Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Met behulp van de Pin Bar trading price action Strategy For MT4 , is een van de meest voorkomende prijsactiepatronen die op de grafiek verschijnen de pin-balk. Bij gebruik van het candlestick-diagramtype kan dit patroon overal omhoog schieten, ongeacht het tijdsbestek. En vaak duidt zijn aanwezigheid op een omkering van de prijsrichting. Alleen al de structuur van het patroon geeft aan dat de markt zichzelf misschien ver vooruit was. De lange pit of schaduw betekent dit en is een andere manier voor de markt om te zeggen dat het tot bezinning is gekomen.

Op zichzelf kan de pin-bar de sterspeler zijn van een handelssysteem, en alles wat hij nodig heeft zijn de juiste teamgenoten (dat wil zeggen indicatoren), en het kan een bonafide functionele handelsmethode zijn. Bij deze strategie wordt de pinbalk ondersteund door de waardegrafiekindicator en de Bollinger-banden. En dit artikel gaat in op hoe deze twee indicatoren kunnen worden gecombineerd met de pinbalk om geweldige handelsmogelijkheden te vinden.

 1. Pin Bar

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Zoals vermeld, is de pinbalk vrij gemakkelijk te herkennen op de kaart, maar een goede kwaliteit - een ne plus ultra , om zo te zeggen - wordt gedefinieerd door een lange schaduw, wat betekent dat het echte lichaam niet groter mag zijn dan de lont. Idealiter meet het echte lichaam een vijfde van de lengte van de kaars en niet meer dan dat.

Bovendien moet de sluiting van de pinbalk met de pit naar boven gericht onder de opening zijn en boven de sluiting als de pit naar beneden is gericht. Dit suggereert dat de vorige sterke zet volledig werd teruggedraaid.

De pin-balk is het belangrijkste signaal voor een transactie en de aflezing van de waardegrafiek moet dit ondersteunen.


 1. Waarde grafiek indicator

De Value Chart-indicator is ontwikkeld door David Stendhal, de co-auteur van Dynamic Trading Indicators, en is een relatief nieuwe technische tool. Het dient als een oscillator, die aangeeft of een actief is overgekocht of oververkocht.

Het belangrijkste verschil tussen de Value Chart-indicator en de populaire zoals de RSI en Stochastic is dat deze markt extremen vertoont, maar dit met minimale vertraging. Dit betekent dat het veranderingen sneller kan vastleggen dan zijn conventionele tegenhangers.

En het werkt zijn weg naar deze strategie als een manier om de roep van het speldbalkpatroon voor een omkering te bevestigen. De Value Chart-indicator toont de volgende metingen:

 • > 8 = Extreem overgekocht
 • Tussen 4 en 8 = Overgekocht
 • Tussen -4 en 4 = reële waarde
 • <-4 = Oververkocht
 • <-8 = Extreem oververkocht


 1. Bollinger-banden

Bollinger Bands zijn een veelzijdige tool en bieden tal van functies voor handelaren. Net als de Value Chart-indicator kan deze aangeven of een activum met zijn banden in een extreme overbought- of oversold-conditie verkeert. Het kan ook marktvolatiliteit herkennen en communiceren door de bovenste en onderste banden te beperken of uit te breiden. Maar voor deze strategie wordt het gebruikt als een dynamisch ondersteunings- en weerstandsniveau waar de pinbalk naar verwachting verschijnt, dus het draagt meer gewicht. Daarnaast wordt de middenband ook als voorlopig doelwit gebruikt.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Alles samenvoegen


Een ding om op te merken over dit handelssysteem is dat het geschikt is voor scalperen, wat betekent dat het kan werken binnen het tijdsbestek van 5 minuten, maar het kan ook geschikt zijn voor hogere.

Hier zijn de indicatoren die nodig zijn voor deze strategie:

 • Pin Bar-indicatoren
 • Bollinger-banden (configuratie: 20, 2)
 • Waardetabel (OB-niveau 6- OS-niveau -8)Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Lange setup


Om een kooptransactie te laten plaatsvinden, is het eerste waar een handelaar op moet letten het pin-bar-patroon, en het moet zich op de onderste band bevinden. Om dit gemakkelijker te maken, kan men een pinbalkdetector voor MT4 downloaden om een melding te krijgen wanneer het patroon op de kaart verschijnt.

De Value Chart-indicator moet dit ondersteunen met een extreem oververkochte waarde (minder dan -8). Een koopstop wordt dan één pip hoger geplaatst dan de pinbar-kaars.
In het bovenstaande voorbeeld verscheen een pin-barpatroon van een leerboek op de onderste band, wat een eerste signaal aangeeft dat het lang duurt. De indicatorwaarde van de Value Chart daalde tot onder -8, wat aangeeft dat de huidige marktomstandigheden voor dit valutapaar oververkocht zijn.

Een koopstop wordt net op de bovenkant van de pinbalk geplaatst (aangegeven door de groene horizontale lijn) nadat deze is gevormd en werd geactiveerd bij de volgende kaars.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Korte installatie


Aan de andere kant moet de pin-balk op de bovenste band liggen voor een verkooptransactie, gevolgd door een extreem overbought-waarde van de Value Chart-indicator. Nadat alles duidelijk is met de verkoopsignalen, wordt een verkoopstop één pip onder het pin-barpatroon geplaatst.
Integendeel, hier is een voorbeeld van een verkoopopstelling die niet voldeed aan een van de regels van dit systeem:
Er verschenen achtereenvolgens twee pin-bar-patronen, en beide bevinden zich op de neus van de bovenste Bollinger-banden. De Value Chart Indicator laat echter duidelijk zien dat, hoewel dat het geval is, het nog steeds niet op het overbought-niveau is. Daarom werd er niet geruild.Stop verlies en winstdoelstelling voor Pin Bar trading price action Strategy For MT4


Stopverliezen worden in eerste instantie ingesteld op één pip onder of boven (afhankelijk van de transactie) de pinbalk. Sommige traders kiezen voor een paar pips vanaf de meest recente high of low, maar dit is meer van toepassing op een tijdsbestek dat langer is dan vijf minuten. Scalperen brengt meestal een hogere hefboomwerking met zich mee dan de norm, dus het kan verstandiger zijn om vroeg uit te stappen als een transactie niet is verlopen zoals gepland.


De exitstrategie van dit systeem kan op twee manieren worden gedaan: met behulp van de stop-loss of de Bollinger-banden.

Als u ervoor kiest om voor de stop-loss-techniek te gaan, zou de exit 1,25 van de stop-loss zijn. Het volledige kandelaarpatroon is bijvoorbeeld ongeveer drie pitten lang vanaf de ingang tot het stop-loss. In dit geval zou de initiële take-profit worden vastgesteld op bijna vier pips. Aan de andere kant, als de Bollinger-banden de voorkeur hebben, dan zou de middelste lijn het eerste doelwit zijn, en eenmaal geraakt, kan het stop-loss worden verplaatst volgens

Geen handel voor of tijdens nieuws

Ten slotte is het belangrijkste dat u bij deze strategie moet onthouden, deze niet vóór of tijdens belangrijke economische gegevensversies te gebruiken. De markt kan op dat moment grillig zijn en het systeem onbruikbaar maken.

Download hier de volledige systeembeschrijving en de bestanden:

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!