebih tinggi daripada lima minit. Scalping biasanya memerlukan leverage yang lebih tinggi dari biasanya, jadi mungkin lebih bijaksana untuk keluar lebih awal jika perdagangan tidak berjalan seperti yang direncanakan.


Strategi keluar sistem ini dapat dilakukan dengan dua cara: menggunakan stop-loss atau band Bollinger.

Sekiranya memilih untuk menggunakan teknik stop-loss, maka jalan keluar adalah 1.25 dari stop-loss. Contohnya, keseluruhan corak candlestick panjangnya kira-kira tiga pip dari entri hingga stop-loss. Dalam kes ini, untung ambil awal akan ditetapkan hampir empat pip. Di sisi lain, jika band Bollinger lebih disukai, maka garis tengah akan menjadi sasaran awal, dan sekali tekan, stop-loss dapat digerakkan sesuai

Tiada perdagangan sebelum atau semasa berita

Akhirnya, perkara paling kritikal yang perlu diingat mengenai strategi ini adalah tidak menggunakannya sebelum atau semasa pengeluaran data ekonomi utama. Pasaran mungkin tidak menentu pada ketika itu dan menjadikan sistem tidak berguna.

Muat turun huraian sistem lengkap dan fail di sini:

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!